Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Креми со заштитен фактор (SPF)

Дискусија во 'Тело' започната од Scarlet88, 2 мај 2010.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Ја има, јас баш ја коментирав во темата за ББ креми. Во Космо ти е 250 денари. :)

На x-MajaEsposito-x му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    250
    Насиот добро познат black up,имам алергија на сонце и цело лето си го користам,го обозавам заститува и преубаво мириса :inlove:

Прикачени фајлови:

3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    10.706
    Денес ја купив тонираната крема т.е флуид од Еуцерин за лице 50 + за комбинирана кожа со мат ефект па ке видиме како ќе се покаже, мислев дека малце боја остава ама нема боја како другата што е тонирана крема, оваа е како крем за лице и затоа се зачудив, аптекарката ми кажа дека остава минимална боја, сакав нешто како ББ крем да ми биде . Може добра ќе се покаже :) .
    Ме интересира ставате ли хидратантен крем под овој флуид :?: , некако шубе ми е да не ставам, што знам :wasntme: ?

4. psanje

psanje Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    Devojki ova leto za prv pat ne izgorev a pritoa dobiv boja koristev losion za telo na coppertone so faktor 50. Na site koj sto imaat problem so gorenje i dobivanje na boja im go preporacuvam. Sum probala eden kup proizvodi a od ovoj sum najzadovolna.

5. strawberry111

strawberry111 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    57
    Ќе може ли слика од кремата на каротен со 50ка фактор за ЛИЦЕ? :)

6. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    Гледам по продавнициве...кремиве тука негде се со цените од 200 па нагоре,али реално од сите што ги мириснав...само Black up ме потсеќа на лето и секогаш ми се покажале најдобри,ем наша,македонска фирма се :)

7. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.387
    Допаѓања:
    13.382
    Од кога си купувам сама препарати за сончање си купувам Black Up масло за интензивно потемнување со СПФ10

Ептен лесно фаќам боја, ова е чисто за да не сум без ич заштита, зошто обожавам да се печам како гуштер на сонцето. Имам изгорено сакајќи што повеќе да се исончам, па затоа сепак користам барем масло за сончање. И за 2 дена имам тен како Бијонсе... 8)

Прикачени фајлови:

8. Derby

Derby Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    204
    Moментално користам ете ваков :)
    Moже да ми пратиш слика од кој точно користиш ? :?:

9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.546
    Допаѓања:
    106.261
    Наши си се овие Блејк ап да , ама кога видов дека има парабен , повеќе нема шанси да купам :|

11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.756
    Допаѓања:
    175.535
    Ја сум многу бела, па според тоа тешко фаќам боја. Црвенеам и после пак на бело се враќам. :|
    Совет, предлог, како тоа да го промениме, а да не е тоа третман во солариум? :D

12. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Блек ап со 15 фактор 8)

13. softy

softy Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    25
    Мој совет Немој да се обидуваш со сила да добиеш тен.Едноставно таков ти е пигментот,бела си и тешко добиваш боја,секое подолго изложување на сонце,прави изгореници(во вид на бенки,флеки...)Јас го имам истиот проблем,порано се печев на сонце,солариум,ама зато сега бенки еден куп.Кожата го памти секој зрак. :worried: Откако почнав да работам во кожна ординација,д-рите ме искараа и плус гледам многу случаи со рак на кожата,така да...подобро бела и здрава :) Сега се мачкам со 50 фактор од Avene и го избегнувам јакото сонце. A, на нозете се мачкам со еден лосион од Америка,нешто како за самопотемнување е(make up for legs),им дава малку боја,колку да не сум бела ко ќе носам минич :lol: А, ако сакаш да бидеш заштитена и бојата подолго трае,се пие бета-каротин(вит.А)неколку недели пред да се изложиш на сонце.
    Она што треба да се знае за вит.А, е дека прави аномалии на плодот,така да,ако планирате да забремените,треба најмалку 6 месеци да поминат после тоа.
    Се надевам ти помогнав и тебе и на сите што ќе прочитаат.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  14. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Јас користев Омбра.
    Користев и 30ка и 50ка фактор.
    Не сум баш нешто посебно задоволна.
    Повеќе сум за кремите од Black up.
    :)

15. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.718
    Допаѓања:
    8.772
  16. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.418
    Допаѓања:
    7.994
    Не може да се промени, и јас сум многу бела и никако да поцрнеам. Сега се вратив од одмор, едвај некоја кафена боичка така колку да се каже. Изгорев, потрошив пола литар јогурт во мачкање за да се намали црвенилото, малку потемнев и сега почнав да се лупам, се живо ме чеша. Тоа е, таков е пигментот. Веќе на нареден одмор не се замарам, колку е толку, вака ем се печам на сонце цел ден, ем минимален ефект, за некој ден пак сум бела :(

На martine и Yowannty им се допаѓа ова.
  17. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.750
    Точно така...парабенот е многу штетен.Треба да де избегнува колку е можно.А и колку имам забележано повеќето производи наши имаат парабен.Пр колекцијата на Јанг Дерм и уште неколку.....
    Според мене најдобри креми/спрејови за сончање се оние на Лавера ,100% се на природна база и секако без парабен и др штетни состојки.

На jelly888, sinorinJa, mims-89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Лесно фаќам боја,и брзо темнеам, користам фактор 30 или 20.
    Nivea,sundance od dm i blackup сум ги користела.

19. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Мене брзо ме фаќа сонцето и лесно црвенеам, најчесто користам производи на Блек ап со 30/20 фактор или на Генера со 20 фактор, тие на Генера преубаво мирисаат.

20. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    Која крема е најдобра? имам бел тен,фаќам боја,ама ми треба денови и денови :D До сега сум користела Блек ап и Каротен,со 30 и над 30 .Прво имам црвенило малку а потоа ми поминува.Сакам да фатам баш убава боја,некоја препорака?