Ако користам серум со витамин ц навечер во ноќна рутина мора да ставам крема со спф (доколку не излегувам)?
Независно дали користиш витамин ц или не, се препорачува да се става СПФ наутро, па и дома да седиш. Сепак тоа е твоја одлука.
Знам, ама не можам да си најдам спф што ми одговара. Имам комбинирана кожа со масна т зона и ајде што лицево ми е мрсно уште толку, туку и ми излегуваат гнојни болни акни. Мислев еуцерин оил контрол ќе ме спаси, доста беше фален овде, ама ништо.
И двете се супер за мрсно лице, мат се, треба да ги има во Анни фарм, Зегин во Сити мол, јас лично во Грција ги купувам и лесно ги наоѓам тука
Ќе земеш на TO spf 30 Или на моса спф 30 но, таа остава малку сјај. Користејќи ја најдобро се покажа за мојата кожа во лето,а зимава терам со Ординери спф30.
искрено не мораш. Нема никаде научен труд каде што е докажано дека има бенефити од користење спф додека седиш дома. Имаше некое време статии дека осветлувањето од компјутерот може да ја оштети кожата но тоа беа само статии без никаква друга потпора. Не си ја оптоварувај кожата и не ја троши кремата безвезе, напрај си свое истражување и одлучи си.
Не треба навечер спф, и нема пишано правило за витамин Ц дали наутро или навечер и во двата случаја може да се користи.
Јас пак ја сфатив, ако става навечер витамин ц, дали наутро да става спф ако не излегува. Расипан телефон.
абе пропуштаат ама сигурно не си изложена на сонце (не си пред прозор цел ден) цело време додека си внатре не зезајте сеа па и ја вака разбрав, лол јас за денски зборев ако си во затворен простор сериозно нема потреба а и кожата треба да диши, е сега ако живееш во оние стаклени вили на високо место да ставај спф