Мислење за кремава? Денеска ја земав. Не видов ни за каква кожа е ни ништо, само ја пикнав во кошницата.
Имате ли препорака за спф крем кој е безбеден во бременост? Се мислам меѓу два од корејските, ама демек имаат хемиски филтри и сум во дилема колку би можело штетно да биде. COSRX aloe soothing sun и на Beauty of Joseon, ма да како трета опција ми е и на Round lab...
Еуцерин - за мојата комбинирана кожа 30+ се испостави ужасна. Се правеа грутки уште неразмачкана, само со хидратантна крема под неа. После пробав без крема, иста песна. Јас ја користев онаа со тинт. Оставаше флеки, беше некако тешка, текстурата се двоеше на мрснотија и вода. Било, не поновило се. Моментално на ова му дадов шанса, се испостави прекрасно, некои денови не ни ставам пудра, убаво се разнесува, впива и покрива. ИАКО ако имам хијалуронски серум под него, знае да направи минимални грутки. https://www.frezyderm.com/sun-care/face-sunscreens/sun-screen-velvet-face-spf-50/?UserAction=True Јас ја имам посветлата варијанта, ако имаш многу светол тел може да ти двои. Кај мене се совпаѓа дека имам потемнувач на вратот. Go for it! Мене ми беше препогодена, лани цело лето ја користев, под неа хијалурон врз неа пудра. Не мрдаше цел ден.
Драга јас во бременост би ти препорачала нешто природно, без хемиски филтри. На пример ова кое според мене е едно од најдобрите или исто така ова кое е многу добро. Лично ги имам користено и двата и ти гарантирам за формулата и состојките. Поздрав
Благодарам, за жал оваа на Биосолис ја нема и ја чекам подолго време, но секако ќе пробам од другата.
Јас ја имам користено другата крема. Составот сигурно е добар ама препретешко се размачкува. Не ја ни допотрошив, никогаш повторно не би ја купила.
Јас да напишам за таа погоре на Clarins spf 50 шо ја објавив. Одма се впива, кожата свети но не е мрсна и не се лупи. Супер ми се погоди. Да видам како ќе биде летото. Ако имате можности, земете ја, добра е.
Ти благодарам за советот! Дали можеби имаш некој предлог за спф50, погодна за осетлива кожа склона на розацеа?
@Luminary оваа кремава е за розацеа и,има добар фактор 50ка. Јас како аптекарка да предложам. Пигментирана е ама лесна е според составот што прочитав..
Во сите што држат ваква медицинска козметика и линијата на уриаж. Зефин,еурофарм, треба да ја има. Околу 600 ден
Предложете ми крема со заштитен фактор 50. Ми треба некоја што брзо се впива во кожата и да биде лесна.