Јас двата спф ги имсм пробано од другарка и никад пак. Такво исфрлање и црвенило од еднаш ставање … баш ми е жал што некои брендови не се трудат да подобрат некои состојки и формули внатре во факторите па се чудат зашто не им се трошат и не ги купуваат..
Да и јас приметувам навечер откако ќе го измијам лицето дека ми е иритирана кожата. А генерално океј состојки има. Ако најдам некој друг во меѓувреме, ќе престанам да го користам овој.
Пробај го на бентон со сентела тој е убав за мрсна кожа а не остава бело и мене ми беше топ не ме иритира
За која конкретно збориш? Јас се одлучив за missha бб крема со фактор да земам. Само сега се мислам која, дали онаа црвената или црната. Има некој што ги пробал да спореди? Што е разликата, мене ми треба за сува/нормална кожа
За црвената. Кожата ми е генерално нормална, со некои суви делови поради Сона кремата, па ми одговараше.
Што те интересира? Мислам имам пишувано мене ми се погоди. Во прв момент кога нанесував имаше некоја сива нијанса, ама откако ќе се размачка убаво мене многу убаво ми легнуваше на лице. Ако не бев преориентиара на поприродна козметика сигурно ќе ми беше меѓу првите на листа зошто има и солидна покривност, бар за мене зошто и немам некоја проблемстична кожа во смисла ма акни и флеки.
Нијансата дали ќе ми одговара, зошто сум светла. Ги пробав, 21 е многу сива, а 23 ми е темничка. Ќе ја земам втората, не би да се шетам како дух.
21 јас ја користам , сивкаста е ама кога ќе се размачка се прилагодува на тенот. Јас сум доста светла и супер ми е.
Влегов во темава истово да го прашам, не знам кај која инфлуенсерка од нашиве ја видов. На видеово вака не остава бел траг, ама сакам да слушнам мислење и од феминкиве. Моментално ја користам оваа, пак по препорака на инфлуенсерка, и ич не сум задоволна. Мене ми остава бел траг и кожата ми ја суши. Денес пробав и со пантенол крема одоздола помрсна, пак ми се суши кожата и вечер црвенило имам и како иритирана ми е. Претходно имам користено биодерма и добро ми се покажа. Може најпаметно ќе е пак да и се вратам. Со неа немав такво чешање и стегање на лицето.
Јас ја порачав па кога ќе стигне ќе споделам конечно искуство пошто и наназад видов никој не се изјаснува, вероватно не е многу користена
Predlog za sekojdneven matiracki faktor za koza sklona na akni? Ne sakam da koristam BB krema sekoj den.