Дали кремата на ла рош што е пигментираната е добра. Сакам да земам сега пигментирана па ми ја препорачаа во аптека неа но незнам дали е лесна на лице . Некоја ако ја користела да сподели
Ако прашуваш за effaclar duo+ unifiant, јас ја користам моментално. Лесна е на лице и ако имаш мрсна кожа ептен ќе ти е погодена. Го мазни лицето и му дава изедначен тен и структура.
Tocobo стик (зелен или син) го има на coslovemetics https://coslovemetics.mk/product/tocobo-cica-cooling-sun-stick-spf50-pa-19g/ https://coslovemetics.mk/product/tocobo-cotton-soft-sun-stick-spf50-pa-19g/ Ако нејќеш стик, од истата фирма има и крема
Пред некој ден во маркет ја земав па ја вратив ЦЦ кремата со заштитен фактор мислам 50 дека беше. Лани за лице користев само крема обична на каротен со 30ф и бев многу задоволна многу штити. На плажа еднаш, 2,3 часа бев заборавила и бев веднаш црвена, што значи супер заштита дава. Се мислам и ЦЦ да ја пробам. Ја има користено некој? Една нијанса беше. Најмногу ми е да не дава некој неприроден изглед како паштета да сум во лицето. А и многу поскапени од лани, околу 600 денари сега, беа на пола цена од ова
Ја немам користено ама видов дека е на попуст во Тинекс и исто на сајтот на Ананас ја има на попуст за околу 350-60.
Јас ја користам Eucerin Oil Control, не го мрси дополнително лицето и не го светнува, како што е вообичаено со кремите со заштитен фактор.
Од кој нијансиран спф сте задоволни? Само да е погоден за многу мрсна кожа бидејќи светнувам за пола саат на жешково. Да напоменам од корејските сум пробала нијансирани ама многу тешко ги чувствувам на кожа, некако ги прават со доста густа текстура.
Јас до сега најзадоволна сум била од Shiseido spf кремите. За масно лице се екстра , по трајни немам пробано
Здраво девојки, вчера ја земав ЦЦ кремата на Carroten со спф 50. Пишува мат финиш, ама лицето светнува и воопшто нема покривност, како обична крема да сум ставила. Инаку, убав мирис има. Дајте ми препорака за мат крема со спф 50 било ББ или ЦЦ која ќе има ефект на пудра. Да напоменам имам нормална кожа без акни, со масна Т-зона. Ви благодарам
Од ДМ купив од оние што ги има на флаер промо цени, 50+ фактор нешо сензитив. Арно ама, ПАК не сум купил она што сакав. Имено, она што го сакав е сензитив МЕД. Не им се наредени едно до друго, едвај ја најдов оваа, сум дал повеќе пари од тоа што мислев и не сум го купил тој производ што сум го сакал. Баш ме интересира дали е добра кремава, ако ме печат очите и ако при потење се разлева-аман!