Дали сте користеле спф од Кам и Стокомак? Не ми текнува на името на нивните брендови,ама имаат доста ефтина цена за разлика од другите спф млека па ме интересира дали штитат.
Каде во Скопје може да се најде NIVEA SUN SOS лосионот? Другарка ми се врати од одмор и презадоволна е од него.
Здраво женски, дали има некој искуство со Carroten за потемнување или мармаладот на Афродита,но има многу бел тен? Сакам да го пробам, но ми е страв да не си направам беља затоа што до сеа боја немам фанато, само горам користам спф 50+
Мармаладот било од Афродита или од Каротен ќе го ставаш врз спф, т.е. по нанесување на спф ќе почекаш 20тина мин убаво да се впие, па мармаладот. Додека по 18ч или наутро пред 10ч можиш само мармалад да ставаш, бидејќи тој нема спф.
Гелот воопшто не содржи СПФ, така да не се препорачува да се користи само тој доколку се изложуваш на сонце кога УВ индексот е висок. Додека конкретниов спреј/масло содржи СПФ 30 и можи самостојно да се користи при излжоување на јако сонце. Шо се однесува на конзистенцијата, мене гелот многу повеќе ми се допаѓа, ама самостојно го користам само по 18ч, додека пред тоа во комб со др производ шо содржи СПФ. Односно, прво нанесувам СПФ, па по 15-20мин гелот.
Предлог крема/спреј за сончање за светол тен, да не изгорам. Ама многу сакам и боја да фатам, со што да комбинирам? Дајте предлози. А за кремата ако може да ја користи и ќерка ми 2 год. Ако не не е проблем би купила посебни креми.
И јас сум многу бела, и земав за сите нас eucerin и за мене ова на carroten. Првите ден, два ставај само фактор.
Ние го користевме. И ок е, не изгоревме ни во најжешкото. Ама не седевме многу сати на плажа. Ма да мислам нема врска тоа. Порано исто со малку часа на сонце изгорев само не ми текнува што мачкав тогаш.
Дали некој го користел маслово, а да е побел во тенот? Другарка моја го користеше, и ептен убава боја доби за кратко време, не е црна, ама не е ни бела ко сирење како мене.
Не е лошо, но мене ми сметаше тоа што тешко се размачкува.. мене ми бра преубави од Cien (иста цена беа) штета што не ги носат во Зегин