Оваа на Altruist ја имам сега: Баш кажи ми за состојките. А следно би сакала да ја земам на Beauty of Joseon, како се состојкиве?
Таа што ја користиш има и хемиски филтри значи комбинирана е. Еве пример страна за како да ги провериш состојките: https://skinsort.com/analysis
Фала ти проверив али уште не ми е јасно со филтриве добра ли е таа втората што ја постирав што сакав да ја купам? И како се гледаат хемиски филтри?
Јас од Моса сум ептен разочарана. И покрај тоа што имам нормална, па би рекла и сува кожа ептен светам ко лампион со неа, плус вака мириса убаво, но кога ќе ја ставам на лице по 5 минути почнува прегадно да мириса не знам зашто. А и капак на се ми го нафрли лицето лом со ситни бели бубулици. Одвај го опраив. Имате ли предлог за некоја спф крема што е некомедогена?
Ја имам оваа крема од пред 4-5месеци, е сега при нанесување ко ке стиснам излегва кремот со течност како масло, чини или расипана е? Не знам дали е нормално така да се дели маслото од кремот.. https://www.annifarm.com.mk/en/product/photoderm-ar-spf-50-30mlspf-50-uva-33/
Јас ја имам Леврана 30ка (портокалово паковање), никако не можев да ја размачкам и моментално ставам малку од неа и малку од Frezyderm нијансирана. Така океј ми е, бидејќи frezyderm ми беше потемна и вака балансирам.
И јас сакав да ја земам неа како доста фалена и продавана, но се премислив заради хемиските филтри. Еве кои хемиски филтри ги содржи: Спојлер
Мислам дека беше 450 денари во ДМ. Јас имам масна, но мислам дека би била добра и за сува кожа со оглед на тоа што има хиалуронова киселина. Секако треба да нанесеш обична крема пред да нанесеш СПФ.
Thoughts ако сте ја користеле? Има во Зегин некои акции на Vichy, но не се опфатени со фактор кремите.
Знаеш што се дешава „ако одбегнуваш сонце“? Препрочитувам ама ваљда си информирана за рак на кожа, ама за витамин D не.
па како што гледаш темава за кожа е витамин д може и преку суплементи, поризична опција е изложување на сонце отколку дефицит на витамин д
Па добро, сепак има потреба за спф, не си целосно заштитена. Нема дрвја и сенка на секој сантим. Секако твој избор е.