Спрејот може да го користиш уште Од таа uv 400, јас ја имав обичната, тонираната ја пробав на тестер ама мене ми беше многу темна. А инаку, исти се.
Малку касно, но случајно наидов на мислењево па да одговорам. Според мое искуство Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics спф-то е супер. Има ептен лесна текcтура што брзо упива и воопшто не остава мрсна трага и преку цел ден. Јас имам голем проблем со спф и хидратантни креми за преку ден, дури и најлесните кои ми ги препорачуваат ми се мрсни. Овој ми е топ.
Хелиокер имам користено 3 и тоа за мрсна кожа со dry touch со што ли не и навистина одма светнуваш и додека не се впие убаво лепи малку. Јас завршив дефинитивно со нив
Здраво, сакам да го земам спф на еуцерин оил контрол , ама немам масна кожа само од другите што сум ги користела одма ми светнуба лицето и ми го шрават масно , дали еуцеринот може дополнително да ми го исуши лицето?
Мене еуцеринот не ми се допаѓаше. Имам мрсно лице и ми го светнуваше дополнително, некако масна ми беше. Нека ти одговори некој и со сува кожа, доколку ја користел
Ми треба крема со заштитен фактор 30, пигментирана, да не ми свети лицето, за секој ден ми треба. Која е добра?
На Моса е многу убава ама е со сјај, убав сјај. Е сега, можеби бараш мат и не знам дали би ти одговарала оваа.
Јас би ти ја препорачала оваа https://www.bellina.mk/p/1477/alga-...-krema-za-litse-so-spf30-50-ml?categories=111 Има три нијанси, ама прво тестер пробај си , не е мрсна како Моса а не е ни мат
Мене оваа како класична пудра ми доаѓаше кога ќе ја ставев. Покривна е, и лицето ептен ќе ти го светне, плус брашно ефект дава. Ама секој индивидуално...
Јас без камена пудра нема шанси да не светнам кога нанесувам тонирани креми со спф или бб креми . Така да кој има мрсна кожа обавезна е пудрата со овие производи.
Сакав да кажам повеќе е како пудра него тонирана крема. Мене ми даваше солидна покривност, никако не ми одеше да ставам плус пудра, ќе бев фасада.
Предлог за спф крема (да не биде мат) што нема парфеми и некои лоши состојки? Значи која и да ја земам крема очите ме печат и солзат не можам никако да си погодам @koritsaki ќе те тагнам бидејќи гледам повеќе креми имаш пробано но од секого мислењето е добредојдено
Да не нанесуваш во близина на очите па по некое време се јавува печење/солзење? До сега сум немала таков проблем, со добри состојки т.е. минерални филтри е оваа, ја имам пробано на моево лице не е ни мат ниту мрсна. Од истата има и спф 50 https://www.bellina.mk/p/1474/alga-maris-krema-za-litse-so-spf30-50-ml?categories=111