Моментално ја користам таа со 30 фактор - непигментирана. Ја користам веќе 3 недели и не ми предизвикала акни. Структурата и е многу течна, но кога се става на лице тешко се развлекува, малку го прави побело лицето кога се нанесува, но потоа како да се прилагодува на кожата и дава убав здрав сјај. Се на се супер е и плус за цената добиваш 100мл. што ќе трае подолго.
Дали некој го користел овој спф и би го преопорачале за комбинирано лице? Не сум сигурна дали има тешка масна текстура или е погеласт?
На Леврана користи некој 50-ка, ама пигментирана? Го гледав видеото на @Biodevojka, убаво се нанесе пигментираната, ама јас купив непигментирана и искрено премногу бело остава, иако како формула ми е одлична. Сега се мислам дали на пигментираната да и' дадам шанса. Од Pyunkang Yul ми беше одлична, ама сега ја менувале формулата. Други опции кои деф. сакам да ги пробам се Мадара, Моса, Алтруист и isn'tree. И Оливал и Ревокс се во игра.
Девојки, да не знаете Биодерма Аквафлуидот оф Фотодерм линијата +50 во која аптека го има. Во центар и к. вода сегде пребарав и безуспешно. Им пишав на страната на Биодерма, ми кажаа во аптека да го барам. Онлајн од сајтот можам само од некоја Струмичка аптека да го нарачам, и со шипинг не ми се исплати ама ич... А при крај сум
Јас ти ја препорачувам од срце на Моса 365 дена,,,Предобра е. Друга опција се овие моментално ги тестирам и предобри се има три нијанси, посветла, мефиум и потемна. Поздрав
Здраво ја земав и јас кремава но чудно ми мириса како кисело нешто,мислев до кремата да не е или го има тој чуден мирис?
Па има чуден мирис, не дека не, ама се навикнав. Повеќето такви препарати што се на природна база ретко имаат додадени парфеми, и не мирисаат баш најубаво. Мирисот секако не се осеќа кратко време после нанесувањето на кремот. Јас сум задоволна од ефектот, мирисот не ми е толкижу важен.
Да се самоцитирам ви оставам линк со слики од спф кремите на Alga Maris кој ви го претставив погоре. Премногу сум задоволна. http://biodevojka.blogspot.com/2021/09/alga-maris.html?m=1
Дали кремата Мossa со СПФ е добра за мрсна кожа? Имам доста мрсна кожа и креми СПФ ми секогаш „тежат“ на лице односно ми остануваат на површината, лицето не ми ги впива? Веројатно текстурата ја промашувам, па затоа прашувам за оваа.