Креми со заштитен фактор (SPF)

Discussion in 'Тело' started by Scarlet88, May 2, 2010.

1. only44you

only44you Популарен член

Девојки, јас со 20 фактор изгорев на стомакот завчера на плажа, дајте кажете некое чаре ????

2. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Некој дали има искуство со овој? И да каже каков е? :D
    Фала однапред..

Screenshot_1.png

3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Ветив ќе напишам за маслово:
    Презадоволна сум. Викендов бев на море 3 дена, воопшто не користев крема со фактор бидејќи кожата ми беше веќе потемната. Од маслово тенот многу ми се интензивираше, ептен убава боја добив и многу поцрнев. Од кога се вратив добивам коментари дали сум била само на викенд или на 10 дена :lol:, не ми ја знаат тајната. Плус морам да кажам дека од сонце не се тргнав и во најжешкото и не изгорев воопшто, си сакам сонце, никогаш не ми е претопло.
    Кожата ми ја одржуваше хидратирана и сеуште не сум почнала да се лупам, а како што гледам и воопшто нема да се лупам.
    Прекрасно мириса, не остава мрсни траги, лесно се аплицира.
    Би го препорачала одкако ќе фатите малку боичка тогаш да го користите маслово или кога ќе биде послабо сонцето бидејќи нема фактор па може лесно да изгорите.
    Омилен производ!

kala21 and simoncelicius like this.
  4. male

male Истакнат член

Ми треба спреј/масло со SPF 20 или 30 со пумпица. Што ќе ми препорачате?

5. MissSpark

MissSpark Популарен член

Од креми за сончање веќе две години по ред го користам Омбра, океј приступачна цена од Зегин и не изгорев ич, туку дури и малце боја фатив, со оглед на тоа дека 2-3 дена сум била на сонце.
    За годинава, ќе одам повторно со ова (да го дотрошам) и земав Solarus oд Galafarm, во комбинација со Black up (30че) па ќе видиме како ќе биде, секако ќе пишам тука.
    Од Solarus земав 27, 6 и афтер сан. Иако сметам дека афтер сан е само маркетиншки трик, не сакам да ризикувам да испогорам, па доколку се снабдам со повеќе хидратантни лосиони (меѓу кои и бекутан, омилената) нема да е на одмет.

6. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Само еден совет драга, ако разбрав добро напиша да го дотрошам што значи дека ти е отворен од лани? Мој совет е да не се користат кремите за сончање од минатата година кои се веќе отворени затоа што заштитните филтри губат од дејството. Подобро земи нов неотворен крем и користи го годинава. Поздрав.

MissSpark likes this.
  7. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Блек ап обично користам и тоа со фактор 20 и маслото за брзо и интензивно темнеење на поручек кога сонцето не е толку силно и можам да се сунчам. Брзо потемнувам и ми стои долго бојата.
    Многу убаво мирисаат Блек ап, онака баш ми се синоним за плажа!

Acka22, LollySky, MiloMalo and 2 others like this.
  8. glittergirl

glittergirl Популарен член

Јас имав од оваа фирма само 50 и не бев некако задоволна повеќе ги сакам блек ап:D а мирисот ме потсеќа на Охрид(facepalm)

koritsaki likes this.
  9. s.w-e.e-t.y

s.w-e.e-t.y Истакнат член

Дали знаете колку им е рокот на траење на блек ап кремите? Ми остана еден од лани, но рокот на употреба ми е избришан па незнам дали е добро да го користам и годинава..

10. Elence93

Elence93 Форумски идол

Искрено не знам, но јас до сега само блек ап имам користено и ми се случило многу пати да ги дотрошувам второто лето и верувај ми никогаш не сум изгорела, ниту ми се појавила некаква реакција.

11. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Ако кремот е отворен ти советувам да земеш нов затоа што филтрите го губат заштитното дејство, Доколку не е отворен за жал не можам да ти помогнам зависи од датата на производство која не ја знам. Поздрав.

koritsaki likes this.
  12. Beti82

Beti82 Истакнат член

Не се гледа сликата.Ако може да напишеш за кое масло се работи.

Acka22 likes this.
  13. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Сакам да ве прашам што се случува со Нивеата фактор 50ка? Ја зборат како најдобра и затоа оваа година пак ја земавме,јас нонстоп се мачкам насекаде и години наназад го имаме зимано тој фактор значи не се случило да изгорам али оваа година не знам што е работата сите се жалат од Нивеата
    И сега ја заменив со Black up 30ка ама џабе кога веќе изгорев :worried:

14. NESKAFE25

NESKAFE25 Истакнат член

Девојки кажете каков крем со SPF 50 (40) да земам?Досега сум земала само од Doctor's SPF 40.Дајте ми препораки и да биди околу 500 ден. :)

15. Среќа

Среќа Популарен член

Дали некој знае каде може да го најдам ова? Во веро може да го има или не? Знам дека во Веро може да се најдат другите производи од Carroten ама конкретно овој? [​IMG]

16. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

На бекутан 50ка факторот е многу добар

17. duffi

duffi Форумски идол

Го има низ големите маркети. Сигурно и во Веро. Го гледав скоро во Кит-Го. Ама во Скопје го немате. За цена незнам точно.

18. Среќа

Среќа Популарен член

Го нема ни во Веро ;( . И сега немам никаква идеја што друго да земам. Се разочарав тотално ;(

19. duffi

duffi Форумски идол

Не мораш Каротен.
    Земи Блек Ап. Супер се.

20. mila7

mila7 Истакнат член

@koritsaki знам дека го имаш користено и ти кремот на Авене, истиот го имав и јас, но многу почна да ми се мрси лицето од него. Можеш ли да ми препорачаш некој крем со заштитен фактор, се мислам тој на Гамарде или на Еуцерин, ама не сум сигурна, да напоменам дека имам чуствителна кожа која повремено ми се исфрлува лицето.. Можеби ви е чудно заштитен крем преку зима, но понекогаш кога има сонце денски, убаво е да си користи, а почесто го има. Баш ми има наменето дерматолог дека ова време сонцето е најштетно, отколку летото..
    Кога и да ми препорачаш нешто постојано ми се погодува,а знам дека имаш и ти комбинирана кон мрсна кожа, баш затоа и те потенцирав, ако има некој и друг предлог, нека ми пиши..