Дали имате користено крема против брчки од еуцерин и како сте задоволни? Дали ги користиш сеуште кремите и како си задоволна?
Денес за првпат си забележав брчки околу очите. Се изненадив непријатно. Мислев мене ќе ме прескокнат тие секирации, ама ете не.. Под 35 год сум, имам розацеа или купероза не знам(сама дијагностика направив), сува кожа со понекогаш ретко масен нос. Која крема за околу очи, серум, мицерална за миење да земам што би ми помогнало?
Тука сме со возраста , јас за превенција ја земав кремата со ретинал на Beauty of joseon, ја користам некое време и не само околу очи туку и на чело, меѓу веѓите , скоро на цело лице пред кремата што ја користам навечер , не очекувам чудо да направи ама ете и добра хидратација дава , ова е најважно особено за тие што имаат сува кожа. Само мора долго да се користи па да се види некој резултат. На почеток внимавај ретиналот е прилично јака состојка и мора да се воведе пополека прво еднаш неделно ќе ставаш а потоа ќе зголемуваш. И само навечер се користи кремава. Јас не би ти препорачала да ја ставаш на цело лице , поради тоа што имаш розацеа. Или најдобро да си прашаш.