Креми со заштитен фактор (SPF)

Discussion in 'Тело' started by Scarlet88, May 2, 2010.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Ја има, јас баш ја коментирав во темата за ББ креми. Во Космо ти е 250 денари. :)

x-MajaEsposito-x likes this.
  2. Tikvice

Tikvice Популарен член

Насиот добро познат black up,имам алергија на сонце и цело лето си го користам,го обозавам заститува и преубаво мириса :inlove:

Attached Files:

3. anggell

anggell Форумски идол

Денес ја купив тонираната крема т.е флуид од Еуцерин за лице 50 + за комбинирана кожа со мат ефект па ке видиме како ќе се покаже, мислев дека малце боја остава ама нема боја како другата што е тонирана крема, оваа е како крем за лице и затоа се зачудив, аптекарката ми кажа дека остава минимална боја, сакав нешто како ББ крем да ми биде . Може добра ќе се покаже :) .
    Ме интересира ставате ли хидратантен крем под овој флуид :?: , некако шубе ми е да не ставам, што знам :wasntme: ?

4. psanje

psanje Истакнат член

Devojki ova leto za prv pat ne izgorev a pritoa dobiv boja koristev losion za telo na coppertone so faktor 50. Na site koj sto imaat problem so gorenje i dobivanje na boja im go preporacuvam. Sum probala eden kup proizvodi a od ovoj sum najzadovolna.

5. strawberry111

strawberry111 Истакнат член

Ќе може ли слика од кремата на каротен со 50ка фактор за ЛИЦЕ? :)

6. lovelife

lovelife Популарен член

Гледам по продавнициве...кремиве тука негде се со цените од 200 па нагоре,али реално од сите што ги мириснав...само Black up ме потсеќа на лето и секогаш ми се покажале најдобри,ем наша,македонска фирма се :)

7. Spidy

Spidy Форумски идол

Од кога си купувам сама препарати за сончање си купувам Black Up масло за интензивно потемнување со СПФ10

Ептен лесно фаќам боја, ова е чисто за да не сум без ич заштита, зошто обожавам да се печам како гуштер на сонцето. Имам изгорено сакајќи што повеќе да се исончам, па затоа сепак користам барем масло за сончање. И за 2 дена имам тен како Бијонсе... 8)

Attached Files:

8. Derby

Derby Истакнат член

Moментално користам ете ваков :)
    Moже да ми пратиш слика од кој точно користиш ? :?:

9. mims-89

mims-89 Форумски идол

simoncelicius likes this.
  10. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Наши си се овие Блејк ап да , ама кога видов дека има парабен , повеќе нема шанси да купам :|

11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Ја сум многу бела, па според тоа тешко фаќам боја. Црвенеам и после пак на бело се враќам. :|
    Совет, предлог, како тоа да го промениме, а да не е тоа третман во солариум? :D

12. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Блек ап со 15 фактор 8)

13. softy

softy Активен член

Мој совет Немој да се обидуваш со сила да добиеш тен.Едноставно таков ти е пигментот,бела си и тешко добиваш боја,секое подолго изложување на сонце,прави изгореници(во вид на бенки,флеки...)Јас го имам истиот проблем,порано се печев на сонце,солариум,ама зато сега бенки еден куп.Кожата го памти секој зрак. :worried: Откако почнав да работам во кожна ординација,д-рите ме искараа и плус гледам многу случаи со рак на кожата,така да...подобро бела и здрава :) Сега се мачкам со 50 фактор од Avene и го избегнувам јакото сонце. A, на нозете се мачкам со еден лосион од Америка,нешто како за самопотемнување е(make up for legs),им дава малку боја,колку да не сум бела ко ќе носам минич :lol: А, ако сакаш да бидеш заштитена и бојата подолго трае,се пие бета-каротин(вит.А)неколку недели пред да се изложиш на сонце.
    Она што треба да се знае за вит.А, е дека прави аномалии на плодот,така да,ако планирате да забремените,треба најмалку 6 месеци да поминат после тоа.
    Се надевам ти помогнав и тебе и на сите што ќе прочитаат.

Yowannty likes this.
  14. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Јас користев Омбра.
    Користев и 30ка и 50ка фактор.
    Не сум баш нешто посебно задоволна.
    Повеќе сум за кремите од Black up.
    :)

15. TheSecret

TheSecret Форумски идол

16. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Не може да се промени, и јас сум многу бела и никако да поцрнеам. Сега се вратив од одмор, едвај некоја кафена боичка така колку да се каже. Изгорев, потрошив пола литар јогурт во мачкање за да се намали црвенилото, малку потемнев и сега почнав да се лупам, се живо ме чеша. Тоа е, таков е пигментот. Веќе на нареден одмор не се замарам, колку е толку, вака ем се печам на сонце цел ден, ем минимален ефект, за некој ден пак сум бела :(

martine and Yowannty like this.
  17. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Точно така...парабенот е многу штетен.Треба да де избегнува колку е можно.А и колку имам забележано повеќето производи наши имаат парабен.Пр колекцијата на Јанг Дерм и уште неколку.....
    Според мене најдобри креми/спрејови за сончање се оние на Лавера ,100% се на природна база и секако без парабен и др штетни состојки.

18. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Лесно фаќам боја,и брзо темнеам, користам фактор 30 или 20.
    Nivea,sundance od dm i blackup сум ги користела.

19. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Мене брзо ме фаќа сонцето и лесно црвенеам, најчесто користам производи на Блек ап со 30/20 фактор или на Генера со 20 фактор, тие на Генера преубаво мирисаат.

20. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Која крема е најдобра? имам бел тен,фаќам боја,ама ми треба денови и денови :D До сега сум користела Блек ап и Каротен,со 30 и над 30 .Прво имам црвенило малку а потоа ми поминува.Сакам да фатам баш убава боја,некоја препорака?