Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Креми со заштитен фактор (SPF)

Дискусија во 'Тело' започната од Scarlet88, 2 мај 2010.

1. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.908
    Допаѓања:
    6.140
    Не знам дали прашањето ми е за овде нека премести модератор ако треба. Алергична сум на сонце во деколтето и секој одмор сум со марами на плажа и во море. Сакам да пробам да реагирам сега порано белки ќе ја спречам алергијата. Освен бета каротен што друго советувате да пијам/мачкам превентивно за да не ми се појави пак?

2. Shalitra

Shalitra Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.982
    Истиот проблем го имам и јас ...класична алергија од сонце...обично сите што се со бел тен се соочуваат со ваква алергија.
    Решението што мене ми се покажа како делотворно е следново: се мачкам со спф крема 30ка или 50ка, на деколтето, вратот, ушите, рацете, иако нема некоја голема разлика во филтрите и исто заштитува и 30ката. (Користев на douglas, carroten грчката како спреј и сеа моментално порачав една на altruist преку соslovecosmetics.) И пијам витамин Д по 2000IU во денот односно витамин Д капсула од 1000 IU после јадење сабајле околу 11ч и после ручек кај 17ч.
    Со бета каротен немам пробано, јадам моркови често па немам потреба од додатен суплемент.

3. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.908
    Допаѓања:
    6.140
    Зедов една крема со 50 фактор за син ми, ама тешко се размачкува и планот е јас да си ја трошам, па планирам со неа да истерам ова лето. И јас пијам Д3, ама ќе почнам и бета каротен сега па ќе видеме дали ќе помогне ова. Мачкаш нешто после сончање? Се мислам за афтер сан каков да земам. Имаш препорака?

4. Shalitra

Shalitra Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.982

Не користам афтер сан, пробав еднаш дур бев на одмор ама толку многу се нафрлав дали од алергија или плус од солта од морето не знам, ама од тогаш не сум стаила такво нешто, така што не би можела да ти дадам предлог за добар афтер сан

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  5. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    2.314
    Nivea 50 фактор го направиле 1100 ден :x :drunk: :fubar:
    Ја претерале... На толку други подобри, поевтини и опции со многу попријатен мирис, сепак ќе ги одминам.

На Emilija_89a и marchi-cool им се допаѓа ова.
  6. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    12.407
    Во мк има ли производи со спф од Копертон(Coppertone)?

7. NoirSerpentine

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    2.314
    Има некој искуство со тие во стокомак? Заштитуваат? Сите можни креми се поскапени, а за секој ден користење брзо се трошат па се мислев дали да ги пробам овие..

8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.965
    Допаѓања:
    81.295
    Ги немам пробано тие, а често ги заприметувам кога пазарам. За тело веќе трета година по ред го користам Sun dance спрејот, предобар е, мојава кожа ептен го сака.

И за на плажа е супер и за секој ден. 250-260 денари мислам дека беше. Мрсен ми е само ако не го размачкам добро после прскање, потоа се упива и нема гајле.

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  9. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.923
    Ја имам од стокомак розовата амбалажа за масна кожа и не се размачкува, се трие како бели трошки остава. Дури ни со тапкање не се размачкува остава бели траги. А за сината хидратантната мислам дека е по ОК. Другарка ми ја користи нема мака.

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  10. NoirSerpentine

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    2.314
    Истиов го купив само 30-ка, за секој ден :) Нешто поскапи се сега. И обичниот крем го купив и овој зошто не знаев каков е па да го пробам :lol: Видов дека има ок оцени па сега како ми пиша, знам дека не го купив за џабе :) Thanks 8)

Се мислев дали да ги пробам ама добро е што не зедов. Единствено тогаш натаму може таа да ја пробам. Благодарам

На Mishela и IamSexyAndIKnowIt им се допаѓа ова.
  11. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.923

Ич немам верба во овие SUN DANCE за лице, ама за тело ми се погоди млекото за сончање. Е сега нашиот ДМ го затворија као ќе го реновирале. Како е по другите градови дали ги затворија за реновирање? Најверојатно ќе треба друго млеко за сончање да барам.

12. NoirSerpentine

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    2.314
    Изгледа еден по еден реновираат. Неодамна го реновираа тој кај бит пазар, претходната недела поминав од таму и видов дека е отворен.

Пак да ги искритикувам за етикетите. Сега се и на македонски и на албански и на ништо не личат, ништо не се чита. Колку само етикета да има...
    Не секој разбира германски. Сфаќам дека се и тие во тесно ама малку мизерно е во сопствена држава да мора да се пребарува на интернет.

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.965
    Допаѓања:
    81.295
    Да, тие за тело им се супер. И цената е најчесто приступачна ептен.
    Лани во Зегин начекав еден од Garnier ко за деца, со портокалова прскалка. Некои 300-400 денари беше, а тубата беше огромна.

Добар беше многу, не е спреј-спреј како Sun dance-от, потечен е, како кондензирано млеко е конзистенцијата. Види дали сè уште го има тој. Ако не, сигурно има други од истава линија.

На NoirSerpentine и IamSexyAndIKnowIt им се допаѓа ова.
  14. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    24.996
    20230628_203352.jpg 20230628_203354.jpg 20230628_203356.jpg

Добар ли е составов?

15. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.404
    Дали случајно знаете некаде кај нас да се продава SPF како powder односно прав?
    Многу светам особено кога ќе ставам фактор па малце да неутрализирам. И секако да се понаша добро со вода.

16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.027
    Допаѓања:
    40.367
    Ако не се лажам имаше на хелиокер како камена пудра спф. Провери во еурофарм

Heliocare-Compact-oilfree-Light.png

17. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.404
    Фала ти многу! Ќе проверам.

18. Emilija_89a

Emilija_89a Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Како сте задоволни од Каротен?

19. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    314
    Јас секоја година бев со блек ап, сега земав детски фактор 50ка од стокомак, ми кажаа дека врши иста работа како другиве што моментално се прескапи..

20. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.166
    Shto koristite protiv lupenje na koza posle soncanje?