Сакам да земам од Ла роше…само да пробам тестер. Многу ми се нафрли од кремата на Сан Денс, да видам како ќе се покаже Лавера.
Да, ако најдеш тестер пробај некоја од овие две. Јас сакав да ја пробам оваа со помалиот фактор и ја земав , само не би ја носела на плажа , за плажа по сигурен ми е повисок фактор супер е одлично се впива не ја масти кожата , мириса како сите ефаклар производи. уште некое време да ја тестирам па ќе пишам повеќе за беа. Сега 7 дена како ја користам и многу ми е убава. Баш ме интересира таа на Лавера како ќе ти се покаже.
Здраво на сите, последен крем што го пробав и од кој дефинитивно сум воодушевена е овој на Леврана. Случајно го открив бидејќи на инстаграм добив барања да го пробам и рецензирам. Воопшто и да не остава бела трага (а комплетно е на база на физички филтри), дава мат ефект на лицето, не ја масти кожата, не свети и одличен е како подлога за шминка доколку се шминкате. Одговара за сите типови на кожа, особено за сите оние девојки кои во текот на летото мака мачат со кожа која свети како резултат на средствата за заштита. Јас се заљубив, чиста 10-ка!!! Кај мене на блог имам детална рецензија за овој производ (ќе ви оставам линк во темата за блогови доколку некој сака да ја прочита).
Можно е затоа што не остава многу бело, меѓутоа според мене (од она што го гледам во декларацијата) филтрите се обложени со масни киселини што е уште подобро не само за самиот филтер и кожата, туку и за размачкувањето на производот врз истата. Самиот филтер е обложен одозгора (честичките се на некој начин заробени со масни киселини). Можам со гаранција да тврдам дека не е користена нано техноогија инаку ќе беше назначено на пакувањето (според закон задолжително е). Поздрав.
Да ве прашам дали кога ставате крема со повисок Спф претходно ставате крема со низок спф? Пр: Ставате вообичаено крема со спф10 а потоа крема со спф30? Дали ви се перути кожата кога се мешаат овие две комбинации?
Дека таа со помал фактор ми е вообичаена и секојдневна, а другата за заштита од сонце. Но, ете каде лежел проблемот.
Можно е, гледај да се исуши добро првата пред да ја нанесеш втората за да не дојде до мешање на нивните состави.
Моментално ја користам оваа крема и сум многу задоволна. Имам нормална кон сува кожа и целосно ми одговара. Лесно се размачкува и не ми остава бел слој. Не ја чуствувам тешка на кожата.
@buba4e89 јас вака правам - ако ставам крема со повисок спф фактор потоа крема за сончање не ставам. Кога мислам повисок , мислам 30спф. На пр ја имам кремата effaclar duo спф 30 на La roche posay и ако ставам од неа потоа др не ставам.
Од која крема/флуид од ДМ сте задоволни? Не сакам да остава мрсен финиш како Sun dance med бидејќи носам шминка и ми се растопува.
Јас користам користам хидратантна крема со понизок фактор, доколку ми е без фактор врз таа крема треба ли крема со повисок фактор или доколку е без фактор исто така друга со фактор врз таа?
Зависи како ќе се поднесуваат кремите и како ќе реагира кожата. Инаку јас пробував така и ми се перутеше кожата. Моментално сум на weekend рутина, од утре ќе пробам да ставам крема со повисок фактор само да видам баш. Инаку не е возможно со сите креми да ми се перути кога ставам крема со низок спф плус крема со повисок спф.
И јас некако се збунив, нели дека во лето треба повисок фактор па не знаев како да постапам. А на плажа кога одите стриктно што ставате од крема? Ти благодарам