https://coslovemetics.mk/product/cosrx-aloe-soothing-sun-cream-50ml/ Јас две години го користам овој СПФ, и како хидрататна крема е. Ако имаш суво лице го препорачувам. Апропо на муабетот дали некој го има користено стикчево? На преголем попуст е па сакам да го земам ако е добро.
https://coslovemetics.mk/product/biore-uv-aqua-rich-water-essence-spf-50-pa-70g/ мене овој откако го открив ми е феноменален. Јас спф ставам преку цела година и овој е доста лесен, не остава траги и не мрси
Мислење за некој од овие два спф-а? До сега потрошив многу туби од Beauty of Joseon со оризот и бев многу задоволна, но сакам да пробам и нешто друго.
Јас го користам овој од Vichy Има лесна структура и веднаш се впива не е воопшто леплив Инаку имам комбинирана кожа
Препорака за добар тониран спф? Го користам тој на fluff, ама мислам дека нема да ми одговара летово, малку помрсна структура има. Инаку ептен ми се допаѓа ефектот и здравиот сјај што го дава и што е најважно не ме пече на очи.
Здраво дали некој го има користено овај спф? Си го користев година и пол на Алтруист ама веќе цел месец не е достапен за порачување на coslove, а при крај ми е тој што го имам.
и јас сакав за истиот да прашам. Има 3 од истиов бренд. Едниот не е достапен. Овие 2 ми фатија око. Дали некој ги користел да сподели искуство/рецензија
Го зедов сосема случајно, дека не користам креми со спф 50 воопшто,има ок состав според Inci Beauty, и да ви кажам, убаво ми легна на кожата. Доста е течен, но брзо се впива, одличен е како подлога под шминка бидејќи е малку леплив, дава сјај, слично како корејските креми што ги користам. Двапати имам ставено, може е рано да го препорачувам ама мене ми е добар. Е мириса малку лошо кога се нанесува, ама мирисот после исчезнува. Нема парфем во составот, барем јас не осеќам.
Го зедов јас пред месец некаде, јас имам комбинирана кон масна кожа и со него дополнително ми свети. Исто така светла сум, па ми е темен кога ќе ставам, но летово може да помине. Не е лош, ама ако имаш масна кпжа ќе мора да го сетираш
И со сетирање светев. За масна кожа не е никако, го осеќав тежок на лице. Eucerin Oil Control Dry Touch SPF 50 го користам неколку дена и можам да кажам дека е топ засега за масна кожа.
И тој е обоен? И ако е, дали е светол?Да го пробам уште него. Имав земено од Ла рош антелиос обоен, претходно и од биодерма мелазма нешто така беше, тој најтемен ми беше. Ла рош не се размачкуваше убаво, многу течен некако, а на лице тежок..
Не е обоен. Ставам Коректор врз него и ок ми е. Од оваа линија на Еуцерин мислам дека има и обоени, ама не сум ги пробала. Од Ла Рош два имам пробано обоени, и како паштета да имав мачкано. Од Биодерма фотодерм го користев долго време, ок ми беше нијансата, ама брзо светев од него.
Мене ми беше океј, миислам дека light нијансата ја имав и еднаш medium, ама таа ми беше темна. Можеби подобра ќе ти е новата од Maybelline околу 300 денари е во ДМ сега, јас сум светла, зедов 40 број и ми е малку потемна