Знаете ли кој производ со заштитен фактор е антиалерген? Склона сум кон алергија од козметика, па да не зимам за џабе.
@forumce јас го имам истиот проблем и единствено на Bioderma кремата што е со минерални филтри ми помага. Скапа е , ама немам избор. Па сега и ја намалиле од 100мл. на 85. Ама само со неа не се исфрлав.
Уф, дојдов да напишам збор за масленцево. Ме изненади што е масло а баш убаво штити, фала богу еднаш се вратив од плажа и не сум изгорена. Мрсно е многу и има многууу значи светки ама дали е до мене или до него два пати што се прснав фатив боја. Не очекував за толку кратко време да сум поцрнела.
Знам дека прашањето не е соодветно за оваа тема, но не знам каде да го поставам. Гел за капење на база на масло? Нели SPF најдобро е со маслен чистач да го отстрануваме (на лице), сакам истото да го преферирам и на тело, бидејќи имам проблем со акни на грб и по раце. Дали постои таков гел?
Маслена купка има на Еуцерин, Биодерма, Уриаж, Мустела. Има поефтино масло за капење на бекутан за деца што е.
Искуство? Во составот пишува дека има силикони па ради тоа се мислам дали да го земам... Butane, Alcohol, Octocrylene, Octyldodecanol, C12-15 Alkyl Benzoate, Glycerin, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Dibutyl Adipate, Aqua, Acrylates/Octylacrylamide Copolymer, Diethylhexyl Butamido Triazone, Bis-Ethylhexylox. yphenol ol ol Methoxyphenyl triazine, tocopheryl acetate, perfume, benzyl alcohol, PPG-12 dimethicone.
Девојки препорачајте ми млеко за сончање што убаво мириса, освен Нивеа бидејќи е поскапа. Докторс или Даглас дали се добри? Ми треба за возрасни и кидс.
Мене не ми е така лош, дури ни мирисот. Убаво ме заштити, не изгорев со него а тоа е најбитно. Маслен е, тоа треба да си имате во предвид, но мене брзо ми се впиваше. Далеку помасни се уљата за мачкање кои со волку висок фактор се и доста поскапи од овој спреј. Моја оценка е дека вреди за парите. Докторс имам користено од 30ка и 50ка, за него можам да кажам. Нема некој посебен мирис колку што памтам. Добро штитат од сонце, тоа 100%. Тој 50-ката па посебно, не ни поцрнував со него . Доста им се големи пакувањата, така да се економични. Син ми користеше купка, маслена, за атопична кожа. Имаше многу сува, осетлива кожа, со брунчиња кои го чешаа. Дерматолог ни ја препорача. Ја има само во еурофарм и беше околу 900-1000 ден. Ако ја најдам ќе ти ја сликнам, зошто и го сменија името и пакувањето ама ист производ е. И лосион користеше од истата линија.
Да не знаеш можеби негде да го има млекото на Соларус, лани од него сум зимала ама незнам од каде? И од Блек ап сум задоволна исто.
Не сум видела кај има соларус. А за black up еве секоја година децава се шлапаат со него. Викаат дека најубаво им мирисал, единствено ми е некако мало пакувањето кај нив тоа само..