Мене ми е тешка. Серум крема е, ама за мој вкус помасна. Не е премногу, ама пак особено за лето не ми е. Веќе ја ставив на пауза
Ајде и тука да прашам. Ја има некој користено ???https://www.zegin.com.mk/index.php/...ncija-za-zashtita-od-sonce-so-spf-50-ra-40-ml
Мене ми е малку чудна формулата на овој спф, како мрсна емулзија на допир некако. Ја пробав на рака кај другарка и мислам дека нема да ми одговара, не ми фати око.
Имам многу суво лице и црвенило , навистина не знам што крема да земам , бев на дерматолог на ла Рош ми даде ама густа едвај се ставаше и ја баталив
Пробана ти е Beauty of Joseon? Оваа обичната, во беж тубичка. Мислам дека нема кожа на која не ѝ одговара кремава, сега нели и прашање на вкус е. Ама ако сакаш некоја лесна а сепак хидратантна спф крема, дај ѝ шанса. Ѕирни во Зегин ако стигнеш, денес е на попуст. Исто можеш да ја пробаш и спф кремата од COSRX, со алое вера. Малку потешка формула има од Beauty of Joseon, но лесно се размачкува и одлично хидрира. Мене ми е најомилен спф. Во Coslovemetics како да беше на попуст.
Не ми е пробана, ама не е проблем ќе ја земам и таа , морам да пробувам додека не најдам која ми одговара. Малце глупаво е што нема тестер ама тоа е. Фала
Cosrx Aloe Vera е единствена спф крема што мене ми се има погодено. До сега сите што ги имам пробано ми беа тешки и мрсни, ама кремава иако делува густа многу брзо се впива и нема чувство на тежина на лицето.
Да ама мене ми треба и за суво лице дали е ? Покрај заштитата од сонце ? И дали е потечна ? Во која аптека ја има ?
Одговара за сите типови на кожа. Ja има во Bebe home и Coslovemetics, на сајтот отвори пишува на кои локации е достапна, ги има повеќе.
Ја немам оваа користено меѓутоа можам да ти ја препорачам оваа, може ја користам веќе 2-3 години и ептен топ ми се има погодено. И мајка ми почна после некое време да ја користи и неа ѝ се погоди супер на лицето. https://coslovemetics.mk/product/cosrx-aloe-soothing-sun-cream-50ml/
Пишува дека содржи алкохол а сум со дијагноза купероза..... Супер на сите што ви се погодила. Штета е што нема тестери. Ми е малце ризик да ја земам ,за мојава состојба не смеам креми кои содржат алкохол и воопшто за суво лице мислам не е баш соодветно
Сега има голем избор за спф креми, сигурно ќе најдеш некоја соодветна за твојата проблематика, има доста мислења и предлози.. Нашите дерматолози ги вртат едни те исти брендови и горе долу исти рутини кај сите, дали поради соработки, дали не сакаат/не се замараат да истражат што ново се нуди, веројатно првото. Кај неколку кај што сум била, мислењата им се некако против корејските и останатите што се сега актуелни низ цел свет, па дури и со доза на исмевање го искажуваат тоа.
и јас имам комбинирана кон масна кожа и се мислам која од овие серуми да ја земам. Јас би и дала шанса на оваа
Листав и ова ми излезе како предлог. Ја пробал некој кремава? Мене овие со спф многу ме потат, после 10мин мислам и немаат ефект
Дали некој го користел ова? Не можам да го истиснам, не знам каде грешам. Мислев е до пумпата, ама имам уште едно и истиот проблем го имам.