Здраво Се изначитав мислења но сеуште не можам да одберам добра SPF крема. Мосса не ми одговара бидејќи не е баш јак факторот, levrana некои многу ја фалат други па воопшто..Кога ќе одам во Грција ќе купам на Ла рош (кај нас гледам се дупло поскапи). Бентон гледам ја нема на залиха.. Па стварно не знам што да порачам,а да е со океј состав и цена до кај 1000-1200 ден. Имам комбинирана кон нормална кожа (моментално користам на Nacomi,и е генерално океј али многу светнувам..) Па ако може некоја препорака за да порачам од Белина или Кословметик, Олпео..Фала многу
Имаме ист тип на кожа, ова се моите препораки. На Ла рош имам пробано многу спф креми и одлични се до сега сум била многу задоволна, а од корејските на Токобо стиков го имам и добар е не ми се мрси воопшто кожата од него.
Фала многу Кортисаки Обавезно планирам да го купам ова Spf на Ла рош.ќе одам за брзо во Грција,ама до тогаш сакам некоја крема/гел да земам за во меѓувреме. ги гледав на missa, ама не сум сигурна дали е океј составот да не имаат па хемиски филтри (читав не биле добри хемиските филтри) И на corsxr гледав ама исто не знам..
За хемиски филтри, и тие горе корејската и втората на Ла тош имаат хемиски филтри. Ама јас ги користам долго време, не ми направиле никаков проблем. Мислам првата е со физички филтри. Штом ќе одиш во Грција, побарај и тестерче од спф на Апивита, јас тука живеам и ги користам од време на време нивните спф, може да ти се допаднат , земи онака ко за проба
Што препорачувате за ептен осетлива мрсна кожа? Последно го земав новиот флуид на еуцерин ама ме исфрла и страв ми е да го ставам...
Хм, јас имам комбинирана кожа но премногу осетлива кожа и засега од овие сум задоволна: Имам пробано и минерални со цинк но ми прави иритација. Е сега овие се хидратантни и малку даваат природен изглед и мене не ми смета искрено посебно ако носиш шминка како мене нема ни да се познава факторот.
Сум користела многу спф креми (Beauty of Joseon, Cosrx aloe, Some by mi mineral, One Thing, La roche, Bioderma..), најдоброто нешто што сум го пробала, не ми ја масти кожата воопшто, не остава бела трага, толку ми го смирува и освежува лицето- незаменлива: https://elloxy.mk/?product=eyenlip-cica-calming-sun-cream-spf50-50ml
За жал не знам јас од кореа ми ја имаа пратено . Но види и другите не се лоши само што се по нежни некако и не оставаат толку сјај таа малце мене ми остава ама не ми смета искрено . Сега погоре прочитав и ми текна оваа на бјути е со ориз ќе ти помогне за мрсна кожа да ги исуши тие делови Ја има кај нас .
некоја поевтина крема со спф ама за ептен сензитивна кожа, под пределот под очи секогаш кога ќе ставам ми се насолзуваат очите а и тој дел треба да е покриен нели
Мислам дека нема некое универзално правило, туку треба да пробаш и така и така, па да си видиш што најмногу ќе ти одговара. Јас наутро никогаш не се мијам со гел или пена, од причина што многу ми ја суши кожата и потоа почнува да лачи многу себум во текот на денот. Колку и да е нежен продуктот за миење, не ми се допаѓа така. Најмногу ми одговара да се измијам само со вода, а потоа ставам тоник за лице и продолжувам со друго (најчесто некој серум за хидратција и после него спф).