Креми против брчки

Дискусија во 'Лице' започната од maja8, 17 јануари 2010.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.663
    Допаѓања:
    14.125
    Тоа е ок цена. Јас прашав во аптека да ми препорачаат и аптекарката не знаеше што да ми препорача. За витаминот е и ц колку чинат, каде ги купуваш и значи ли тоа дека во било која крема можам да ставам? Колку пати месечно ставате витамини? За мои години изгледам ок, не е дека имам којзнае какви брчки, ама сепак мислам време е да почнам нешто да користам и да не се оставам на мајка природа. Можеби и храната тука би имала некој ефект. Сепак сума сумарум ако имаш пари ќе се негуваш и ќе изгледаш и помладо.

2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.784
    Допаѓања:
    98.955
    Еве ти за употреба на вит Ц.

Алверде е марка на ДМ и е био козметика со доста пристапни цени. Ако имаш можност да ја набавуваш, не се мисли.
    Имаат многу продукти за секаква кожа и намена, а сепак подносливи се за сечиј џеб.

Ампули со вит Е изгледаат вака:
    IMG_20170401_184433.jpg
    Ги има по аптеките, цена точна не се сеќавам ама не се скапи и да, можеш да ги додаваш во секоја крема која си ја користиш за секојдневна нега на лицето.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.085
    Како крем може да ти предложам ама кажи ми до која цена. Инаку како маска користи некоја домашна која е доста хранлива ама на целото лоце не само на тој дел (доколку имаш сува кожа). Може на пример банана, со мед и маслиново масло, или може да ставаш алое вера гел со било кое масло како авокадо, маслиново, бадемово и.т.н. Поздрав.

4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.663
    Допаѓања:
    14.125
    Ќе пробам со витамините, само витамин ц ако се стави на лице треба да се измие, па да се стави крема, или директно крема?

5. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.085
    Дали прашањево се однесува на третманот со витамин Ц за кој пишував јас на блогот? Доколку да, во тој случај нема потреба да се измива, го оставаш околу 15 до 20 минути да поминат откако ќе го нанесеш и после ставаш крем за лице. Прави го навечер за подобар ефект. Поздрав

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.663
    Допаѓања:
    14.125
    Благодарам многу.

7. VitaminE

VitaminE Нов член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Драга @Biodevojka, имам 29 години и комбинирана кожа. Навечер на исчистена кожа на цело лице ставам капсули витамин Е, а преку ден само кокосово масло наместо крема. Ми здосади оваа комбинација, хахаха. На твојот блог прочитав за масло од шипка. Ако може да ми кажеш од каде го купуваш и цена?

8. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.085
    Здраво драга, маслото од шипка мене лично премногу ми се допадна. Го има во Јавна Соба во Скопје, а цената беше некаде околу 600/700 мкд. Поздрав.

На VitaminE му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Arijana22

Arijana22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    30
    Од каде се купуваат? Каде можам да ги најдам?

10. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    149
    Можат да се најдат во апетеките на зегин (во буњаковец ги имам видено) и во аптеката во капитол мол Анни фарм.

11. Arijana22

Arijana22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    30
    Ти благодарам :inlove:

12. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    3.487
    Кое масло е најпогодно за користење за кожа што се масти (особено на т-зоната) и е склона кон создавање на акни? Пробував со различни креми и препарати, па би сакала да пробам и на природен начин со некое масло. Бонус би било доколку е добро и против брчки.
    И уште едно прашање дали е подобро да се става витамин Ц од ампула или таблета и во кој сооднос со вода би требало да се меша?

13. kathy.cathy

kathy.cathy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    7
  14. poker_face

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    3.487
    Не знам дали мислењето е за тука ако има по соодветна тема префрлете го. Драга @Biodevojka би сакала да слушнам мислење од тебе за овој серум и од други доколку го пробале. Денеска го купив и уште немам ставено на лицето а за производителот првпат слушам :) Инаку е Made in Korea а цената му е 890 ден. Благодарам.
    20170812_170849.jpg 20170812_170906.jpg 20170812_170913.jpg

15. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.085
    Здраво драга ова е дефинитвно според некои американски стандарди, значи ме излудуваат!!! Не знам како ги пишуваат состојките ама ептен ми ја отежнуваат работата. Според состојки е убав како производ, иако не знам што во кој процент е употребено. Е сега ти види. Дали е алое вера на прво место па после вит. Ц па после ова или она, не знам. Не можам да ти каам ни колкав е процентот на состојките, ништо. Само може да ти кажам дека е ок, нема штетни состојки. Поздрав.

п.с. пиши како си задоволна по употребата, баш ме интересира, инаку производов првпат го гледам. Го зема кај нас???

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  16. poker_face

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    3.487
    Ти благодарам многу на одговорот. А во упатството и никаде на амбалажата не пишува која состојка во колкав процент е употребена. Инаку фирмата е Dr. Viton а увозници се Alfalab. Јас конкретно го купив од Зегин а гледам дека може и онлајн да се порача. Ќе почнам од денеска да го нанесувам на лицето па ќе пишам за резултати.

17. sani_22

sani_22 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    jelenaswonderfulcolors.blogspot.com Bioten Hyaluronic 3D.JPG Здраво, дали некој ги има користено овие креми на bioten дневна и ноќна

18. BiciBici

BiciBici Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    341
    jas go koristev kremot za okolu oci i mnogu mi se bendisa od site do sega sto sum gi koristela kremi za okolu oci taa najveke me bendisa a kremata ja imam probano samo od testerce 2-3 pati staviv i ok mi bese kolku sto mozev od 2-3 pati da ja ocenam:)

19. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    @Biodevojka
    Може си слушнала за маслово Screenshot_2017-08-27-18-00-50.png
    Е сеа има течен парафин,а другите состојки дали се добри
    Сакам да се мачкам на лице за против брчки а и за против пеги и флеки. Имам 31 год и комбинирана кожа,да ми препорачаш некое масло или крема? Имам шеа путер од биокосмос и само околу очи се мачкам со него,дали е во ред ,ти благодарам многу

20. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.085
    Драга маслово го познавам. во Италија го имам видено. Не знам што да ти кажам, ама чим на прва позиција видам течен парафин (на прва е верувај ми), џабе ти се сите други состојки во него. Јас не би ти препорачала да си ја запушуваш кожата со состојка која воопшто не е компатибилна со самата кожа, особено па лицето. Изборот секако е твој. Поздрав.

п.с. 100 пати подобро шеа путерот да го мачќаш на цело лице отколку ова другово.

На MiAmor му/ѝ се допаѓа ова.