Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Креми за лице со заштитен фактор (SPF)

Дискусија во 'Лице' започната од Mishela, 1 јуни 2019.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.103
    Женски, ќе ве молам препорака за крема со спф за сува кожа од која нема лицето да ми свети. Момементално користам две на Sun dance од едната светам ко лампион и се лепам, а од другата лицето ми е побелено и мириса ко на алкохол :(

2. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Еуцерин

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    539
    Допаѓања:
    379
    Да не е некаде на попуст Еуцеринот?

4. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    Во Зегин има 25% попуст.

5. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.025
    Допаѓања:
    40.365
    @koritsaki оваа ли беше таа што ја фалеше на shiseido

20210703_163549.jpg

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.573
    Допаѓања:
    106.334
    На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.248
    Допаѓања:
    2.359
    Девојки не го знам вашето искуство со оваа крема но јас се разочарав. Откако почнав да ја користам кожата на лицето и рацете ми се лупи. Ја зедов за летово да ја користам за на плажа ама џабе. Толку ми се исуши кожата тоа чудо. Инаку имам комбинирана кожа нормална со масна т-зона и бидејки сум подложна на флеки на лицето ми ја препорачаа како супер крема. Инаку да е водоотпорна, нема мириси се како што пишува составот не би знаела да кажам, амс ете мене не ми одговара. Screenshot_20210705-083925~2.png

8. _Monroe

_Monroe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    657
    Не знам што се случува со кремиве на Биодерма јас бев прилично задоволна од Photoderm AKN 30, последниов месец почна одеднаш како да ми се рони додека ја размачкував (не беше од кремата што ја ставав под оваа, а и во рутината ништо не сменив) и многу ми се перуташе лицето ич не беше убаво за гледање, ги пробав и другите нијансирани креми ми го пресушуваа лицето башка бојата + перутањето личеше ко песок да имам на лицето, имам комбинирана кожа, како што читам погоре не сум единствена, ете ја ми стои ја користам на врат и деколте колку да ја дотрошам да не биде џабе фрлени пари а и не се нешто баш најевтини..

9. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.248
    Допаѓања:
    2.359
    Да да воопшто не се евтини, јас кремата погоре ја платив 1400 денари, а еве не можам да ја користам. Баш како што напиша ми се перути и лицето и рацете. Нијансираните креми од биодерма не сум ги пробала искрено, ако сакаш нијансирана крема би ти ја препорачала од Фризидерм 699 денари е ја има во Зегин. Исто е со 60 СПФ и дава мат финиш не е сјајна нема да ти сјае лицето. Откако ја имам купено не сум ставила пудра на лицето, и доста покривна е. Има и без пигмент крема иста цена е ист состав мат финиш со 50 СПФ.

На _Monroe, buba4e89 и koritsaki им се допаѓа ова.
  10. _Monroe

_Monroe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    657
    Фала ти на препораката, следни на список за проба ми се Фризидерм и Моssa (Фризи тука читам многу ја фалат)
    Од кога ја прекинав Биодермава ги земав на Ла Рош Effaclar SPF и бб кремата видов дека koritsaki многу ги фалеше Ла Рош во неколку наврати, и богами не се покајав, за мојата кожа овие две во комбинација се супер особено за летово не ставам пудра одкако ја купив бб кремата. СПФ е малце погуста по текстура и очекував да ја осеќам тешко на кожата и да ме мрси но тоа не се случи, башка ги таргетира и акните.
    Пак, сакам да ги пробам и Моса и Фризидерм, па ако не бидам повеќе фасцинирана од Ла Рош, ќе си се вратам на таа крема:D

На Bubamaricka, buba4e89 и koritsaki им се допаѓа ова.
  11. GoldLeo

GoldLeo Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    8.123
    upload_2021-7-5_16-37-13.png
    Ја земав оваа тонирана спф. Луѓе, не ја купувајте, јас толку нешто ружно и скапо во исто време не сум видела.
    Ја земав затоа што ми рекоа дека е за мрсна кожа.
    Бојата е жолта накај портокалова, никако не можев да ја изблендам. Никако не се размачкува, а на деловите околу веѓите, устата, брадата, до косата, изгледаат уште полошо.
    Помош за тонирана СПФ крема, за мрсна кожа?

На piglet1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    57_eb7d13fd-ce8f-4a32-bbb3-094d7c6c8e7f_530x@2x.jpg

На GoldLeo му/ѝ се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Ја нема оваа тука во Малта џабе ја препорачуваш. Барав јас секаде и никад чуле за неа.

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. GoldLeo

GoldLeo Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    8.123
    Бубаче, сега ги најдов на фејсбук и им пишав. Баш оваа крема ја имаат на страната. Кога ќе одговорат ќе ти кажам.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Лелеее да ми кажеш :D и по колку е.

На GoldLeo му/ѝ се допаѓа ова.
  16. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Не знаев дека и членката е во Малта.
    Јас сум задоволна ептен, ако ја најдете баш е добра и економична опција.

На GoldLeo и buba4e89 им се допаѓа ова.
  17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.573
    Допаѓања:
    106.334

Мои другарки тука во Грција ја користат оваа тонираната и многу се задоволни. Некогаш мора и јас да ја пробам и така не е воопшто скапа. Тешко се наоѓа СПФ тонирана крема со нормална нијанса :x

Последна измена: 5 јули 2021
    На GoldLeo, buba4e89, IM.TMKQ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    Барав и јас за да изедначам тен на плажа, да не бидам црвена и мастна, па ми текна да си измешам спф крема (мат) со малку пудра. На толку пудри и креми дома јас нијансирана крема барам |( Ми излезе супер ама прочитав дека не се меша спф со пудра, но ако прво ставиш од кремата, почекаш па после измешаш е ок. Пробав и си добив нијансирана крема без да сум портокалова или три нијанси потемна.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Мене малку ми е за нијанса потемна ама и воглавно лицето ми е потемно од телото, вака преку лето. Бидејќи не е како пудра, туку се впива и соединува со тенот, баш и не двои многу. Ми се свиѓа што дава полумат, blurry финиш, и сосем е лесна, не се осеќа воопшто, сосема океј ги покрива и некои флеки од акни кои ги имам. Не ни користам летово пудра, нанесувам само од кремата ако сум надвор преку ден, плус сетирам малку и со камена пудра.

На GoldLeo и koritsaki им се допаѓа ова.
  20. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    668
    Допаѓања:
    751
    Искуства со оваа крема?
    И дали е доволен фактор 30 :?: со оглед на тоа што ми кажаа да земам 50 ама ја немаше..

Прикачени фајлови: