Леле јас затоа малце претерав со спф-ов ама па имаат трајност и наредна година до 2025 се па така да ќе си имам резерва . Но исто и мене за крема ми снема една омилена па сирота распродадена беше и сменив друга и сега ете ја дома стои онака …
Бентон ја имам пробано и е топ,малце разладувачки е но не ме исфрли и добар е стварно Алоето на косарекс ме исфрли и печеше и ме исфрли уште толку. Првиот го немам пробано за да ти кажам .
Јас имам комбинирана накај нормална кожа, но да напоменам дека не е склона кон акни и ја користам Алое кремата на Cosrx и за мене нема нешто подобро од таа крема, одлична!
Хелоооуууу Опет ја на темава, До скоро лицето ми беше барут суво и користев кремата на мосса, но во последно забележувам како т зоната ми е мрсна исто така и порите некако како да ми се зголемиа во последно време, сега не знам ни што ни од кај да почнам да користам. Ако имате некоја препорака за ваква кожа (неодредена) добредојден е. Да напоменам дека лицето во пределот на јаболчниците е рапаво колку е суво во моментов а челото мрсно... Малце сум у прашалници како може толкава промена на лице ама добро... Секој совет е добредојден...
Дехидрирана ти е, земи Avenè Hydrance Riche со спф30, мене ми е супер, ми беше како што опишуваш + црвенило некое
А покрај крема што да правам да не биде више дехидрирана? Вода колку пијам ќе се потопам кај и да е не знам што да правам...
Користам чистачи 2,хијалуронска, ницинамид, ноќна крема на јонзак(одма ми се упива и таа и после лицето е на допир мазно а затргнато го осеќам ) и до вчера исто така навечер ставав и коктелот на мосса glow тој што е ама ми се потрошиии... Од сабајле чистачите и хијалуронската, и спф-а, навечер чистачи, ниацинамид, тој glow серумот и крема.
Дехидрирана ти е, не верувам да е од glow серумот ама не ми се допаѓа редоследот на ниацинамидот. Тој може да ти ја има пресушено кожата, и измрсено плус бидејќи после него ти ставаш крема која е мрсна претпоставувам и со тоа и правиш некој “бум”. Треба ниацинамидот па хијалуронската киселина па крема по редослед ова можеш навечер да го користиш,а преку ден само glow серумот и крема плус спф. Се разбира и чистачите. Но, бидејќи сега ти е мрсно лицето односно му треба нешто што нема да лачи многу себум за преку ден земи го серумот со цинк на q+a кој ќе ја смири кожата, и ќе ги исчисти порите, ќе ја намали мрснотијата. После него обавезно крема па спф.
Ќе ти одговара мосата со спф30 таа тонирана по мој предлог. Ама прво тестер да пробаш, ради тонираноста. @Bella__ дај предлог за ваков тип на кожа за спф. @koritsaki можеби и ти знаеш.
Ја користев моссата и ми одговараше како ми се смени лицето и после 2 саата некако светам како лампион мрсна сум бетер...