Јас мислам дека и за да те тера да купуваш почесто беспотребно. Доколку е нешто сто проценти природни состојки без хемии тогаш би поверувала дека после 3м мора да ја смениш
Ја зедов на Sun Dance 30ка тонираната да ја пробам бидејќи беше негде 145 ден, еднаш ја имам употребено и не беше лоша, дури и како мат ми се виде
Мене не ми се допаѓа, лани пишував за неа, цело лице ми сјаеше а имам сува кожа, башка ужасно горчи на уста ако дојде во контакт и пече на очи.
Јас оваа моментално ја користам https://coslovemetics.mk/product/tocobo-cotton-soft-sun-stick-spf50-pa-19g/ Многу е лесна, се нанесува и над шминка, има и течна од истата, јас ја имам оваа во вид на стик. Не ја масти кожата, не ја чувствуваш , одлична е Исто и на La Roche posay uv imune 400 е одлична, таа во аптеки ја има
Од Белина сум ја користела само Моса спф30 таа е тонирана,ако си бела да не ти е темна. Од Ординери ја користам 30ка ама таа има сивкаста боја која се адаптира на твојот тен ама на бел тен пак ќе се познава. Е сега ја имам на Ла роше Посеј uv mine40 таа ама уште не сум ја почнала сезоната за плажа и ја немам пробано.
Каде ја има? Само да напоменам дека сум премногу светла. Имам проблем со креми и најсветлите некогаш ми се темни.