Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Креми против брчки

Дискусија во 'Лице' започната од maja8, 17 јануари 2010.

1. leni_794

leni_794 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    222
    IMG_1283_40fd24f3-7094-407e-a8ee-80f84489b1a5.jpeg

На Olimpija17 и havai 123 им се допаѓа ова.
  2. havai 123

havai 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    22
    На leni_794 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. leni_794

leni_794 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    222
    Некоја добра крема против брчки(во последно веме забележав дека ми се значајно видливи на челото, и околу очи) имам 34 години и нормална/сува кожа, понекогаш мрсна на т-зоната. За цена нека е до кај 800ден

На Sunnny му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Olimpija17

Olimpija17 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    108
    добар е тој што го купив и исти е како на сликава со 0,5 см игла , има и со поголеми игли. Ова може и за стрии да се користи и има ефект

На leni_794 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. leni_794

leni_794 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    222
    Освен ова може ли да ми кажеш какви креми користиш. Прашав и претходно ама никој не ми одговори.... )

6. Olimpija17

Olimpija17 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    108
    не користам пудри , туку само вазелин , внатре ставам витамини Ц, витамин Е овој е најважен витамин за кожата , и други витамини што ке ги најдам во аптека , лицето ми е стакло , влажно , светкаво како свила , немам брчки , мазно , и младешки изглед , кој и да ми го види лицето ме застанува да ме праша што користам :D Ама запомни без пудри!
    дерма ролерот боцките му се од 0,5 до 1,5 см , тие што имаат длабоки стрии и длабоки брчки требаат да го користат тој од 1,5 см , јас си го имам од 0,5 см . Слободно можете да отворите на јутјуб и ке видите искуства , само да знаете првиот ден ке сте црвени .

На havai 123 и leni_794 им се допаѓа ова.
  7. leni_794

leni_794 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    222
    Тешко дека ке можам да поминам без пудра,( професионална деформација, се шминкам секој ден) хихихи

8. Olimpija17

Olimpija17 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    108
    toa ti e greska

9. leni_794

leni_794 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    222
    Не би се сложила со тебе дека е грешка, секојдневно добра пудра исто така ја штити кожата од надворешни влијанија.

На BossGirl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Olimpija17

Olimpija17 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    108
    ama kozata taka ne disi , a i gi zatvora porite

11. havai 123

havai 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    22
    A od kaj go zimas e vitaminot I kolku e zosto jas barav vo zegin ama nemaat, I dali rolerot go koristis vo delot pod ocite ili ne

12. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Јас ќе ти одговорам за витаминот Е затоа што и јас го користам по препорака на една феминка :) Kaпсули со масло со Витамин Е од 400 мг на Synergy има во Еурофарм, околу 200 денари е една лента со 20 капсули.

Последна измена: 16 ноември 2016
    На Olimpija17 и havai 123 им се допаѓа ова.
  13. havai 123

havai 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    22
    Fala ti sto mi kaza kaj ima ke si zemam :)

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Само сум згрешила, 15 капсули се :) Kako и да е, јас ја дупнувам капсулата и го нанесувам маслото околу очите, а потоа и на другите критични места. Јас ова го правам еднаш неделно, не знам точно колку пати може но сметам дека ова ми е доволно.

15. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Ќе морам да се вмешам ама ова со вазелинов е чиста небулоза.
    Бесмислица е дека од него се има чисто и мазно лице. Од него само штета а не корист. Јас на петици не го ставам а не па на лице :tmi:
    Од толкав избор на креми , за сечиј џеб, за било кој тип на кожа вазелин ми е сулудо да одберам да користам. Не си играјте играчки со секакви експерименти и со се што ќе прочитате тука. Вазелин може да ги затне порите и да направи хаос друго не!

16. Olimpija17

Olimpija17 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    108
    јас го користам вазелин со невен ( така го купувам ) и нанесувам на чисто лице , навечер , и другиот ден се прекрасни резултатите. Ова е моето лично искуство. Ти го имаш користено штом имаш негативно мислење?

17. Olimpija17

Olimpija17 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    108
    ролерот го користам насекаде , на целото лице , и плус кај што имам стрии , само гледај да го чистиш со ракија или медицински алкохол

18. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Не, нема и искрено не ни планирам. Вазелинот е дериват. Се добива после атмосферска дестилација на нафта (парафин).Според мене тоа не е за на лице,кожа памти ако не сега по некое време сигурно.

На Avery и joy1 им се допаѓа ова.
  19. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Јас ставам витамин Е секоја вечер, но ми нема таков ефект како кога наутро ќе ставам од маслото од рози на Алверде. Да ги дотрошам капсулите, не сум сигурна дека пак би ги купила.
    Инаку, ставаш ли пред маслото некој хидролат? Активен кислород или нешто слично? Или на влажна кожа само капнуваш од капсулата?

20. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Од тебе добив идеја за витамин Е, а богами сега и маслово ќе го купам :D
    Не чувствувам ни јас некој посебен ефект ама сигурна сум дека внатрешно си делува витаминот така да ќе продолжам да ги користам, нема штета, многу фалби прочитав по интернет дека е корисен против слободни радикали кои го забрзуваат стареењето на кожата. На кожата секако и треба мислам околу 28 дена за да се регенерира, така да веројатно и рано е за ефекти.
    Не ставам ништо пред маслото, само го нанесувам на влажна кожа еднаш неделно после темелно чистење на кожата со маска од зелена глина.
    Од тоа што веќе сум сигурна дека делува е витамин Ц кој по препорака и упатство од @Biodevojka го користам веќе неколку месеци. Ефектот дојде бавно но кожата навистина ми блесна.

На Avery и Emy867 им се допаѓа ова.