Они ги увезуваат. Претерано е. Одам со рецепта од кожен ,ми вика фризи дерм . И викаш несакам она ми троши време да ме убедува. Ко да јас незнам што сакам. Ко секта се нека намалат малку
Ако мислиш покривна како таа на фризи, не. Само изедначува тен. За нијанса попокривна (иако и оваа не е како фризи) е алга марис.
Не не, нема никаква боја, нијанса, не прскаш од близу , и така не остава траги. @violetblue јас имав тестерче од Alga maris beige нијансата, мене супер ми се виде и ја порачав , значи не ми е ни мн течна ни мн густа е сега не е мат секако,но еве на пример Mossa spf 30 ми е доста посјајна. Од едно користење од тестерчето не можам и некое мислење да кажам, нареден месец ќе ја испробам (таман и на Madara да ја завршам) па ќе пишам овде
Фризи е убава саат време и убаво ми го тонира лицето, потоа како ништо да немам Ако имаш предлог за замена, сакам да ја сменам
Не е покривна иако е тонирана. Сјај убав дава и штити од сонце, мене ми е тоа доволно, не ми треба покривност.
Ако не ти е битно да е со физички филтри можеш да ја пробаш таа на миша. Ја користев лани и убава е. Прв момент делува сива дека е, ама убаво се прилагодува на тенот. Од овие со физички филтри не сум нашла уште со таква покривност.
@Aztec & @crazylady ме прашавте за пената на Heliocare Јас имам мрсна кожа што не трпи густи креми, па решив шанса на пенава да и дадам. Вака самостојно без ништо одозгора, не ми се допадна, ми остави масен сјај ама сув, не знам како да го опишам, и мислев дека со пудра или ББ крема ќе изгледа ужасно. Арно ама тоа масното како да се впи, и остана некој сјај убав. Ја тестирав со ББ крема и бев позитивно изненадена што не светна ич, и баш фина подлога излезе. Се нанесува прелесно, баш е пена, одма се размачкува и неколку слоја ако ставиш пак нема бело, само да не се исплашите ако ви изгледа многу сјајно на почеток. Ќе пишам за некоја недела ако нешто има промена на кожата.
Која крема од леврана со СПФ е најдобра за комбинирана накај мрсна кожа? Розевата (30ф), жолтата(30ф) или портокаловата (50ф)? И дали се нијансирани?
Здраво, дали може препорака за добар крем со заштитен фактор за човек кој е неодамна опериран од меланом?
Zenski, onaa so Spf na Mossa presuva mi e, duri i hidratanten krem od dole stavam pa spf-to , pak presuva kozava. Preldozete druga so spf za suva koza. Inaku masna mi bese kozava do lani, eve ne znam so i e ...
Здраво, барам хидрантна крема со заштитен фактор, да е лесно впивлива бидејќи имам комбинирана до масна кожа и изразени пори (кои сакам да ми се изедначат) која би ја користела секојдневно, а исто така и како подлога под пудра… Која би ми предложиле од која сте задоволни? Да напоменам имам 25 години.
Која крема со спф е најдобра за лекување на флеки на лице? По можност кожата и да ја хидратира и да и дава влажност и сјај и го изедначува тенот на цело лице
Може да ми предложите некоја спф крема за флеки? И да ја хидратира кожата и да ја прави сјајна и го изедначува тенот на цело лице