Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Креми за лице со заштитен фактор (SPF)

Дискусија во 'Лице' започната од Mishela, 1 јуни 2019.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Ја има на coslovecosmetics, во дм не.
    Провери на сајтот не знам точна цена. Јас кај мене ја зимам 8€ 20мл и тоа пакувањето не е мало, баш е солидно и бавно се троши.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bella__

Bella__ Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2023
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    295
    Кај нас е 1,012 со попуст да

На buba4e89 и christinnn им се допаѓа ова.
  3. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    14.433
    во зегин има нивни производи, ќе побарам баш на интернет дали има од спрејот.
    го гледав на coslovemetics.mk ама мислам дека не беше достапен за онлајн порачка.

4. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.807
    Допаѓања:
    3.107
    Предлог за добра тонирана крема со спф 50? Имам комбинирана кожа, и проширени пори.

5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.573
    Допаѓања:
    106.333
    На L.i.n.a.a му/ѝ се допаѓа ова.
  6. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.807
    Допаѓања:
    3.107
  7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.573
    Допаѓања:
    106.333

Ако си од Скопје можеш да ја најдеш во Сити мол поточно бебехоум продавницата. Знам имаат и во Аеродром продавница ама не знам точно каде е. А секако можеш и да порачаш

На L.i.n.a.a му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.200
    Предлог тонирана спф крема за светол/среден тен? Имам акни и флеки од акни кои сакам да ги покријам. Не очекувам да биде како пудра, но сепак да има некоја средна покривност.

9. Bella__

Bella__ Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2023
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    295
    Па можеш на миша или црвената или црната. Е сега искрено црната има појаки состојки и подобри ама со есенција е внатре по хидратантна ќе ти е додека другава мене ме суши црвенава.Ама би те советувала иди кај нив во гтц ако си од скопје имаат извадено тестери и пробај боја за да не си утнеш.

https://olpeo.mk/product/missha-signature-wrinkle-filler-bb-cream-spf37-pa-21-44ml/

https://olpeo.mk/product/missha-perfect-covering-bb-cream-no-23-natural-beige-50ml/

На Elence93 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Многу сум задоволна од Миша, на најжешкото издржа се разбира сетирана со камена пудра. Скроз заборавив на пудри.

На Bella__, Elence93 и koritsaki им се допаѓа ова.
  11. Bella__

Bella__ Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2023
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    295
    Јас црната ми се допаѓа со setting spray,но следно на hemish ќе јс пробам :)

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Чекам мислење. :D

На Bella__ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Vdm

Vdm Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Kako si zadovolna od kremata ,i stavas li posle nejze i dnevna krema?

14. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.922
    НАЈ НАЈ многу сум задоволна од БЕНТОН кремата со спф. Малку е тешка при нанесување и не би ја ставала на очните капаци бидејки малку тешко се осеќа и пече минимално, но 10+ часа ми стои лицето матирано и свежо, посветло. Жешко препорачувам на луѓе со масна, комбинирана или масна-дехидрирана кожа. Порите убаво ги покрива и матира.

fsfsfs.JPG

На Ketchup, theowndemon, Avery и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Bella__

Bella__ Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2023
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    295
    Исто јс имам пробано и сум задоволна искрено ова е минерален со цинк внатре затоа е потежок но подобро го штити лицето и има најдобри состојки внатре.

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  16. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.922
    Многу ми се допаѓа што ми го осветлува лицето. Дека ми е онака малку црвено. Ми го изедначува со тенот на вратот.

На Bella__ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.631
    Допаѓања:
    167.561
    Од спф скоро се шо сум пробала ме вцрвенва и мора после да корегирам со пудра црвенилото. То го немам до сега со:
    TOCOBO-Cotton-Soft-Sun-Stick-SPF50-PA-19g.jpg
    Покрај то е лесно за аплицирање, лесно е на лице генерално не осеќам дека го носам, и тој еден пат од ко го имам шо ставив пудра - немав проблем и доста добро се поклопи. Исто многу лесно се мачка сегде.

10/10 would buy again.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    5.319
    Што имам пробано до сега годинава:
    (иначе пишува некој со комбинирана и осетлива кожа склона кон дерматити и црвенила)

1. Anti-OX Wild Blueberry. Awakening day face cream with SPF20
    EFA10E89-26AE-41F5-B002-A3029321280C.jpeg

Не за џабе ја ставам на прво место. Колку е анти окс не знам, ама awakening сигурно е. Прелесна, дава освежителен изглед, ја користам самостојно (без крема испод), во составот има хијалуронска и ниацинамид, мирисот е фантазија, не ми светнува лицето и после неколку саати. Е маана е што тешко се впива и има мал фактор ама за по дома и за преку година ќе ми биде прв избор, дури не наидам на друго совршенство :D.

2. LRP Anthelios UVmune400 hydrating cream spf50+
    F3AE9367-B2CB-414F-8A7B-78C6C23B63C1.jpeg

Моменталниот избор за летово. Наменет за нормална и сува кожа. Дава некој убав здрав сјај, не она масен. Но, во тек на денот светнува, така да морам да сетирам со пудра во прав. И покрај тоа што алкохолот држи висока позиција на листата состојки, не ми прави лишаи ниту ми ја дехидрира кожата. Најверојатно ќе продолжам да ја користам до крај на летово. Иако од истата линија зелената е за масна/комбинирана кожа, не ја најдов во мк и терам со оваа.

3. Алга Марис тонираната на Biarritz
    39167BF6-9634-43BD-95EE-02832A669F37.jpeg

За кремава имам измешани чувства. Со минерални филтри, спф30, мислам има 3 нијанси, јас средната ја зедов и ми двоеше, а не сум многу бела. Ја користев пролетта како замена за течна пудра (сетирана со пудра во прав) и после неколку саати ми се правеше ко брашнесто лицево, и мрсно и суво, се пресликува сегде и ја баталив.

На 4 и 5 место ги ставам тонираните на Моса и Мадара. И двете ми беа премрсни и тешки, за преку лето па ич не би ги користела. Знам дека таа на Моса има супер рејтинг и задоволни корисници, ама мене не ми се погоди. Иначе вака нијансата беше убава, дава некој бронзен, убав сјај. Не ми направи никакви реакции, така да може ќе ѝ дадам шанса преку зима. Од таа на Мадара ме чешаше и лицево од што ми беше мрсна, едвај чекав да се измијам.

На последно место ја ставам
    Еуцерин оил контрол, со таа почнав и не можам да разберам како лани цела година сум издржала со кремава.

На theowndemon и Bella__ им се допаѓа ова.
  19. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.115
    Допаѓања:
    40.317
    Пред неа се става дневна крема. Да ставам. Презадоволна сум. Еве моментално и на одмор ја користам - врвна заштита има изнаденадена сум

20. Ana Unikatnata

Ana Unikatnata Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Nekoj da preporaca krema so spf za mnogu cuvstvitelna koza so kuperoza? Od hidratantna koristam Bioderma Sensibio AR preporacana od dermatolog i mi e ok. Se mislev od istata linija so spf ama gledam deka e tonirana a sum dosta bela i se imam zeznato so takvi kremi. Mi treba nekoja epten lesna krema so se upiva lesno, da ne svetam ko dzam, da ne iritira, da nema miris, alkohol i da ne predizvikuva akni