Мислење за кремата на Beauty of joseon, но таа што е сино белата. Дали е ок за масна кожа? Се мислам дали стикот да го земам.
Супер е, јас ја имам. Стикот нивен го немам користено, минералниот стик на Бентон - да, добар е и тој.
Фала ти Јас овој го користам ама при крај ми е па викам да сменам. стикот на BOJ го земав еднаш за ќерка ми ама не го пробав воопшто.
Јас ја земав кремата на Beauty of joseon пред скоро месец и некако не сум задоволна. Ми го мрси лицето. А ја земав таа полесната верзија, ако ставам два пати по ред мрсно ми станува лицето. Евентуално да ја пробам без крема одоздола ,па да видам како ќе е
Јас ја имав обичната верзија на спф-от Beauty of Joseon и некако имав впечаток дека не ми е доволно хидратантна. Не знам како да го опишам чувството, ко да останува на повришната и да не продира надолу. Со некоја дневна крема одоздола под спф кремата ми беше малку подобра, не ми го мрсеше лицето. А убава лесна формула има и фино се размачкува, ама не ми беше тоа тоа, не знам. Не е за мене, не ми беше баш по вкус. И годинава изгледа ќе и' останам верна на COSRX со алое. Нема подобар спф за мене од овој. Се надевам дека нема да го укинат. Друг проблем е тоа што не можам да ја начекам кремава по некоја поповолна цена, знам дека ја купував 600 и нешто денари на попуст, ама тоа е. Бар вреди за моево лице и не жалам.
И јас не бев задоволна од Beauty of Јoseon. Многу чудно ми се однесуваше на кожа. Како кожата да ми е дехидрирана и рапава, а во исто време масна… Омилена ми е Mixsoon centella https://coslovemetics.mk/product/mixsoon-centella-sun-cream-50g/ Супер ми беше на Medicube, ама никаде не можам да ја најдам.
Од сите спф креми што ги имам испробано до сега, на Apivita ми се има погодено највеќе, па потоа на една грчка фирма La vie en Rose, а од корејскиве на Some by me, единствено негативно се,размачкува тешко зошто е со физички филтри
https://coslovemetics.mk/product/biore-uv-aqua-rich-water-essence-spf-50-pa-70g/ Јас да пофалам еден спф. По препорака на вработена у кослов го зедов и мн сум задоволна. Имам инаку комбинирана кожа и го ставам врз дневна крема и не сум забележала да ми ја мрси дополнително кожата или да имам траги.
Дали СПФ ставете врз хидратантна крема и ви служи како подлога за шминка? Ми треба СПФ за секој ден, но врз неа да можам да ставам и пудра
Само спф, па после него пудра. Во моментов го користам COSRX со алое и супер е со пудра над него, не е тежок и не ме поти.