Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Креми за лице со заштитен фактор (SPF)

Дискусија во 'Лице' започната од Mishela, 1 јуни 2019.

1. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.248
    Допаѓања:
    2.362
    Фризидерм би ти ја препорачала, кремата е топ не ти свети лицето откако ќе ја нанесеш многу лесно се впива. Не е ни скапа кремата 699 денари е во Зегин и е со 50 СПФ. Ги имам и двете креми од фризидерм со пудра и без и сум презадоволна. Имам комбинирана кожа на лицето нормална со мрсна и верувај не се масти доплнително кожата од кремата. Топло ти ги препорачувам.

На inception, S.L, sagittarius57 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.580
    Допаѓања:
    106.351
    Да со маскиве навистина пудра што ќе ни е :D пробај ја и јас се надевам да имаат тестер зошто штета е да дадеш толку пари а да не се погоди. Оваа што ја имам е крема , баш обична крема , по состав многу воденеста ама се впива веднаш на лице. Не е во боја. Пред 3 години од прилика исто користев од Shiseido со спф 50 пудра, ама и таа беше течна како водичка , иако беше таква беше ок покривна , и беше многу убава за секој ден ако сакаш нешто лесно. Еве оваа , со неа и сунѓерчево доаѓаше. Знам ја користев кога одев на плажа наместо да ставам тонирана крема :lol: Баш гореспоменатата ако а пробаш кажи ми каква ќе е дали бојата навистина ќе се прилагоди на твојата кожа :)

На buba4e89 и sagittarius57 им се допаѓа ова.
  3. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Има ли разлика тонираната од обичната, во однос на текстура и како легнува на лицето? Ја користам јас обичната, предобра е, но за пролет и лето би сакала другата да ја пробам, да не мора да нанесувам и пудра. Гледав видеа на youtube, изгледа дека баш добро го изедначува тенот, не е како пудра но сепак дава некоја покривност.

4. free.mind ***

free.mind *** Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2020
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    60
    https://images.app.goo.gl/NHhnLg8sXes7MoYx6

Мислење за оваа крема? Се мислев за таа од еуцерин погоре што ја ставив, ама од аптека ми ја препорачаа оваа...

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Супер се овие на Биодерма.

На Intuicija1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Jас само да предупредам рокот да го гледате, повеќето креми што ги гледав беа со релативно краток рок, 06 месец.
    Не дека нема да се искористат, ама предвид ја земам ефективноста на самата заштита.

На Romantic му/ѝ се допаѓа ова.
  7. dayla

dayla Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2017
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    5.609
    Преубава е, a јас сум човек што на се' наоѓа маана. :D Воопшто не е тешка, не суши и хидрира. Е сега не знам дали би рекла дека е замена за пудра т.е не очекувај многу покривност, само го изедначува тенот, изгледа многу природно како ништо да немаш, ама ова го сметам за плус. И кремастата Waso e многу убава (мене за нијанса повеќе ми се допаѓа како ми легнува на лице зашто имам сува кожа). Обавезно сподели како ти е ако ја земеш. :)

@Luminary гледам дека и ти бараш СПФ, не дека те буцкам само споделувам инфо :D, овие на Shiseido се на 25% попуст моментално во Даглас. :wasntme:

На sagittarius57, Luminary и buba4e89 им се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Пратете пакетче. :wasntme:

На dayla му/ѝ се допаѓа ова.
  9. eva993

eva993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    525
    Еј здраво. (fingers)
    Скроз изумив да пишам, иако ми пропадна планираното скијање, сепак ги користам и преку ден во нормални услови, па можам да кажам први импресии дека баш i+m најмногу ми се допадна.
    Иако другите брендови се како специјализирани за СПФ креми, i+m некако ми е најблиску до обична хидратантна крема за лице со фактор.
    И другиве се супер и не ми предизвикаа некоја несакана реакција или нафрлање, ама многу ме нервира кога некоја крема се чувствува претешка на лицето и многу белее. Таков беше случајот со Biarritz и Biosolis.
    Wooden Spoon е исто така полесна, не белее толку, ама има некој многу непријатен мирис како на обичен зејтин, па не ми беше баш убаво додека се нанесуваше.
    Се на се од мене имаш палци нагоре за i+m, се надевам искрено дека и тебе ќе ти се погоди. Супер бренд е иначе, им ги обожавам производите. (y)

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.642
    Допаѓања:
    45.040
    Ти благодарам за споделеното искуство!
    Доволно е, ме убеди да ја пробам. :lol:
    Остава ли некаков слој на кожата или бела трага што се забележува или се впива убаво?

@dayla Ти благодарам и тебе на препораката, ќе ја имам во предвид.
    :f:

На eva993 и dayla им се допаѓа ова.
  11. eva993

eva993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    525
    Најубаво се впива од сите други што ги пробав. Добро за воља на вистината и не е баш репер да споредуваме 30 фактор со 50, секако дека 50-ката повеќе ќе белее бидејќи мора да има поголем % на цинк оксид и сл.

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    И оваа е против дамки. Не сум ја пробала сеуште. :)

13. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.248
    Допаѓања:
    2.362
    Исто како и обичната во текстура плус пигмент. Исто се впива и богами пигментот и покривен е доста. Откако ја открив верувај ми немам пудра ставено на мене. И убаво се адаптира пигметот на лицето. Првиот пат јас се уплашив многу темна ми се виде и мислев дека ќе ми двои ама не многу убаво го изедначува тенот. Предобра е кремата. Ич да не се мислиш. Ако сакаш мислам дека имаат и тестери земи еден тестер пробај чисто да си сигурна.

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Fifi84

Fifi84 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    3.564
    Дали под спф кремите ставате хидратантен крем?

15. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.473
    Допаѓања:
    96.845
    Твој избор си е.. Како си ја чувствуваш кожата. Ако ти треба повеќе хидратација ќе ставиш крема пред спф, ако не, може и само спф.

На Fifi84 и Ketchup им се допаѓа ова.
  16. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Јас не бидејќи втората состојка на спф-то што го користам е глицерин, така да немам потреба.

Ко што кажа Еми, во зависност од потребата, нема некое огромно правило.

17. The Saturdays

The Saturdays Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2015
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    1.888
    Кој Спф го користите, каде може да се најде и колку пари е од прилика ?

18. Fifi84

Fifi84 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    3.564
    Оваа година почнав секојдневно да користам, а не само на одмор нели:) Па некако премногу ми доаѓа на лицето и крема па спф крема. Ја земав некоја на соме бу ме труе цица и мн е богата за под неа да ставам крема. Сега нарачав некоја на Миша веројатно сите ке ги пробам поради мојата нова резолуција спф обавезно :)

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.473
    Допаѓања:
    96.845
    Tinted нарача од Миша?

20. Fifi84

Fifi84 Популарен член