Имам по дома секогаш 1 -2 креми, ставам различно од нив зимно време еднаш наутро користам и затоа и не ми се потроши така брзо ама иако е мало, не се троши толку брзо верувај и тој на Токобо толку ми траеше
Јас Токобо стикот го имам користено, одличен беше. За кослове тука имаме пишувано доста https://forum.femina.mk/threads/Персонализирана-рутина-за-лице.34840/
Дали стикот е за комбинирана кожа? Го гледав и него, ама досега немам користено стик и затоа го одминав. Освен стикот да ми препорачаш од кослове некоја крема со СПФ која што ќе ми даде и добра хидратација на ливе , лесна крема сакам.
Да да, за комбинирана кожа е. Супер е. Инаку, јас оваа ја користам , втор пат ја купувам, супер е за комбинирана масна кожа. Малку тешко се размачкува ама па не е воопшто масна. https://coslovemetics.mk/product/so...eral-calming-tone-up-suncream-spf50-pa-50-ml/
Дали ги имаат извадено од дм кремите со спф ама со плаво капаче, на sun dance беа мислам, а може и грешка сум?
Исто и од мене го пробав од другарка и не ми текнало ни да го зборам не па на некого да го понудам како фактор за жал…
Здраво дали можете да ми препорачате крема со спф 30 од Дм за чисто лице со сув тип на кожа може да биде Балеа или некој друг бренд со убав состав.
Искуства со некоја од овие? Проблемот е што одма ме исфрла било кој спф на ризични места на кои вообичаено се исфрлам пред циклус и очи ми истекоа од анализирање состојки од сите продукти онлајн и овие ми ги даде како поокеј. Совет?
Првата е одлична и многу лесна текстура ја имам користено и не остава бело. Мене 90% факторите ме исфрлаат но овој за чудо беше добар за таа цена си ја заврши работата. Вториот го немам користено но според состојки е минерален тоа значи дека е со Цинк внатре и можно е да остави малце бело ( можеби и не ) . Но е направен за мрсна кожа до комбинирана бидејќи ќе суши.
Од BJ кремата спф ја имам користено и стикот. Одлични се. Гелот за миење ја супи кожата. Серумот не ми е пробам. Ме интересира.
Да си се цитирам. Поради проблем со исфрлање на лице најверојатно како последица на реакција од некоја состојка во кремите, го купив првиот. Многу лесно легнува на кожата, не се чувствува воопшто, што ми беше проблем при ставање креми со заштитен фактор, цело време како да чувствував дебел слој на продукт што некако ми „тежеше“ и ми се чини цел ден ми се лепат прашинки на лице и ја чувствував кожата „нечиста“. Впива пребрзо, не лепи, многу лесна текстура има, само пофални зборови имам.