Немам користено уште ништо со ретинол. Разгледувам повеќе варијанти и оваа е меѓу фалените. За возраст не знам, ја сум 30+ така да секако треба да почнам да користам, ама мислам дека општо било што со ретинол над 30 години треба да се користи.
Да и јас сум 30+ , сакам да почнам да користам (и за серумот нивни сум заинтересирана) ама бидејќи дојам се уште ,малку ќе почекам ако ја пробаш пред мене ќе чекам рецензија
Јас веќе навлегувам во доцните дваесетти и се мислам да почнам со користење на крема против брчки, секако некоја полесна. Како превентива, иако веќе забележувам некои минијатурни брчки на лицево. Имам комбинирана, нормална кожа, немам проблеми со акни. Што би ми препорачале за почеток?
Земав едно пакување, после продолжив со течен колаген. Три месеци вкупно земав колаген. Мене ми беше добро. Кожата ми беше поздрава. Имаше делумно намалување на брчките. Помалку видливи беа. Не очекувај да исчезнат, освен со филери. Исто, не користев никави креми, а лицето ми беше чисто постојано, свежо, со убав сјај.
Девојки,совет за крем за брчки околу очи? Денививе забележав ситни брчки околу очи па сакам да пробам со некој крем,дали би имало ефект
Јас последно Bioderma крем за лице земав, за сува кожа, ми се допаѓа многу. Ама конкретно за под очи немам користено, а може треба и јас да почнам. Ама мислам дека се добри Биодерма. За некои празници се на попусти, 8ми март помина веќе, ама прати си околу празници, може и сега има, после Велигден.
Најважно е да ја хидрираш кожата на тој предел, за да не се создаваат нови линии. Јас ја користам моментално на Др Конопка оваа И задоволна сум
Од Грција ја земав ама и во Мк ја има во Белина https://www.bellina.mk/p/462/regene...-za-suva-i-senzitivna-kozha-20-ml?category=65 225 denari e
Се си придонесува, ама јас сум приметила, ко ќе ме остаат да преспијам преку викенд, се будам розева и полна со свежина. Значи не еднаш, два пати спиење дневно Го немам сурфано ова, искуствено ми е. И мачкај арганово место крем, и дење и ноќе. Не знам баш дали санира брчки, пошто не сум нешто упорна ( достоинствено стареам) ама супер е за кожата, ни многу мрсно, ни многу влажно.И за коса е супер.
Баш оваа крема ја немам користено, ја имам дневната за лице користено и гелот за лице само што го дотропив гелот и ми се супер. Оваа линија не е скапа, а има добар квалитет .
Здраво на сите Дали би можеле да ми предложите козметика за лице (дневен крем, ноќен крем, серум за чистење лице, околу очен крем) за 30+ Ви благодарам