Малку каснам Ја земав јас, ама искрено мене не ми се допадна. Имам нормална кон сува кожа и многу ми ја мрсеше кожата Летото ја зедов и нииикако не беше за во лето, многу мрсна ми беше и си реков ај за ладното да и дадам шанса, ама иста приказна и сега на поладно кога ја тестирав, ја осеќам цел ден како маска на лице, ми свети ми лепи мрсно и така пред некој ден заврши во канта. од мене
Сакам да кажам некој збор за оваа крема на Madara со СПФ 30 Пред да ја купам неа, ја користев таа на Mossa со спф 30. кремата е пигментирана како и таа на Моса, разликата е тоа што таа на Моса е по сјајна , јас иако имам мрсно лице и двете многу ми одговараа. Особено ако имате светла кожа , нема да имате проблем бидејќи нијансата е понеутрална за разлика од други креми со спф што ги имам користено порано. Може слободно да ставите коректор и пудра камена или во прав и лицето ќе биде како да сте ставиле бб крема. Ја препорачувам буквално за сите типови кожа
Во Белина , можеш и да ја порачаш https://www.bellina.mk/p/1034/spf-3...tse-za-zashtita-od-sontse-40-ml?categories=93
Да, на лицето баш добро легнува. Може малку ќе е потемна од тенот ако имаш ептен бел тен ама не се познава премногу драстично, добро се прилагодува.
Хемиски/органски. Само Zinc Oxide и Titanium Dioxide се физички/минерални филтри, па ако ги нема, има само хемиски/органски филтри. Во спротивно, може кремата да е само физичка/минерална или мешана.
Кремава ја користам периодов, знам дека факторот е мал сепак поголемиот дел од времето не го поминувам надвор. Густа текстура со мат ефект идеална за оние со мрсна кожа. Кога се нанесува дава бел траг а по упивање нема ништо. Многу е убава и кога ќе нанесете пудра,пудрата е потрајна и полесна.
Топ е, второ пакување трошам не би ја сменила за ништо. Плус тип, на влажна кожа од серум/тонер побрзо се нанесува и впива, не остава бела трага
Јас го имав користено летово и мене ептен ми го мрсеше лицето, уште при самото нанесување. Воопшто не ми се допадна и само 3-4х го искористив.
Ја има кремата, но е премрсна за топли денови. Можеби е ок за зима и поладни денови, да не ти се растопи. Јас ја користев на плажа бидејќи не ми беше важно што светам како лампион и воопшто не изгорев, така што задоволна бев од тој апект.
Јас ја имам користено кремата и се сложувам со членките над мене , навистина многу тешка и масна . Остава многу масно на кожата иако немам масна кожа, неме корејските спф ми се фантастични или пристапна цена ако бараш Revox пробај
Не го имам користено, и јас бев заинтересирана за овој, но низ темава голем дел членки се незадоволни како што и пишале погоре и не го земав, позадоволни беа од истава линија sun dance само со зелено капаче има 30ка и 50ка, јас 30ка земав и за мојата кожа добра е кремата, не ми останува бело, сјаен природен финиш има, се впива и не мрси.