Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Креми со заштитен фактор (SPF)

Дискусија во 'Тело' започната од Scarlet88, 2 мај 2010.

1. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Ги користел ли некој спрејовите со 50+ заштитен фактор што се во КАМ? Видов дека беа на акција пред некое време, а и не беа скапи, околу 250-60 денари.

Нивеата за деца со 50+ ми е најдобра дефинитивно, Блек ап си е стандард, Санданс исто не се лоши, ама мирисот не ме бендисува. Овие се мислам да ги пробам од КАМ. Само ме буни што еднаш имав еден спреј, од не знам која фирма, изгорев, лом се направив, за прв и последен пат во мојот живот. :D

Јас не горам лесно, а можам да потемнам за два дена и да си ја носам бојата со месеци, ама проблемот е што не сакам да потемнам. :D

Секое искуство е добредојдено. :D

2. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Кремовите од Кам ги користам буквално само нив последните 2 години на одмор и сум презадоволна го имам и 20ката факрор милам дека толку беше факторот во спреј ако добро се секавам,и кремот со 10ка фактор и кремчето со 30ка фактор мене ми се убави задоволна сум многу не се скапи ама не се и ефтини цената му е пристојна...

На bubac и Doozy им се допаѓа ова.
  3. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    507
    Дали некој би можел да ми препорача крема со фактор 20-30 но за лице? Имам комбинирана кожа, т-зоната ми е мрсна а преку лето лицето ми се топи :) Авене и еуцерин имат ли креми со спф за комбинира кожа? Како се цените?

4. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.288
    Допаѓања:
    17.780
    Јас лани го земав ова - на натурес - 700 денари, италијанско е :) И не ми е жал за ниту еден денар шо го дадов. До сега најзадоволна сум била од ова, и летово пак ќе го купам. стварно е квалитетно. Кога јас не исгорев, а бела сумм ко сиренце и секоја година горам нема никој друг да изгори 8)

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Имате на каротен креми со 50ка фактор наменети за лице, околу 300 денари се, имаат и ББ крема со 50ка фактор ќе напишам за неа во соодветната тема да ја истестирам малку 250 денари ја земав.

6. b.o.n.i

b.o.n.i Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    1.154
    Мимс, абе кај има на каротен производи? Се утепав по аптекиве и по дрогерииве барав не можам да најдам. А кремчето за лице на каротен и др. Николина ми има речено дека е убаво. ај плс просветли ме :* Истестирај ја и бб кремата побрзо, па пиши :)

7. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Авен имаат баш за комбинирана кожа http://www.pharmakeio-store.gr/products ... 726_0.jpeg оваа е со 30ка ф-р. а има и со 50ка, исто има и на еуцерин. Авен се околу 1000 , еуцерин 700 http://www.natural-herbsmarket.com/imag ... _SPF30.jpg

На cocopuff му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Гледам дека обоената крема на еуцерин со заштитен фактор одговара за сите типови на кожа дека супер штити од сончевите здраци и многу убав тен дава на лицето и што е најважно не е мрсна морам да ја земам оваја крема...

9. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    507
    ^^ јас па повеќе им верувам на Авене незнам зошто...ако ја земеш пиши како ти се погодила :)

На bubac му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.405
    Допаѓања:
    7.981
    Јас лани ги земав од Кам, млекото за сончање мислам дека беше 20 фактор, ама не бев баш задоволна, некако малку водено беше. Кремата беше 30 фактор, таа ми беше супер.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.196
    Ги користел некој? И како се движат отприлика со цените? Планирам за летово сe' комплет да си земам. :)

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Јас од Космо ја земав ББ кремата пред две недели, еве утре ќе напишам рецензија во темата на ББ крема. Мометално имаат само за лице производи од Каротен ми рекоа дека од 1ви треба да им стигнат цел асортиман за сунчање од повеќе фирми.

На Doozy и b.o.n.i им се допаѓа ова.
  13. Kalina.ger

Kalina.ger Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0

Каде може да се купи кремава во Мк? Или било која крема за секој ден што не се познава (нема бела сенка) и може под пудра да се носи? Мн ми е потребен секојдневен крем против УВА/УВБ зраци за да не ми се влоши црвенилото ама сите досега што ги пробав се забележливи и не можат под шминка да се носат. Американките овој мн го препорачуваат, ама не знам дали кај нас може да се најде или некој сличен (La Roche Posay, Biore).

Патем феминки, да ве прашам зошто само на одмор/лето носите заштитен крем? Јас медицински морам секој ден, ама би било корисно и на другите, за да запре стареење и појавување на брчки. Видете ја [​IMG]сликава од човек на кој само една страна му била изложена на УВА зраци и забележете разлика. УВА зраците се штетни за стареење, ама не ги забележуваш а УВБ се тие што те горат и ти даваат боја. УВА се присутни и кога е облачно, така што брчки собираш и во зима. Плус изложувањето на ув зраци е голем фактор за добивање рак на кожа. Мислам дека малку повеќе треба да посветиме внимание :!:

14. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.817
    Допаѓања:
    23.401
    Јас обично користам Black up,класика,со заштитен фактор 30,но, овој пат сакам да земам 20 бидејќи сакам да поцрнам.А,инаку мојата кожа да изгори е не возможно може само да поцрни,затоа 20-ка ке земам.
    Сега,мајка ми зела на Dulgon креми,50-ка и After Sun:
    [​IMG] [​IMG]
    Не сум ги пробала,ке видам какви се.

И,само да ги препорачам кремите на Doctor's,за оние снежни кралици,кои само можат да изгорат.Со Doctor's 50-ка нема шанси да изгорите,сонцето како да не ве допира. :D

15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.541
    Допаѓања:
    106.215

Кремава мислам дека ја има во Космо во Зебра баш провери :)

Инаку , јас веќе ја потрошив :lol: уште пред да почне летово,секој ден ја користев и затоа, потоа ја меркав оваа на Есте [​IMG] ама ми кажаа бидејќи не е за тие што имаат мрсна кожа на лицето ,зашто кога одам на плажа сакам и на лице да ставам , ја земав на Галеник од аптека сега оваа незнам дали ја има во МК

[​IMG] овде на сликата е со 30 ув заштита јас со 50 земав , и супер е и за мрсна кожа,оваа се користи и иза лице и и тело. Во Космо би требало да има такви креми што ќе можеш и под пудра да ги носиш :)

На Kalina.ger и bubac им се допаѓа ова.
  16. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Сликава погоре е од возач на камиони.
    Преку стаклото, цел работен век го фаќало сонце, а на другата слика не.
    Значи се работи за години, за таква работа, без користење крем (маж како маж) и затоа е ваков.
    Убаво е да се знае, зошто некој може да си има погрешна претстава и да му развие страв. :!:

**

Многу убави се кремите и маслата од Каротен. Малку се поскапи (но, не поскапи од многу други, како Нивеа за пример), но вредат ! Презадоволна сум од нив. :)

На mims-89 и koritsaki им се допаѓа ова.
  17. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    Овие 2 од Алкалоид ги користам и задоволна сум,а лани татко ми купи едно големо бело,со жолто капаче ама тоа беше единствено убаво заради мирисот :rofl:

18. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Го има ли користено некој лосионов за лице на Еуцерина?
    Го препорачувал доктор Оз и знаете веднаш станал хит низ светов :) па ајде си реков штом толку луѓе го користат најверојатно е добар.

И ЛаЛигне од Кам маркет, конкретно првото средство со спф 20 дали имате искуство?
    Сакам да го купам , онака како дневен лосион за тело, да не горам кога сум надвор, па макар и за на плажа да го користам кога ќе одам ...
    :?:

Инаку лани користев прво ова: и за лице и тело
    Откаков добив боичка
    И косата си ја штитев со спрејов од кој фала му на Бога имам и за годинава

Прикачени фајлови:

19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.440
    Допаѓања:
    42.366
    Јас досега си користев од Black up 15 фактор и ме штитеше, скоро никогаш не сум била онака ептен изгорена кога сум го користила.Мада 15 фактор е ептен малку за почеток на сончање, посебно за оние кои горат.Јас одма поцрнувам, а и пред да одам на одмор, поминувам неколку дена на базен за да ја подготвам кожата.Годинава прв пат ќе одам на море на одмор во мојот живот и си порачав од Авон имаше некое на попуст исто 15 фактор, ама пошто ќе одам крај на август па веројатно до тогаш ќе бидам исончана затоа го зедов слабо.Но за сега планирам барем 20 да земам, за да не изгорам.
    Инаку за маслиновото масло е вистина што и да слушнете, јас веќе со години си ставам од него кога веќе сум фатила боја и тогаш ептен поцрнувам, тоа никако нема заштитна улога, но ја омекнува и храни кожата и се добива убава боја.Јас си го ставам во шише со прскала и си ставам така.

20. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    Јас спаѓам во тие посреќните во сончањето :lol: не горам воопшто, на почетокот првите неколку дена се мачкам со повисок фактор додека се приспособам на сонцето, после тоа немам гајле цело лето, само црнеам..али пак си користам кремче за заштита од зраците. За тело знам која и да ја земам крема нема да погрешам.

Али препорачајте ми за лице некоја добра со заштитен фактор. Имам осетлива и комбинирана кожа, али повеќе на мрсна е. Не мора да е премногу висок фактор, може и 15-20 да е, али важно ми е да си ја заштитам кожата на лицето.
    Гледав еуцерин али висока ми се гледа многу и негде прочитав оставало боја :^) со Авене немам искуство..всушност со никоја немам. :D
    Препорака?