Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Креми за лице со заштитен фактор (SPF)

Дискусија во 'Лице' започната од Mishela, 1 јуни 2019.

1. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    972
    колку чини:)

2. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    6.078
    На Bellaa1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.579
    Допаѓања:
    106.349
    @Bellaa1234 La roche posay spf 50 xl anthelios
    Ја има во Зегин во Сити мол и Гтц :)

4. Рапунзел.*

Рапунзел.* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    859
    И јас се мислам уште која,само гледам и читам. Ја земав на натура сиберика со 15 фактор што е и незнам дали од неа, ама ми светнува челото, иначе за другите делови ми е ок,убаво го прави лицето иако кратко ја користам сега за сега ми е ок. Само има малку појак мирис според мене, ако ти пречат мириси..

Можеби и јас ќе се решам за пурито comfy water
    @beautys20 да не знаеш која е милитражата на овие од пурито,не им пишува на страната и дали траат?

5. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    6.078
    60 ml , мене ми трае многу

На Рапунзел.* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    972
    A tonirana spf koja ne masti? Samo citam i se mislam koja da ja kupam. Dali so spf dali bez.... Tolku pari se imama nadavano sto nejkam veke da ekperementiram..

7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.579
    Допаѓања:
    106.349

Од истава крема што ти ја препорачав на La roche posay има тонирана крема со спф 50. Е сега нијансиве се темнички, ако си многу светла не ти препорачувам тонирана крема

8. SnowDOG

SnowDOG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    213
    Незнам што значи тонирана СПФ крема, ама ако бараш СПФ кој нема да сакаш да го смениш, а е достапен кај нас земи си Purito Centella Green Level Unscented Sun или ако сакаш малце поевтина варијанта можеш Eucerin Oil Control, за мрсна кожа се одлични.

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    После месец дена користење ми се појавуваат ко лушпи од кремата со спф што ја пофалив од Биодерма. Заклучив дека со биодерма дневната крема не одговараат бидејќи се на база на вода.

Затоа барам препорака за друга крема со спф. Ја гледав сега на ТО со спф 15 но дали е доволна за во зима со тој фактор.

10. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.295
    Допаѓања:
    12.378
    Искуство со Heliocare SPF 50 гелот, а воедно и со Heliocare капсулите за перорална употреба?

11. Рапунзел.*

Рапунзел.* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    859
    Го земав Comfy water од Purito,ставив два пати и лицето не ми реагираше добро. Добив благо црвенило ај тоа не беше страшно,страшно ми беше што за 2 дена ставање ми излегоа 5 нови ситни бубулици. Има и една-две поголеми ама повеќето ми излегоа ситни
    Поима немам зошто,баш не очекував.
    Денес не ставив и се повлече се

Ако има некој искуство нека каже. Го мијам навечер со двојно чистење иначе

12. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    И јас кога ја користев летово ми се нафрли лицето,и не продолжив да ја користам страв ми е пак да не се нафрлам. Имам масна кожа па ми се виде како најидеална крема,башка многу ги изнафалија пурито,а и не се ефтини,и ете седи сега у кутивче

13. Рапунзел.*

Рапунзел.* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    859
    И јас од иста причина ја земав и мене ми е масна кожата и многу ги нафалија. Ама изгледа ќе се користи за тело :(
    Ама ептен се разочарав

На MiAmor му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Ај ке ја тагнам пак @Biodevojka да види состав.
    Биодевојка ти ја пратив сликава претходно,ти ми рече сакаше состав да видиш,ама изгледа ја немаш видено пораката,
    20201016_094024.jpg

На Рапунзел.* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. queen04

queen04 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    785
    Летово го користев eucerin oil control 50 dry touch, е сега дали може да ми предложите нешто за кожа склона кон акни ама со пониска цена.

16. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Прости ми драга не сум видела.Имам многу пораки па понекогаш се случува некоја да ми промакне.
    Мене лично формулава не ми се допаѓа иако станува збор за физички филтри. Не е поентата само да ставиш физички филтри со било што во една формула, туку истата треба да има смисла, односно состојките да имаат поента во еден производ, Лично не можам да сфатам зошто ниацинамид во еден производ за сончање, како состојка ниацинамидот смирува црвенила витмин од групата Б (Б3 или ПП се наоѓа под овие два називи), и токму поради таа негова карактеристика поефикасен е во еден производ после сончање кој има за цел да смири евентуални изгореници, црвенила иритации итн. Искрено малку ми е празен како производ. Сакале да го направат практично оил фрее, ама сите правила за формулација на еден добар крем со физички филтри се базира врз моќта на природната СПФ на маслата во комбинација со физичките филтри (земете ги на пример производите на Веледа, Алверде, Еко Козметикс, Гамард).
    Титаниум диоксидот е во многу мала количина за да биде сметан како заштитен филтер. Еве споредете го на пример со Еко козметикс и сами увидете ја разликата.

Inhaltsstoffe: Titandioxide, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Triglyceride, Wässrig-alkoholischer Olivenblattauszug*, Sojaöl*, Sheabutter*, Kokosöl*, Sorbitol, Pflanzliches Glycerin, Olivenöl*, Olivenblatt-Extrakt*, Granatapfel-Extrakt* , Karanjaöl*, Glycerinfettsäureester – Ölsäuremonoglycerid, Rapsöl, Jojobaöl*, Moschusrosenöl*, Sanddornöl*, Macadamia Öl , Nachtkerzenöl*, Reiskeimöl, pflanzliches Lecithin, Süßholzwurzel-Extrakt, pflanzliches Vitamin E, Glimmer, Bisabolol, Vitamin E Derivat, Stearinsäure, Korund, Magnesiummineral, Weingeist aus Zuckerrüben, Mischung ätherischer Öle, Limonene, Linalool, Citronellol, Citral, Geraniol, CI 77491, CI 77492, CI 77499

17. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Да ама овој од еко козметикс како што гледам има многу масла,што никако не ми одговараат на мојава кожа,лом се правам од масла,затоа овој на пурито ми изгледаше како ппдобра опција,ама ете изгледа и тој не ми одговара,незнам дали да му дадам пак шанса,зашто единствена друга опција ми е фактор со хемиски филтри или воопшто да не ставам спф:(:?:

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Уф драга на тоа не можам да ти одговорам. Оставам сепак на тебе да избереш што сама сметаш дека ти е ок. Штета што веќе ја нема Гамард кај нас, од аспект на декларација, ефект врз кожата и заштита беше најидеален. Ако имаш можност од соседните земји да го нарачаш ти го препорачувам.

п.с. кога се изложуваш на сонце обавезно СПФ зима или лето, кога нема сонце немаш потреба од СПФ...

На Рапунзел.*, koritsaki и MiAmor им се допаѓа ова.
  19. QueenBeyonce

QueenBeyonce Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    850
    Сигурна си дека е од кремата?
    Ја на почеток мислев така, ама исфлав производ по производ, за на крај да сфатам дека таа реакција ми ја предизвикала голема концентрација на niacinamide 10%(барем за мене беше голема).. Па го исфлив него.
    Многу тешко ми беше да најдам крема што нема да ми ја масти кожата и што добро се впива, притоа да не остануваат траги на лицето, оваа ми го овозможи тоа..
    Но сепак на секоја кожа различно реагира.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Рапунзел.*

Рапунзел.* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    859
    Да сигурна сум. Не користам ништо од киселини,туку само го мијам лицето со пена, ставам тонер и центела серум ама се тоа веќе месец дена ми е рутина и немав никаков проблем.
    Од СПФ-то ставив два дена и имав видлива реакција,после тоа повеќе не ставив и се врати во нормала фала Богу.
    Еве и биодевојка кажува дека не и е јасно зошто има ниацинамид во составот,а никогаш не сум го користела него па може он да ми прави рекација