1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Креми против брчки

Дискусија во 'Лице' започната од maja8, 17 јануари 2010.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.938
    Допаѓања:
    12.591
    Тоа е ок цена. Јас прашав во аптека да ми препорачаат и аптекарката не знаеше што да ми препорача. За витаминот е и ц колку чинат, каде ги купуваш и значи ли тоа дека во било која крема можам да ставам? Колку пати месечно ставате витамини? За мои години изгледам ок, не е дека имам којзнае какви брчки, ама сепак мислам време е да почнам нешто да користам и да не се оставам на мајка природа. Можеби и храната тука би имала некој ефект. Сепак сума сумарум ако имаш пари ќе се негуваш и ќе изгледаш и помладо.

2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    96.484
    Еве ти за употреба на вит Ц.

Алверде е марка на ДМ и е био козметика со доста пристапни цени. Ако имаш можност да ја набавуваш, не се мисли.
    Имаат многу продукти за секаква кожа и намена, а сепак подносливи се за сечиј џеб.

Ампули со вит Е изгледаат вака:
    IMG_20170401_184433.jpg
    Ги има по аптеките, цена точна не се сеќавам ама не се скапи и да, можеш да ги додаваш во секоја крема која си ја користиш за секојдневна нега на лицето.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    Како крем може да ти предложам ама кажи ми до која цена. Инаку како маска користи некоја домашна која е доста хранлива ама на целото лоце не само на тој дел (доколку имаш сува кожа). Може на пример банана, со мед и маслиново масло, или може да ставаш алое вера гел со било кое масло како авокадо, маслиново, бадемово и.т.н. Поздрав.

4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.938
    Допаѓања:
    12.591
    Ќе пробам со витамините, само витамин ц ако се стави на лице треба да се измие, па да се стави крема, или директно крема?

5. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    Дали прашањево се однесува на третманот со витамин Ц за кој пишував јас на блогот? Доколку да, во тој случај нема потреба да се измива, го оставаш околу 15 до 20 минути да поминат откако ќе го нанесеш и после ставаш крем за лице. Прави го навечер за подобар ефект. Поздрав

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.938
    Допаѓања:
    12.591
    Благодарам многу.

7. VitaminE

VitaminE Нов член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Драга @Biodevojka, имам 29 години и комбинирана кожа. Навечер на исчистена кожа на цело лице ставам капсули витамин Е, а преку ден само кокосово масло наместо крема. Ми здосади оваа комбинација, хахаха. На твојот блог прочитав за масло од шипка. Ако може да ми кажеш од каде го купуваш и цена?

8. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    Здраво драга, маслото од шипка мене лично премногу ми се допадна. Го има во Јавна Соба во Скопје, а цената беше некаде околу 600/700 мкд. Поздрав.

На VitaminE му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Arijana22

Arijana22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    30
    Од каде се купуваат? Каде можам да ги најдам?

10. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    145
    Можат да се најдат во апетеките на зегин (во буњаковец ги имам видено) и во аптеката во капитол мол Анни фарм.

11. Arijana22

Arijana22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    30
    Ти благодарам :inlove:

12. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    3.480
    Кое масло е најпогодно за користење за кожа што се масти (особено на т-зоната) и е склона кон создавање на акни? Пробував со различни креми и препарати, па би сакала да пробам и на природен начин со некое масло. Бонус би било доколку е добро и против брчки.
    И уште едно прашање дали е подобро да се става витамин Ц од ампула или таблета и во кој сооднос со вода би требало да се меша?

13. kathy.cathy

kathy.cathy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    7
  14. poker_face

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    3.480
    Не знам дали мислењето е за тука ако има по соодветна тема префрлете го. Драга @Biodevojka би сакала да слушнам мислење од тебе за овој серум и од други доколку го пробале. Денеска го купив и уште немам ставено на лицето а за производителот првпат слушам :) Инаку е Made in Korea а цената му е 890 ден. Благодарам.
    20170812_170849.jpg 20170812_170906.jpg 20170812_170913.jpg

15. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    Здраво драга ова е дефинитвно според некои американски стандарди, значи ме излудуваат!!! Не знам како ги пишуваат состојките ама ептен ми ја отежнуваат работата. Според состојки е убав како производ, иако не знам што во кој процент е употребено. Е сега ти види. Дали е алое вера на прво место па после вит. Ц па после ова или она, не знам. Не можам да ти каам ни колкав е процентот на состојките, ништо. Само може да ти кажам дека е ок, нема штетни состојки. Поздрав.

п.с. пиши како си задоволна по употребата, баш ме интересира, инаку производов првпат го гледам. Го зема кај нас???

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  16. poker_face

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    3.480
    Ти благодарам многу на одговорот. А во упатството и никаде на амбалажата не пишува која состојка во колкав процент е употребена. Инаку фирмата е Dr. Viton а увозници се Alfalab. Јас конкретно го купив од Зегин а гледам дека може и онлајн да се порача. Ќе почнам од денеска да го нанесувам на лицето па ќе пишам за резултати.

17. sani_22

sani_22 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    jelenaswonderfulcolors.blogspot.com Bioten Hyaluronic 3D.JPG Здраво, дали некој ги има користено овие креми на bioten дневна и ноќна

18. BiciBici

BiciBici Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    341
    jas go koristev kremot za okolu oci i mnogu mi se bendisa od site do sega sto sum gi koristela kremi za okolu oci taa najveke me bendisa a kremata ja imam probano samo od testerce 2-3 pati staviv i ok mi bese kolku sto mozev od 2-3 pati da ja ocenam:)

19. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    @Biodevojka
    Може си слушнала за маслово Screenshot_2017-08-27-18-00-50.png
    Е сеа има течен парафин,а другите состојки дали се добри
    Сакам да се мачкам на лице за против брчки а и за против пеги и флеки. Имам 31 год и комбинирана кожа,да ми препорачаш некое масло или крема? Имам шеа путер од биокосмос и само околу очи се мачкам со него,дали е во ред ,ти благодарам многу

20. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    Драга маслово го познавам. во Италија го имам видено. Не знам што да ти кажам, ама чим на прва позиција видам течен парафин (на прва е верувај ми), џабе ти се сите други состојки во него. Јас не би ти препорачала да си ја запушуваш кожата со состојка која воопшто не е компатибилна со самата кожа, особено па лицето. Изборот секако е твој. Поздрав.

п.с. 100 пати подобро шеа путерот да го мачќаш на цело лице отколку ова другово.

На MiAmor му/ѝ се допаѓа ова.