Здраво.ме интересира дали сите Спф креми за лице на Алверде се со добар состав .и ако сака некој да ставе слика доколку користил некоја што не остава бели траги.или ако постои некоја пигментирана уште подобро.
Јас имав користено оваа Не остава бели траги ама е премрсна за мој вкус. Инаку со добар состав е оваа
@Biodevojka Мислење за тонираната крема на Alga maris? Гледам од едно твое видео на јутјуб дека ја имаш користено , дали е ок за мрсна кожа? И колку покрива?
Јас пак си го зедов heliocare advanced gel spf 50, не знам зошто воопшто го сменив, највеќе ми одговараше.
од Еурофарм, 690-700ден мислам дека е. Овој е advanced има и еден исто гел од истата фирма ама е од линијата 360 и е поскап околу 1000 ден.
Немам кај мене Еурофарм, но знаеш дали даваат тестери? Гледам има убав состав, па сакам да го пробам.
Провери и во други аптеки, го имав видено и во локална аптека. Инаку за тестери не знам, најдобро е да прашаш, на слепо го зедов првиот пат.
Структурата му е како крем-гел, воопшто не остава бели траги и прилично брзо се впива. Дава многу лесен, здрав сјај на кожата. Јас имам комбинирана кожа и ептен ми одговара заради тоа шо нема масла, од фрезидермот ради сончогледовото масло до крајот на денот ми се правеа акни. Еве како изгледа.
Во 360 има дополнителна заштита против зраци од спектарот на видлива светлина и инфрацрвени зраци тип А.
Јас ја имам користено Sensitive. Не оставаше многу бела трага, но ми е тешка за секој ден, или за под шминка. За на плажа е ок, така би ја користела.