Od SPF na Purito sum prezadovolna Vednas se vpiva,nikakov mrsen trag,lesen na lice bukvalno kako nisto da nemam staveno Inace ne mi precat pomrsni kremi se dodeka ne mi izleguvaat dopolnitelni akni i naogjam nacin da ne izgledam kako sijalica vo lice,takvo nesto so ovoj SPF nemaNe se vodam slepo spored sostojki,ama za tie sto gi interesira i sostavot mu e odlicen 10/10
Здраво, дали може некоја што го има користено кремот со фактор 50 да ми каже искуства со него? Имам комбинирана кожа со масна т зона, па дали дополнително би ми ја мастело кожата и дали сте задоволни? Благодарам, убав ден.
дм се апла поскапи и ништо не вреди да купиш од таму освен тие нивните производи што ги немс нс други места
Здраво, каде може да се најде производ за тело со 100% минерален СПФ без нано честички? Ординери и Пурито имаат, ама само за лице во помали пакувања. Кај Uriage, Bioderma и La Roche-Posay, цинк оксид и титаниум диоксид (минерален СПФ) се во нано форма што според EWG и Skincarisma е штетна.
Дечки каде ја има СПФ кремата на Heliocare за мрсна кожа, gel oil-free? Ја барав во Еурофарм ама ми кажаа дека немаат пошто имале проблем со увоз, да не сте ја виделе на друго место?
Веледа или Eco Cosmetics можеш да видиш. И двата бренда имаат производи исклучиво со физички филтри. Евентуално и Лавера, но не знам колку асортиман носи Лавера во МК. Еднаш кога гледав имаа доста мал избор од она што го има во Германија.
Дечки, го најдов овој на Badger, за лице и тело, 100% минерален, без нано честички, без парфем, органски, има оцена 1 на EWG, што значи дека е еден од најбезбедните на пазарот. Го нарачав од британска веб страна, вршат достава до Македонија, бесплатна над 39 фунти нарачка, а ако се доплати 6,99 фунти вршат експресна достава. https://www.biovea.com/uk/product/d...unscntd-29oz-tube/?deptid=0&cid=0&mid=399&kw= Единствено негативни критики има зошто остава малку бела трага на кожата, ама мене не ми е проблем, важно нема токсични состојки и не е штетен за околината.