Според мене дома треба да се користи само ако седиш долго покрај прозор и светлото дирекно оди во тебе. Инаку мислам дека е претерано и нема потреба од толкава претпазливост.
@Fantasy33 секој ден ставам Спф без разлика дали е сончево, дали врне, дали сум надвор или дома. Навика ми стана, не заборавам
Не, дефинитивно е претерано. Прво, не продираат сите зраци низ стаклото, а второ за да имаш штета треба да седиш покрај прозор цело време додека сонцето е силно. Малку низ маркетингов и се заборави која е важноста на изложување на сонце за синтеза на витамин д, па веќе ќе бидеме во мисла дека треба и на спиење да ставиме.
Кои сите СПФ креми? Има само неколку брендови што се носат во dm, а и најмногу доминираат кремите од sundance затоа што се нивен бренд. Од овие што се споменуваат тука не може сите да се најдат во dm, дури и би рекла дека повеќето ги нема во dm.
Mislev na site sundance kremi bidekji poslednive meseci gi baram vo vero i kapitol i gi nema. Konkretno balea med spf kremata
Причина зошто ми се “перути”(pilling) СПФ кремата откако ќе ја нанесам? Користам heliocare spf 50 gel и на почетокот ако добро се сеќавам немав проблем, во последно само што ќе ја насесам веднаш се познаваат многу ситни остатоци, а пак од маската уште повеќе. Пробав и со и без хидратантен крем, џабе. Инаку откако ќе го измијам лицето, ставам нијацинамид серум и потоа хидратанден крем па спф.
Јас имам некаде прочитано, доколку пoсле нанесување на кремата ви се перути кожата очигледно или не ви одговара или ви е презаситено лицето со таа крема.
Нијацинамидот ми е проблем, еве втор ден кај шо немам ставено наутро и нема лупење, а не ставав многу, 3 капки на целото лице. Инаку претходно го користев нијацинамидот од Revox и тој не ми правеше проблем, овој од The Ordinary остава малку леплив финиш.
Ако успееш да го начекаш ова во ДМ. Флуид е, па не се забележува и не е мрсен како крема. За цена точно не знам, но е помалку од 250 ден. Ако не тогаш сензитив линијата спф 50 од истата марка.
Во зегин промоција на спф на Douglas мислам дека. Има 30ка и 50 ка за 30 денари рокот е до 6 ти месец
^Јас и на лице ја нанесувам таа од даглас и не ми предизвика никаква реакција. Баш пријатно ја осеќам на кожа.