Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Креми за лице со заштитен фактор (SPF)

Дискусија во 'Лице' започната од Mishela, 1 јуни 2019.

1. flow30

flow30 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    61
    Каде ја најде 30ката? Ни јас не можам нигде да го најдам.

2. The Greatest

The Greatest Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    29
    Во Расадник, баш денес бев со надеж да ја најдам 50ката. Имаше уште една 30ка останато.

На flow30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Noraa99

Noraa99 Активен член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    6
    Devojki, kremovite sto gi spomnate gi koristite samo kako zastita ili pomagaat i za temnuvanje?

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.573
    Допаѓања:
    106.336
    Да ве прашам , кремата со спф на Shiseido ja потрошив , па решив сега за летно време да не трупам крема врз крема , ја купив на La roche posay effaclar duo spf 30 кремата , е сега прашањето ми е дали е ок да ја користам вака летно време самостојно или сепак да купам и друга крема со спф 50? Мислам 30ка и не е баш така мал фактор :wasntme:

5. _Monroe

_Monroe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    657
    Јас ја користам Photoderm AKN Mat SPF 30, оваа сега за сега ми е супер околу 900 ден. е, и не би ја сменила гледам дека имаат уште 10 нови врсти но не би експериментирала со другите што се tinted од причина што пробав неколку тестерчиња и ми ја сушеа кожата и перутеа, на дневна светлина не дај боже некој да ме видеше делуваше трагично се лупев ко змија:shake:

На LaTama му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    984
    Допаѓања:
    17.166
    И од мене (y) за тонираната крема од Фризидерм, ќе ми биде омилена за летото :inlove:

Супер се покажа и издржа цел ден, 8+ часа, имам комбинирана кожа со масна т-зона, светнав минимално, но некој здрав сјај - не изгледа воопшто лошо. Има една нијанса, би рекла се прилагодува на тенот, прилично светол тен имам и сосема малку ми двои од вратот. Ве читав дека обичната крема ви ги иритира очите, па очекував и таква реакција, но и тоа ѝ е уште еден плус на кремата, ставив и околу очи и на очни капаци и немав никаква реакција, а ниту се разлеа во тие делови. Она што мене ми е најбитно е дека изгледа природно и има одлична покривност и постојаност, па не ќе морам да ставам дополнително пудра. Препорачувам навистина (y) :inlove: Thank me later :)

На DaisyDream, Cherry blossom89, IamSexyAndIKnowIt и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    Ова ли беше таа за која зборуваш?
    Да прашам за сигурно де.
    Нервираат ме кај нас овие аптеки, откога барам крема, се велат не извадија се уште со спф. Чекаат лето да дојде |(
    Пред некое време на нет гледам акција имале зегин на биодерма со спф, одам барам, ааа уште не извадивме.
    Белким оваа ќе имаат во зегин.
    FA45E9E2-CA42-4AB5-B5DD-53D47368C6A1.jpeg

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    984
    Допаѓања:
    17.166
    @Sky-butterfly оваа е мојата, со 50спф. Најверојатно некоја постара верзија е таа погоре, не се сеќавам да сум ја видела, барај си ја оваа со поголем фактор.

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  9. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.922
    IMG_20210527_215450.jpg

Јас овој почнав да го користам сега. Штити перфектно ама не е баш за масна кожа. Убаво легнува со тапкање, воденест е.

Дали сте задоволни од FREZYDERM spf 50+ кремите? Посебно ме занима за онаа нијансираната. Гледам имаат една црна Active, нова е. Искуства? Читав доста на нивниот сајт и ми изгледаат Ок. Ама шознам..

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.573
    Допаѓања:
    106.336

Да , и мене не ми беше нешто нај кремава , светнував побрзо од што треба. Таа со нијанса да не ја имсш пробано?
    За мене од anthelios xl во тубата што е,нема подобра..
    Од Фрезидерм немам пробано крема со фактор да ти кажам..

На buba4e89 и IamSexyAndIKnowIt им се допаѓа ова.
  11. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.922
    XL знам дека се далеку подобри ама ги нема во мојот град. Имаат и зелена линија за масна кожа, antishine или не знам како беше.. Немам пробано нијансирана на la roche. Имаат многу избор, а тука кај нас ништо нема.

Од eucerinot ми скисна веќе.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    Крем со СПФ 50 има преку цела година од Frezyderm. Не ги повлекуваат производите. :)
    Не е нов кремот со црно пакување. Колку што се сеќавам тој има anti-age дејство. :?:

На Kејти, IamSexyAndIKnowIt и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  13. maia.

maia. Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    391
    Имам комбинирана кожа и моментално терам втора туба photoderm max aquafluide spf 50+, така што мислам дека доволно зборува за тоа колку сум задоволна. :)
    Има сјаен финиш ама не светам како лампион. Дава некој здрав, свеж сјај на кожата. Перутење, за првпат, воочив пред неколку дена (ова веројатно беше моја грешка затоа што малку повеќе капнав ниацинамид претходно), не беше ништо страшно.
    Мене единствен проблем ми е цената - ја купувам 990 ден. (толку е препорачана цена и во Зегин и во Еурофарм). Се тешам што има барем 40ml. Знам дека вртат попусти од 20% понекогаш ама никогаш не сум фатила.

На LaTama му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lawlady

lawlady Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    150
    Кој спф50 е добар за сува кожа, а е без алкохол и парфем? По можност хемиски.
    Во моментов го користам од Еуцерин сензитив протект, океј е, ама не можам да поднесам колку смрди на алкохол, како со ракија да се мачкам и дополнително ми го дехидрира лицево..

На Irisae му/ѝ се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Не сум задоволна од ова јас. Ми ја направи лом брадата и ми го перути лицето. Ама мора да го потрошам во крај и се надевам ќе ја средам брадата како што треба.
    98D518FB-E689-448A-9BE2-B891339A4A9C.png

16. The Greatest

The Greatest Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    29
    Дали некоја го користела ова или планира да гo проба? Ептен ме заинтересира.

Прикачени фајлови:

17. GoldLeo

GoldLeo Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    8.123
    upload_2021-5-28_15-42-48.png
    Ја зедов оваа крема на Биодерма и сум позитивно изненадена.
    За овој период е одлична, може само малку пудра врз неа ама и не мора. Многу убав и здрав сјај дава.

На violetblue му/ѝ се допаѓа ова.
  18. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    5.554
    Има нијанси или само една е?

19. Larah7

Larah7 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2019
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    19
    Здраво девојки. Цела година го користам СПФ на Heliocare gel oil free. Многу бев задоволна со оглед да имам мрсно лице, кремот ептен убаво се мачкаше а кожата после тоа ме ми светеше. Но, никаде по аптекиве не можам да го најдам :(
    Да ми предложите добра крема за мрсно лице плииис

Прикачени фајлови:

20. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    458
    Го нема ли и во Еурофарм?