Течниот колаген е подобар во секој случај. Инаку тие во форма на таблети се на Jamieson, ги има во Еурофарм. Мислам дека беа 800 ден, ама може и помалце, баш пред некое време на попуст беа. Најдобар е на DoppelHertz, ама да го купиш надвор од МК, не се исплаќа кај нас, дупло поефтин е иначе.
Може ли да ми препорачате серум за мрсна/комбинирана кожа без акни имам 24 год, и која е причината за појава на капилари на лицето? До 500 ден @Biodevojka
Здраво драга како серум до таа цена може да ти ги препорачам: За другото прашање има повеќе фактори, какво е здравјето на кожата, природната заштита, стрес итн. Ако сакаш пиши ми приватна порака и прати ми слики колку можам ќе ти помогнам. Поздрав.
Кремите на Mossa, од линијата Youth Defence, како и од линијата Wrinkle Resist се следни на мојата листа за пробување кога се работи за креми против брчки. Па ќе споделам инфо дали се добри или не. Ама верувам дека се одлични, пошто читам доста позитивни критики. Штета што моментално не може да се најдат сите производи во Белина, ама за некои две недели треба да ги има.
Јас планирам да воведам Ретинол, но сè уште немам одбрано производ. Во фаза сум на едуцирање како се користи и само разгледувам. Ако има некој да сподели искуство, добредојдено е.
@Biodevojka што би ми препорачала за 30+ години, тенка, сува кожа? Т -зоната можеби не ми е сува, меѓутоа сакам кога кожата ми е убаво нахранета, со помрсна крема. Имам брчки кај очите и на образите кај што се смеам. Ти благодарам
Драга дефинитвно би ти го препорачала кремот со магарешко млеко на Со Био Етик. Феноменален е. Јас ги имам двата и тој за нормална кон комбинирана и регенеративниот за сува и чувствителна и возрасна кожа. Во последното мое видео имам направено комплетен третман за враќање на сјајот и убавината на кожата. Може да го погледнеш еве ти линк. Презадоволна сум од таа линија особно од млекото за миење и чистење на шминка.
Драга правилна козметика плус масажа... Немојте да правите ботокс нема полошо. Зошто да изгледаме неприродно? Стареењето е нормален процес кој треба да го прифатиме како таков, меѓутоа прифаќање не значи да се откажеме секако. Правилна нега на кожата плус мсажи прави голема разлика. Кога станува збор за челото потребно е секоја вечер да се ослободат мускулите. На пример земи колекција како онаа на Со Био Етик со магарешко млеко или пак кремот на Др. Конопка анти ејџ. Видеа со масажа може да најдеш на мојот јуруб канал.
Ти благодарам. Воопшто не прифаќам ботокс и прашањето ми беше за препорака за крема/серум... Ќе ги погледнам овие што ми ги спомна