Кремата на Биодерма со физички филтри , погоре нијанса доколку некого го интересира Нијансата е најсветлата very light Течна е премногу, лесно се нанесува и остава велвет мат завршеток Вчера прв пат ја пробав ја носев 6 саата ептен малку светнав на челото. Ама со оглед на тоа што беше 42 степени и нормално е Исто и покривноста ко за спф крема е солидна. Понатаму ќе пишам мислење кога ќе ја пробам убаво
Не сум забележала дека оксидира. Иако јас и немам многу светол тен, па може на мене да не се забележува.
Дали ја имаш користено за на плажа? Мајка ми ја користи супер заштита има ама ја нема пробано за плажа. Ме интересира дали поради тонираноста која е минимална спречува потемнување. Јас сакам да ја земам ама немој во тело исончана во лице бела.
Ја земав од ДМ онаа спф 50 како бронзено пакување, анти ејџ нешто пишува на неа. Еднаш ставив и уште додека ја нанесував како да ми се лупеше од лицето. И после тоа кога ќе се фатев за лицето пак се лупеше. Дали е нормално тоа? Сум користела и користам и други спф креми не ми било така
Ne razbiram mnogu vo ova,koga stavate krema so SPF FAKTOR,koristite posle toa pudra za lice ako e tonirana,i kolku pokrivnost imaat ovie toniranive kremi ?
Јас ја зедов втората, лесно се нанесува, има сјај но не е изгледа масно лицето (а јас имам масна кожа)
Јас ја имам оваа тонирана е со спф 50 Ок е покривноста, полу мат е , за комбинирана масна кожа супер е, јас најсветлата нијанса ја имам. Ако сакам да се нашминкам наутро, ставам од кремава па,малку коректор и пудра и не светам доста саати додека не се измијам. Пудра кога е вака мн топло наутро, не користам
Јас имам нормална кожа, ама чувствителна така да ако користам агресивни производи многу брзо може да ми стане сува и иритирана.. Го гледам овој на Mossa, има добра оцена според состав. Само дали останува бело на кожа затоа што е минерален спф?
Јас ја користам во моментов. Ми се допаѓа, баш ми се погоди. Повеќе ми се допаѓа како легнува на кожата од другата со центела, (мислам зелено имаше на тубата), која патем ми се виде помрсна од оваа со портокалова амбалажа. А првичната намера ми беше да ја земам токму зелената, ама добив тестери од двете креми па кога ги пробав се премислив и мислам дека не згрешив. Не е леплива, лесно се размачкува, брзо се впива, супер ме штитеше додека бев на одмор. И тоа отприлика.
@koritsaki @Biodevojka Дали може да ми препорачате некоја спф крема за нормална кожа и да не биде пигментирана. Во германија сум и сакам од дм да купам