Девојки која крема за лице со спф 50 ја препорачувате од Еуцерин освен Oil control? Да биде погодна и како подлога за пудра. Јас се мислам за оваа ама не би било лошо да имам уште некој избор. Битно ми е да не го мрси лицето
Ја користам 3 дена по ред оваа крема на Еуцерин оил контрол 50 и добра е , не е мат ама не ми се масти толку лицето од неа. Нешто повеќе сепак ми се допаѓаат кремите на La roche posay поточно оваа i na Apivita Ми се допаѓа сепак оној `сув` допир на лицето летно време
Не сум ја пробала лично, ама како што гледам многу лош состав има. Еден куп тригери на фунгални акни, силикони, парабени, алергени и комедогени супстанци...
Мене овој флуид ми е многу погоден за мојата комбинирана кожа, не ми создава акни и иритации , не остава бело , брзо се впива и одлична ми е за под пудра . За таа цена е солидна
Ја користев СПФ на Каротен подогло време, 50 фактор, ама воопшто не ми се допадна. Штити, но многу тешка ми доаѓа, лицето го чуствувам лепливо и мрсно, кожата како да не диша, кејк ефект. Можеби беше поради целата физичка активност, но сепак не би ја купила повторно. Да ја дотрошам и најверојатно ќе ја пробам кремата на Еуцерин следно.
Девојки, ве молам препорачајте ми минерална крема со заштитен фактор од минимун SPF 30, за комбинирана кожа која не остава мрсен сјај на лицето, што може да се купи кај нас во Македонија. Значи нешто со цинк оксид и титаниум диоксид како активни состојки. Колку што гледам кај нас сите креми со фактор се со хемиска заштита. Никаде не можам да најдам минерална. Фала ви многу.
Една недела ја користам кремата со заштитен фактор на Eucerin oli control 50% и сум задоволна, ако ја нанесам на сабјле крај 10-11 часот, попладнето знае малку да ми се измасти лицетон, но мислам дека е нормално. Воопшто не се познава дека имам фактор на мене, има многу лесна структура, најважно е дека е медицинска крема.
Минерална освен еко козметикс друга нема да најдеш,ама таа има многу масла во неа незнам колку е добра за комбинирана/ масна кожа.
Јас оваа ја користев минатата година и не сум задоволна,, имам нормално лице, по некогаш суво, но кремава има лош вештачки мирис некако и баш се осеќа на кожата... па плус кога ќе те лупне сонцено у јули у град.. ужасии невидени, и пудра и се ти се растопува од кремава што поти.. а најчудно од се е што при аплицирање се впива одлично.. потоа доаѓа маката Ве молам препорачајте некоја лесна со спф 50? Да е ок за под пудра и најбитно нели да не поти