Моментално ја користам CC кремата на Carroten (SPF 50), ко за чудо ми се допаѓа, не очекував, не ми ја мрси кожата и убаво го изедначува тенот.
Женски здраво, препорачајте ми фактор за лице ама да е со прифатлива цена затоа што веќе имам купено хидратантна крема, ми фали само фактор. И за во иднина крема со фактор поевтина некоја, да не е цената во плафон хаха. И да напоменам кожата ми е нормална, со мрсна т зона. И дали некој ја има користено оваа крема и дали остава мрсни траги? Фала
Јас ја купив прееска, мрсничка е ама не многу, брзо се упива. Мислам дека повеќе ќе одговара на посува кожа. Ако сакаш некоја што е мат, членките ја збореа кремата на Каротен со спф30ка (мислам беше) мат. Околу 350 е таа во Дм.
Најдоброто нешто што сум го ставила на лице. СПФ 50, минерална, нон нано, не остава бела трага, не лепи, не свети лицето. Animal-friendly. На база на вода е, без есенцијални масла и без мирис, содржи и ниацинамид Моја топла препорака. Вреди за секој денар
^ и јас го купив тој од Lea SPF 50 пред некоја ден. Текстурата многу ми се допаѓа, како лосион е. За разлика од Sun Dance 50 за сензитивна кожа, овај каде каде ми одговара повеќе и многу е полесен. Брзо се упива и не остава сјај како sun dance. Поради тоа што има и други масла во состојките делува многу хидратантно на лице, но не би го препорачала за мрсна кожа поради овие причини. Јас имам комбинирана и погоден ми е баш на деловите каде кожата ми е посува а на чело ми дава малку отсјај. Сепак текстурата ми е незаменлива. Sun dance сензитив ич не ми одговара за на лице. Овај од леа го зедов 160 ден. за 50 милилитри за тие што бараат поефтини варијанти би го препорачала
Мене од овој крем ми се исфрла и иритира лицето ептен. Не можам да го користам ич. Доста мрсен е и остава сјај на лицето како да е мрсно. Не би ти го препорачала.
Јас ја имав користено. Не ми се допадна бидејќи е како вар и не ми упиваше ич. Сега ја земав photoderm max spf50 и ми се свиѓа што одма упива и не е многу мрсна. П.С имам сува и дехидрирана кожа.