Мислам дека немаше наведено конкретно за тип на кожа, а ја купив од Сити Мол, во bebehome ја има, исто и во Аеродром или онлајн може да се нарача. https://bebehome.mk/product/altruist-sunscreen-spf50-100ml/
Мислам дека нема да ти одговара, и јас имам сува кожа па кремава воопшто не ми одговараше, а и генерално сите креми на биодерма за сува кожа и хидратација не ми одговара.
Оваа не е за тело ? Би ја пробала ако се користи и за лице ама дали брзо упива? Немам време наутро да чекам 20 минути Патем, уште сум во потрага по крема со спф ама да е доволно хидратантна и да може да се користи самостојно без друга крема под неа. Ве молам ако постои таква препорачајте ми. Имам комбинирана кожа повеќе накај мрсна.
Да ти кажам и за мене и за уште 2 другарки купив, немам никакви замерки засега, а имам прилично чувствително лице и тешки продукти не ми трпи кожата. Лесна е на лицето, брзо упива, хидрира, дава некој убав здрав сјај на кожата.
Драга не знам што да ти кажам. Ла сој имаат убави природни производи (креми, сапуни итн), меѓутоа оваа крема иако е природна не ме убедува баш. Милам дека играле на карта на природни спф како дел од маслата, потоа има само цинк оксид како филтер кој е на последна позиција и не знам колкава е количината во производот. Од апект на производ ок е (со исклучок на ланолинот кој не ти гарантирам дека е чист), меѓутоа од аспект на заштита не би знаела да ти кажам колку штити од сончевите зраци. Дали пишува на опаковката кој СПФ е?
Да, пишува спф 25, искрено и јас не знам колку е доволна заштита за во лето... Дали некој знае каде во Ск можам да најдам крема на Лавера со спф за лице? До сега немам сретнато во Космо, се мислев помеѓу таа и Веледа, па да прашам прво
Во Космо не сум приметила дали имаат од СПФ линиите, ама како да имам приметено по нешто во аптеки. Така ми останало во сеќавање. Во ТЦ Буњаковец (од задната страна, не откај Партизанска) во Хедера можно е да имаше. Ако не ти е итно можам деновиве да проверам па да ти кажам.
Сега гледам дека ги нема на нивната страна, зошто ги тргнале не знам порано ги имаше јас имав купувано за децата. Да видиш само по продавниците нивни дали таму ги има Tocobo спф стикот за лице дали некој го има пробано?
Јас ја користам веќе неколку месеци и прекрасна е. Лесно се впива, не остава бели траги, ниту масно, лепливо чувство, ништо. Така ја смирува кожата, ја прави мазна, мека, ТОП. Незаменлива, 100/10
Mossa пигментирана крема со спф дали ја има во една нијанса или повеќе?Има ли во Белина тестер да се проба?Вие женски што ја користите како сте задоволни?Мојата кожа е сува ќе ми одговара ли?Лицево пекол ми се прави надвор кога излегувам а не ставам спф крем.
Таа спф крема е мрсна, јас ја купував два пати ама ми беше доста мрсна, а јас имам и така мрсна кожа, па на сува по ќе одговара. Една нијанса има, има тестер во Белина да ја видиш нијансата, а најубаво да ти дадат тестетче мало да пробаш на лице, доколку имаат.
Мрсен сјај остава моса така да ќе ти одговара, ама види дали ќе ти одговара затоа што е тонирана. Побарај им тестер да ти дадат.