Оваа крема со природни филтери мислам не е. Баш и една др членка ја објави истата пред некое време и прашуваше за неа @Biodevojka ќе ја тагнам да ти препорача и некоја др што е природна. Стави ја баш декларацијата па нека ја провери доколку сакаш
@koritsaki бев во добро снабдена аптека со козметика и ми кажаа дека баш оваа е крема со природни филтри за кожа што е склона кон иритации од хемикалии и слично. Наводно. И пишав на @Biodevojka пред недела дена во л.п но веќе неколку дена не е он лајн. Знаеќи дека е активна доста, се надевам дека се е во ред .
Од Фризидерм кремата од Зегин буквално сите аптеки ги поминав, секаде рокот до ноември годинава и не купив
Здраво драга реновирав по дома со мајстори неделава и немав воопшто време да се вклучам. Прости ми веднаш ќе видам во лична порака и ќе ти одговорам. Драга јас сум од онаа школа што смета дека СПФ не се користи цела година туку само кога се изложуваш на сонце. Не само што нема потеба туку и правиш лошо на кожата ако ставаш заштитни филтри кога од тоа нема воопшто потреба. Подготвувам статија како да ја подготвиме правилно кожата на претстојниот потопол период и средства а сончање со одлична декларација. Поздрав
Секако драга во текот на денов ќе ти одговорам. Цела недела чистам глава не кренав од мајстори верувај.
Здраво девојки, гледам ја фалите фрезидерм, која цена е од прилика. Досега ја користев само таа на биодерма макс, ама веќе ме нервира тој white cast што го остава.
Прво, секој ден наутро се нанесува СПФ. И не е дека бел ден нема да видиш наутро следниве месеци, колку сакаш работи од дома. Второ, ПАО рокот, или рокот после отварање, нема врска со тој втиснат на амбалажата.
Ставени се слики на претходната страница од кремата без покривност. Таа со покривност изгледа исто, само на пакувањето има плус кремова линија и пишува color, или нешто слично.
Си ја купнав кремава Фрезидерм, за текстурата можам да кажам само wow, ако не ме нафрлат акни од неа, ќе биде полн погодок и ќе се прашувам после зошто до сега сум се мачела со вакви бели креми... Оваа ако не ме нафрли ќе биде совршенство, плус е многу поефтина од оние на Биодерма. Оваа не е со пудра, како што видов во аптека, кај градска болница, таа што е нијансирана, веднаш под 50 има лента со нијансата, а не како таа само некоја златеста трака. Вака излгеда таа нијансиранава