1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Креми за лице со заштитен фактор (SPF)

Дискусија во 'Лице' започната од Mishela, 1 јуни 2019.

1. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.921
    Битно ми е да е лесна текстура, да не изгледа како паштета и да не се мрси брзо лицето. :)

На Bella2_ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    5.193
    Предлог покривна спф крема што ја има во аптека? Без предрасуди, но имам акни и флеки и нема шанси да одам на плажа доколу не ги покријам. Ла рош, Еуцерин, Биодерма...? Може и од coslovescosmetics, ако вршат достава за 2-3 дена.

3. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    253
    подобро земи бб пудра со фактор него фсктор покривен бидејќи тие ич немаат покривност и тешко е да се најде.
    Би ти рекла на миша пробај ги имаш тестери во гтц види дали ќе ти е доволно покривно. Знам како е јас со коректор ги покривам но секако не е доволно . Затоа би ти рекла бб земи си лесни се но доволно покривни но пак провери си на рака во живо подруго е зс секој е различно. :)
    3 бои се

https://olpeo.mk/product/missha-perfect-covering-bb-cream-no-23-natural-beige-50ml/

На Цунами и Elence93 им се допаѓа ова.
  4. БушаваАзбука

БушаваАзбука Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2022
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    251
    Кои кремови не оставаат бел траг?

5. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    253
    Мислиш обична крема или со фактор во нејзе?

6. БушаваАзбука

БушаваАзбука Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2022
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    251
    Со фактор, сум заборавила да пишам :$

7. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    10.521
    Сите што се со хемиски филтри. Ама негативна страна кај нив е што може да се лупат или да печат очи.

На БушаваАзбука и Bella2_ им се допаѓа ова.
  8. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.478
    Допаѓања:
    59.266
    На Цунами, Bubi*2 и БушаваАзбука им се допаѓа ова.
  9. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    253
    Сите што немаат Цинк внатре и пишува од надвор Минерал, мислам дека и ова би помогнало да се разликува.

Иначе ја сум многу задоволна од на бентон овој со алое внатре ( нова формула е ) а притоа не е тежок и не остава бело.

И овој на токобо и плавиот но и розевиовмме изненадија предобри се и полни со витамини внатре и не остава бело и добар е за под коректор ако ставаш како мене.

https://olpeo.mk/product/tocobo-vita-tone-up-sun-cream-spf50-pa-50ml/

https://olpeo.mk/product/cosrx-aloe-54-2-aqua-tone-up-sunscreen-spf-50-pa-50ml/

На Цунами и MayDiamonds им се допаѓа ова.
  10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.493
    Допаѓања:
    10.557
    Како сте задоволни од Каротен мат кремата со 30 ка фактор за лице?
    Никогаш не сум ја користела ја видов случајно во маркет и викам ај ке се најде. Се надевам нема да исфрлам од неа од тоа највеќе се плашам.

11. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.903
    Допаѓања:
    5.204
    @koritsaki спрејов на ла рош, може самостојно без претходно да имаш мачкано спф крема? Сакам за одмор да земам за попрактично да ми е за плажа.
    Исто, како знаеш дали си нанел доволна количина? :D

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.509
    Допаѓања:
    106.001

Да да, наместо крема од спрејчево ќе си ставаш :) и мене за на плажа најпрактично ваков тип на спф ми беше , исто така и во стик.
    За количина не знам што да кажам, јас гледав убаво да се испрскам по вратот и лицето, не ми се случило да изгорам :)

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  13. joyful

joyful Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2017
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    2.557
    Ќе ве замолам да споделите искуство. Користев SPF од Биодерма за темни дамки меѓутоа многу беше мрсна за моето лице и цело ми се нафрла. Да ми препорачате некоја не толку мрсна, што лесно се впива. Јас имам сува кожа
    Фала ви однапред :)
    Screenshot_20230808-183715_Google.jpg

14. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.759
    Допаѓања:
    2.064
    Не знам дали уште бараш но јас дефинитивно би ти ја препорачала Madara spf 50.

Лани лето лицето ми беше цело со темни флеки и акни и си ја ставав на секои 2 сати на плажа, многу убаво изедначува и го прекрива црвенилото притоа не ми направи нови акни.. Не е тешка и мат, баш е некако природна дефинитивно незаменлива. 1 нијанса е но не е воопшто темна а јас сум бела како млеко.. :D Поскапа е од другите ама вреди (многу добра реклама им направив ама I know the struggle)

На Bella2_ и Elence93 им се допаѓа ова.
  15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    5.193
    Фала ви многу на сите за препораките. Ја купив на Missha и сум презадоволна :inlove: Земав број 23 и мислам дека таа нијанса најдобро изгледа на светол/среден тен. Малку има некој сив подтон што на почетокот ме збуни, но најверојатно поради заштитата. Кога ќе се впие не се забележува. На сите со проблематична кожа би им ја препорачала, бидејќи знам какво е чувството да немаш самодоверба поради кожата и да не сакаш да излезеш без пудра/коректор. Јас не се сончав директно на сонце повеќе од половина час, но седев под чадор и повеќе од 5-6 часа и изгледаше убаво. Што е и најважно, воопшто не изгорев, ниту ми се вцрвени кожата.

На Цунами, Bubi*2, MayDiamonds и 2 други им се допаѓа ова.
  16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.509
    Допаѓања:
    106.001
    Да пишам едно кратко мислење за спф кремава на Some by mi :) почнав да ја користам сега од први месецов заедно со рутината што ми ја препорачаа од кослов , не е ни густа ни течна , лесно се нанесува, мирисот многу ми се допаѓа и ме потсетува на кремата за лице без спф на Гамарде која што веќе не ја носат во Македонија за жал, препорачаната количина е нели два прста , кога ќе нанесам 1 прст супер ми се упива и е навистина супер за мрсна кожа, не е мат на почетокот , ама потоа се упива, ама ако нанесам два прста ја чувствувам тешка на лице некако особено ако пак ја нанесам на два часа :/ и така да си ставам по еден прст, грешно или не, тоа е

На Shalitra, Bubi*2, Bella2_ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.759
    Допаѓања:
    2.064
    Имам забележано со сите спф креми кои оставаат бел филм (минералните ако точно ги нарекувам) отпосле откако ќе се упијат ги чувствувам тешки. Кожата особено на жешкото како да ми се поти и да ми жежи одвнатре, и почнувам да го чувствувам лицето лепливо и нечисто :?:

Не знам дали ова само мене ми се случува инаку имам сува кожа само околу носот ми е малце помасна но тоа само на високи температури..

Со хемиските спф (тие што не остават бел филм) немам ваков проблем ама па многу тешко да ми се погоди некоја бидејќи повеќето ми ја иритираат кожата и очите…

Постои нешто измеѓу? :(

18. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    253
    Точно е дека минералниот спф поради цинкот внатре се чуствува тежок поради тоа што ги одбива зраците и многу повеќе ја штити кожата. Додека хемискиве се похидратантни ама па штетат на кожата.

Факт е дека тешко се наоѓа спф и тоа посебно кога ќе се пробаат двата типа но треба да си ја пронајдеш состојката внатре главна што ќе ти одговара на тебе. Можеби пробај со сентела тоа е лесна состојка многу а не е тешка ( на бентон е топ светло плава пакување ) , исто така на токобо двата се добри и лесни состојки внатре нема да ги осеќаш ниту тешки ниту да ти ја мрси кожата.

Јас до сега од хемиски што имам пробано само еден ме печел на очи и тоа е на косарекс со алое , додека останатите ми се одлични .

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    15.038
    На Anika55 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.418
    Од пред некој ден ја користам кремава и освен што не е најдобра за мојата мрсна и сензитивна кожа, остава огромен white cast(ако ставате два прста ко што е препорачано).
    Друга работа што не ми се свиѓа е тоа што е прилично мат и дава некој дехидриран изглед на самата кожа.
    Исто така знае малку да се перути.
    Сѐ на сѐ, не мислам дека би ја купил повторно.

На IamSexyAndIKnowIt и Bella2_ им се допаѓа ова.