Па не сум експерт, ама според она што го истражив супер е, затоа првично и ја купив, не ни знаев дека текстурата ќе е толку добра .
имам пробано тестерче од фризидерм и стварно кремата е како силиконски прајмер за пополнување пори. Преубава, само не ми текнува дали ствараше бубуљички зошто некој се пожали и на тоа
Здраво девојки сакав да ве прашам дали би ми одговарала Eucerin oil control spf50, бидејќи имам нормална кожа, но склона кон акни, веќе 2 години барам некоја која ќе ми одговара. До сега сите кои сум ги користела за нормална кожа ненормално ми го мастеа лицето и ми создаваа акни. Ако знаете и некоја друга крема слободно предложете.
Во врска со акните не знам што да ти кажам бидејќи немам проблем со акни , но за мастењето со сигурност мене што не ми го масти лицето е таа на La roche posay anthelios xl. Ја земав и на Еуцерин оил контрол , ама не е таква како што очекував , ако сакаш некоја што со сигурност нема да ти го масти лицето , земи ја на Ла роше
По аптеки ја има, зегин еурофарм и други. А цената не ми текнува точно, баш пред една недела прашував ама не запамтив точно али е околу 1000 денари.
Ако имаш нормална еуцерин нема да ти ја суши,ни мрси и е некомедогена. Ама кој и крем да го земеш битно е отстранувањето навечер со double cleansing, затоа што многу СПФ креми се водоотпорни и треба маслен отстранувач да ги извади од порите за да не ти ги затнуваат и да ти прават проблем со акни и црнки. Има некои 20% попуст во зегин на еуцерин околу 700 нешто беше вчера ја земав.
Double clense е дел од мојата рутина веќе 6 месеци, се надевам дека еуцерин ќе ми се погоди. Фала ти премногу
Околу 1000 денари е и не вреди за тие пари. Има полу-мат ефект и не е премногу тешка на лицето, но многу тешко се нанесува, се перута многу лесно. Останува како слој врз лицето, на крајот на денот можам за ја изгребам од лице.
Фала ти, денес ја земав таа на еуцерин па ќе ви пишам впечатоци и дали конечно ќе ми се погоди некоја крема со СПФ.
НЕ!!! Кремава е одвратна! Ја купив пред некое време...ужас невиден. Ја стаив на лице, мислиш паштета мачкаш. Жолта е по боја и остава бел слој мислиш со бела боја се мачкаш. Само што ја намачкав одма се измив. На лице никако. А за на тело е ок. На тело белот слој помалце се познава.
Некоја крема за лице со спф 50 која не е многу мрсна и со цена до 300 ден? Го барав флуидот на Сан денс во Капитол неколку пати, но го немаше