Вака за секој ден за лице осетливо од сонце што се цевенее ( нормална кожа), каков СПФ би предложила?
Јас ја користев таа во златно шише и многу мрсна ми беше,ја фрлив. Зборат за таа со зелено капаче била добра. А ти штом имаш нормална кожа можеш било која да ја земеш. Позади на декларацијата пишува за каква кожа одговара. Инаку,јас би ти ја препорачала на Леврана портокаловата да ја пробаш со спф 30 или 50, или пак на Мадара со спф 30 која е пигментирана ама одлично штити според мене.
И јас исто така имам осетлива кожа и од срце ти ја препорачувам тонираната Мадара спф30. Еко Козметикс тонирана спф50 е одлична за осетлива кожа и црвенило исто така, но за жал е многу потешка и масна во споредба со Мадара.
@Mia-K и јас исто би ти ја препорачала Мадара спф 30, многу убава крема лесна, одговара за секој тип на кожа. Плус идеална е доколку не сакаш пудра да користиш летно време преку ден Слична на Мадара, но малку повеќе сјај дава и на Моса кремата исто сп спф 30 , нешто поевтина од Мадара е, прашај во Белина тестерчиња може да имаат доколку сакаш да пробаш пред да купиш.
Јас ја користам преку лето тонираната затоа што нијансата е малку потемна па ми одговара кога имам тен. Инаку предобра е, препорачувам.
Јас ја користам тонираната, супер ми е, замена за пудра од лани лето кога ја открив. И е доста покривна.
Јас имам комбинирана,накај сува и ја користам зима/лето. Мене ми одговара.Треба да пробаш,ама до сега никој не се пожалил колку што знам. Оваа е како пудра,имаш и обична
Ме интересира која од овие две креми е со добар состав и полесна текстура ?дали кремата на Леврана е густа и мрсна и тешко се размачкува ?
Има доста убава шпкривност не како ЦЦ на Мадара (на таа и нема рамна во покривност) ама ок е. Да речеме дека издначува. Јас имам комбинирана кожа и сосема е ок. Нема потреба под неа да ставаш друг крем под него затоа што формулата е многу худратантна така да може овој на Алга марис да го користиш како хидратантен и плус заштитен (два во едно). На тој начин кожата нема да се масти многу а ќе остане хидрирана и заштитена од сонцето
https://www.bellina.mk/p/1498/spf-30-mleko-za-litse-i-telo-so-zashtiten-faktor-100-ml?categories=125 Мислење и искуства за кремава? Дали е хидратантна и дали вреди за цената? *за лице ми ја препорачаа, имам масна кожа постојано дехидрирана
Некој да ги пробал овие 2 на Биодерма, ме интересира тонираната да не е како паштета после некое време
Heliocare се на попуст во Еурофарм од вчера, така ми кажа аптекарката. Ја земав gel oil free, мислам 712ден.
Се мислам помеѓу еуцерин оил контрол спф 50, ама читам и за овие хелиокер. Еуцерин ја имам користено добра беше, ама сега немам толку мрсна кожа, а од хелио кер немам пробано ништо.
И јас ја немам користено Heliocare, ама читав позитивни коментари и мислам дека ќе ми одговара, имам комбинирана кожа. Па затоа ја земав да пробам. До лани користев на Еуцерин, исто добра ми беше.