Па ја терам стандард рутината ставам крема со фактор. Ако се допирам со вода ја повторувам постапката, се мачкам.
@buba4e89 ако не се лажам мислам ти ја имаше купено кремата со СПФ30 на Мадара? Ќе може да пишеш мислење како ти се допаѓа?
Кремата на Мадара е одлична , не се масти лицето од неа не е тешка , само има една нијанса , па не знам дали би одговарала и на посветла кожа , зошто малку е темна
Ти благодарам. Можеби би ми одговарала сега, и така потемнувам малку преку лето. Дефинитивно барав некоја која не е тешка. На 30+ степени не можам да замислам некоја потешка и масна крема за на лицево. Можеби ќе и дадам шанса.
Сакам да пробам tinted sunscreen со 50+ фактор, кој би ми го препорачале? Гледам Биодерма и Еуцерин на неколку места имаат попуст, па може нешто од нив. До 700-800 ден. барам.
Моментално во зегин има 25% биодерма и 30% еуцерин. Јас еуцерин ја користам со години. Презадоволна и не ја менувам. Не ни сакам да пробам друга, а ја меркам новата биодерма. А верувам и со биодерма нема да згрешиш. Одлични се со производите.
И јас ја меркав Биодерма и ја купив, ама згрешив која Биодерма . Ќе пишував предупредување уште порано, ама заборавив. Таа обичната веројатно е добра и се прилагодува на тен, ама јас ја купив таа за трудници, каде специјално пишува дека е за заштита против сината светлина, т.е. помага против хиперпигментација. Не знам дали воопшто има повеќе нијанси, јас кога купував имаше само една - golden colour. Кога ја ставив, особено во поголема количина изгледав како излезена од солариум - не само што е потемна, туку маваше и на портокалово . Немам најсветол, ептен бел тен, иако спаѓам во посветите тенови. Сега ја трошам во мала количина над Douglas кремата, која и онака остава бели трагови, така што „целата" заштита од сонцето ја добивам од Douglas, а од Биодермата само заштитата од сината светлина, исто како пудра со мала/средна покривност да сум ставила. Сѐ уште ми е потемна, ама се трпи и не се познава толку. Малтретирање ептен, ама тоа е, се зафркнав, а не сакам цела крема да ја фрлам така, многу waste ми е . Навистина не знам таа нијанса кому би му одговарала кај нас, не сме толку темни луѓе, освен можеби ако некој потемен ја става во помала количина, што и онака не е правилно (ако се потпира само на неа за заштита) . Инаку убаво се размачкува над оваа обичната крема, иако треба малку да поработиш со неа. Од друга страна, кога ја ставив првиот пат на суво лице (без ваква помрсна крема), прелошо се размачкуваше, ми останаа како strokes од рацете. Откако ќе ја потрошам оваа, следна за пробување ми е новата од Frezyderm, што е 3 во 1 (црно пакување): хидратантна, СПФ крема и крема со покривност. Аптекарката ми рече дека се прилагодува на тенот, но сѐ уште не сум стигнала да ја пробам од што бавно ми оди трошењето на другите креми . Така што, @Elence93 можеш да побараш рецензии за оваа, не пишал никој тука дека ја пробал неа, иако поназад имаш постови за обичната нивна крема со покривност (во златно-жолто) пакување.
Јас ја зедов Frezyderm , таа што ја имате пишувано тука tinted 50 фактор. И тоа тргнав по некоја биодерма, дека нели попуст, ама продавачката ме предомисли со ова, вели многу и се купувала и ја фалат, вели купуваат по две оддеднаш. И ја зедов и да кажам дека е пре-уба-ва! Мене ми доаѓа како пудра. Ама тој велвет финиш ми е најпрекрасен филинг. Само една мана има, а тоа е пумпица. Додека првпат ја ставив буквално ја испритискав сто пати ако не и повеќе, протеесував, вртев, одветував, накрај мислев да е празна Па некако тргна нешто, па ќе видам ќе продолжи ли да се однесува нормално.
Да, потоа нема да имаш проблем, првиот пат е така додека да повлече вакумот од кремата бидејќи не е употребувана претходно.
Можеш да ја чуваш тубата превртена наопаку (со пумпицата надолу) и нема да имаш никаков проблем. Од Еуцерин тониран крем со заштитен фактор е само оној Photoaging control SPF50+ со хијалуронска киселина во составот. Пишува дека е наменет се за сите типови на кожа. Има две нијанси. Од Биодерма има малку повеќе избор: Photoderm AR SPF50+ наменет за кожа со црвенила, Photoderm M SPF50+ наменет за кожа склона на создавање на дамки и Photoderm Nude touch SPF50+ за комбинирана и масна кожа. Мислам дека овие се по една нијанса.
Малку неповрзано, јас ја имам обичната фрезидерм СПФ 50(не tinted), после нанесување е супер изгледа како веднаш да се упива, но подоцна во денот како да испливува на површина и лицето го осеќам масно. Колку ставаш, или можеби некој друг шо ја има обичната, колку ставате? Да не претерувам со количината, не знам..
За да ставиш правилна количина на крема, ставаш долж показалецот и средниот прст од кремата. Тоа е доволна количина за цело лице и врат. Ова го имам слушнато од дерматолог.
Јас ја користам на Пурито Comfy што е, за по дома, кога излегувам преку ден ја користам La roche две земав, убедена бев дека ќе ми одговара, ама ете не. Не знам која друга да ја земам, се мислам за онаа на Cosrx Aloe soothing.