Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Креми со заштитен фактор (SPF)

Дискусија во 'Тело' започната од Scarlet88, 2 мај 2010.

1. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Девојки, јас со 20 фактор изгорев на стомакот завчера на плажа, дајте кажете некое чаре ????

2. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    Некој дали има искуство со овој? И да каже каков е? :D
    Фала однапред..

Screenshot_1.png

3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Ветив ќе напишам за маслово:
    Презадоволна сум. Викендов бев на море 3 дена, воопшто не користев крема со фактор бидејќи кожата ми беше веќе потемната. Од маслово тенот многу ми се интензивираше, ептен убава боја добив и многу поцрнев. Од кога се вратив добивам коментари дали сум била само на викенд или на 10 дена :lol:, не ми ја знаат тајната. Плус морам да кажам дека од сонце не се тргнав и во најжешкото и не изгорев воопшто, си сакам сонце, никогаш не ми е претопло.
    Кожата ми ја одржуваше хидратирана и сеуште не сум почнала да се лупам, а како што гледам и воопшто нема да се лупам.
    Прекрасно мириса, не остава мрсни траги, лесно се аплицира.
    Би го препорачала одкако ќе фатите малку боичка тогаш да го користите маслово или кога ќе биде послабо сонцето бидејќи нема фактор па може лесно да изгорите.
    Омилен производ!

На kala21 и simoncelicius им се допаѓа ова.
  4. male

male Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    174
    Ми треба спреј/масло со SPF 20 или 30 со пумпица. Што ќе ми препорачате?

5. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    Од креми за сончање веќе две години по ред го користам Омбра, океј приступачна цена од Зегин и не изгорев ич, туку дури и малце боја фатив, со оглед на тоа дека 2-3 дена сум била на сонце.
    За годинава, ќе одам повторно со ова (да го дотрошам) и земав Solarus oд Galafarm, во комбинација со Black up (30че) па ќе видиме како ќе биде, секако ќе пишам тука.
    Од Solarus земав 27, 6 и афтер сан. Иако сметам дека афтер сан е само маркетиншки трик, не сакам да ризикувам да испогорам, па доколку се снабдам со повеќе хидратантни лосиони (меѓу кои и бекутан, омилената) нема да е на одмет.

6. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Само еден совет драга, ако разбрав добро напиша да го дотрошам што значи дека ти е отворен од лани? Мој совет е да не се користат кремите за сончање од минатата година кои се веќе отворени затоа што заштитните филтри губат од дејството. Подобро земи нов неотворен крем и користи го годинава. Поздрав.

На MissSpark му/ѝ се допаѓа ова.
  7. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Блек ап обично користам и тоа со фактор 20 и маслото за брзо и интензивно темнеење на поручек кога сонцето не е толку силно и можам да се сунчам. Брзо потемнувам и ми стои долго бојата.
    Многу убаво мирисаат Блек ап, онака баш ми се синоним за плажа!

На Acka22, LollySky, MiloMalo и 2 други им се допаѓа ова.
  8. glittergirl

glittergirl Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2015
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    2.776
    Јас имав од оваа фирма само 50 и не бев некако задоволна повеќе ги сакам блек ап:D а мирисот ме потсеќа на Охрид(facepalm)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. s.w-e.e-t.y

s.w-e.e-t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    432
    Дали знаете колку им е рокот на траење на блек ап кремите? Ми остана еден од лани, но рокот на употреба ми е избришан па незнам дали е добро да го користам и годинава..

10. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.199
    Искрено не знам, но јас до сега само блек ап имам користено и ми се случило многу пати да ги дотрошувам второто лето и верувај ми никогаш не сум изгорела, ниту ми се појавила некаква реакција.

11. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Ако кремот е отворен ти советувам да земеш нов затоа што филтрите го губат заштитното дејство, Доколку не е отворен за жал не можам да ти помогнам зависи од датата на производство која не ја знам. Поздрав.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Beti82

Beti82 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    19
    Не се гледа сликата.Ако може да напишеш за кое масло се работи.

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Сакам да ве прашам што се случува со Нивеата фактор 50ка? Ја зборат како најдобра и затоа оваа година пак ја земавме,јас нонстоп се мачкам насекаде и години наназад го имаме зимано тој фактор значи не се случило да изгорам али оваа година не знам што е работата сите се жалат од Нивеата
    И сега ја заменив со Black up 30ка ама џабе кога веќе изгорев :worried:

14. NESKAFE25

NESKAFE25 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    29
    Девојки кажете каков крем со SPF 50 (40) да земам?Досега сум земала само од Doctor's SPF 40.Дајте ми препораки и да биди околу 500 ден. :)

15. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Дали некој знае каде може да го најдам ова? Во веро може да го има или не? Знам дека во Веро може да се најдат другите производи од Carroten ама конкретно овој? [​IMG]

16. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    17.723
    На бекутан 50ка факторот е многу добар

17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.137
    Го има низ големите маркети. Сигурно и во Веро. Го гледав скоро во Кит-Го. Ама во Скопје го немате. За цена незнам точно.

18. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Го нема ни во Веро ;( . И сега немам никаква идеја што друго да земам. Се разочарав тотално ;(

19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.137
    Не мораш Каротен.
    Земи Блек Ап. Супер се.

20. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    @koritsaki знам дека го имаш користено и ти кремот на Авене, истиот го имав и јас, но многу почна да ми се мрси лицето од него. Можеш ли да ми препорачаш некој крем со заштитен фактор, се мислам тој на Гамарде или на Еуцерин, ама не сум сигурна, да напоменам дека имам чуствителна кожа која повремено ми се исфрлува лицето.. Можеби ви е чудно заштитен крем преку зима, но понекогаш кога има сонце денски, убаво е да си користи, а почесто го има. Баш ми има наменето дерматолог дека ова време сонцето е најштетно, отколку летото..
    Кога и да ми препорачаш нешто постојано ми се погодува,а знам дека имаш и ти комбинирана кон мрсна кожа, баш затоа и те потенцирав, ако има некој и друг предлог, нека ми пиши..