Јас го зедов овој на Каротен. Во ДМ беше на попуст 325 денари а редовна цена мислам дека му е околу 400. Не ми предизвикува акни а имам проблематична кожа, не е тежок, супер се размачкува. Е сега не е мат ако имаш многу мрсна кожа, јас имам комбинирана и супер ми се погоди.
Јас ја имав. Ја користев пред некој месец кога беше поладно, сега користам со фактор 50. Не е баш мат како што пишува, но не ми предизвикуваше акни, а тоа ми е најбитно бидејќи имам проблематична кожа. Исто не оставаше бели траги при размачкување. За цената не беше лоша. Е сега кога е потопло не знам каква би била како подлога под пудра.
Нивеата мене ми направи акни... Цела се исфрлав по само неколку дена, кога прекинав да ја користам ми се смири лицето!
Кремата на Биодерма СПФ 50 ја има ли во ДМ и отприлика која цена е. И дали може да се користи и за лице и за тело? Се размачкува ли убаво, се надевам не мрси многу. Или пак Еуцерин Оил Контрол дали може и за лице и тело, и која е поевтина?
Колку што знам јас, овие брендови не се продаваат во dm, туку само во аптеки и цената им е меѓу 1000 и 1300 денари (мислам дека Еуцерин беше поевтина од двете). Двете креми се само за лице; за тело ти треба посебна крема.
Па не баш, ама јас имам таква кожа и ја користам нивната СПФ крема (се разбира претходно ставам и хидратантна крема), ама не ти го суши лицето или нешто слично, ако се плашиш за тоа .
Eucerin oil control ја има во Зегин, моментално е на акција, околу 700 и нешто денари е, вчера си ја земав и јас.
Овде пишува дека е исклучиво СПФ крема (sunscreen). Мислам дека кај нас ретко се наоѓаат креми што се и хидратантна и СПФ крема истовремено . Сум ја видела на интернет оваа крема, на која, како што гледаш, пишува дека е и хидратантна (moisturizer) и СПФ крема (sunscreen), меѓутоа оваа е за сува кожа и општо, не знам дали ја има кај нас и какви се искуствата со неа. Ја наведов како пример; ако некоја крема е и хидратанта и СПФ, би требало вака да пишува на неа (moisturizer & sunscreen), или во најмала рака да пишува: "moisturizer with SPF".
Туу, да знаев дека е на попуст... Ја купив сабајлево Биодерма спф 50, 990 денари од аптека. Искрено за таа цена не очекував толку мала да е ама ај ја земав, ќе ја пробам деновиве Бев денес до ДМ и ја меркав оваа крема, па што мислите, ја има ли некој користено
Мала е бидејќи е само за лице; стандард е таа количина - 50 ml: колку обична хидратантна крема ги прават. Тие се цените на голем дел од брендовите што се продаваат само во аптеки, дури и поскапи има .
Мала е ама по многу малку ти треба за цело лице да го покриеш, ќе ти трае. Мене тестерчето од неа од 5ml ми траеше недела и пол со секојдневно користење некогаш и по два пати на ден. На крај и ја отворив тубичката со ножици и сфатив дека многу крема се собира на внатрешната страна, и утре три дена од тоа си се мачкав
За во МК не знам, зашто се ужасни со тестерите или ги немаат или магично дента кога ги имаат сите другарки на вработените доаѓаат