Ќе одговара за сува кожа према нормална? Плавиот или зелениот? Ми се менува кожава цело време, па не знам кај да терам со производиве.
Предлог спф крема за мрсна кожа со акни и да не пече на очи? Ја пробав таа на beauty of joseon, но многу ми го мрсеше лицето.
La roche posay uvmune Порачав и една од Organic shop и чекам да ми стигне, наменета за мрсна кожа е ќе ја пробам па и за таа ќе пишам
Прелог за спф во бременост и при доење? Знам дека треба со минерални филтри а не хемиски, ама ако има некој некаков преглод за конкретен производ доста би ми помогнало
Јас би ти ги препорачала овие, има пигментирана и само спф, јас пигментираната ја имам користено, а сега може да имаат и некој попуст Белина: https://bellina.mk/prodavnica/nega-...ivory-spf50-пигментирана-крема-за-лице-50-мл/ https://bellina.mk/prodavnica/nega-i-higiena/lice/kremi/alga-maris-spf30-крема-за-лице-50-мл/
Кремот го зедов несакајќи, мислев дека е обична дневна крема, таква ми требаше да купам, ама во брзање не видов дека е со спф. Меѓутоа, непланирано кремчето излезе супер за не знам точно, нешто измеѓу 400-500ден. Моја препорака за сите типови кожа, освен за мрсна каде не знам како би се однесувал, иако не е тешка крема. Баш е лесна, не се чувствува на лицето, нема бели траги, не свети лицето.
https://www.annifarm.com.mk/en/product/gamarde-крема-со-заштитен-фактор-spf-50-100-ml/ Oваа ја земав јас последно.
Искуство со кремиве? Се мислам која да ја земам и од која сте позадоволни? Имам проблем и со хиперпигментација и мелазма на некои делови на лицето после породување и цело време различни спф користам, никако да ја најдам вистинската и да кажам тоа е тоа. Сега ќе почне и посончево да станува и обично ми се потенцираат флеките.
Како ги погоди, и двете ги имам користено флеки и сл немам, доколку имаш мрсна кожа ќе ти одговараат и двете, е сега таа на Loreal има хемиски филтри , другава има физички филтри. Таа на Лореал е потечна и побрзо се упива. Другава остава малку бело дека содржи цинк ама по некое време и таа се упива. Јас и др препорака ќе ти дадам, можеш и оваа да ја ѕирнеш доколку имаш мрсна кожа пак ќе напоменам, ептен сум задоволна а и не е скапа. Од истава има и до спф 50 фактот.
Да се вмешам и јас, комедогена ли е? Моментално користам спф на Оливал и сакам да сменам, ама да биде нешто погодно за масна кожа подложна на акни и комедони.
На кремава не пишува нешто такво, јас имам мрсна кожа склона кон акни немам никаков проблем користејќи ја кремава
Првата ја користам веќе 4 год, во меѓувреме пробав и други за да сменам ама пак се враќав на таа од што толку ми се допаѓа Како што кажа членката погоре прво остава бело на лицето, но после се упива, инаку имам масна кожа склона кон акни
@Lavender4 Фала ви на споделеното искуство. По се што прочитав мислам дека повеќе ќе ми одговара таа на some by mi. Оваа другава варијанта некако ми е премногу ефтина за да биде добра иако може не е така.
Ако, пробај ја доколку сакаш таа. А за другово гарантирам дека се што е скапо не значи дека е и добро и квалитетно.
Јас моментално ја користам оваа и сум презадоволна. Фактички е како бб крема со фактор, има ситни светки низ неа, многу често сум само со неа на лице преку ден и не ми веруваат дека немам ставено пудра. Го изедначува тенот и дава некако healthy skin вајбс, изглед што мене многу ми се свиѓа, максимално природно. Кожата дише, убаво изгледа, а сепак ми е заштитена.