Цел живот ги користам овие и многу сум задоволна. И не се скапи, што е супер, зашто јас ставам сто кила креми на мене и многу брзо ми се трошат. Летово првпат и таа со антицелулитниот ефект ја купив, па ќе видам каква е.
Веќе неколку години користам Бекутан со 30 или 50 фактор. Имам светол тен и брзо горам плус ми се јавува алергија од сонце па до сега супер се покажа. Единствена мана му е што тешко се размачкува.
Сто и нешто денари. Максимум 200. Јас мојава лани ја зедов, гледам уште е добра и рокот и истекува следната година, па и тоа малку што ми остана ќе го потрошам деновиве. Ептен ми одговара колекцијава и никако не ја менувам, така ќе остане и годинава.
На лице мачкам од истата, бидејќи лесно горам и ми треба барем фактор 30ка. Немам проблем, т.е. сум немала до сега проблем со светнување или зголемено лачење на маснотиите по лицето. Годинава планирам да пробам комбинација од Блек ап-от и подлогата за шминка на Јанг Дерм, зашто на самата туба пишува - со природен УВ филтер. Мислам дека ќе биде океј.
Како дневна крема ја користам Complete Balance Day од Solutions на Avon, со заштитен фактор 15. Нема менување лето-зима, таа си е. Кога одам на плажа врз дневната крема нанесувам и Black Up крем со заштитен фактор 30. Досега сум задоволна и не сум имала проблеми со размачкување или разводнување кога ќе влезам во вода. Не горам на лицето воопшто, ја ставам чисто ради заштита.
Благодарам девојки, овие денови ќе се прошетам и ќе видам ама мислам дека ќе земам блек ап 30. Значи евтино било, а за добро е проверено, само што лани мајка ми го купуваше а таа ја заборавила цената, оти гледав некои и до 1000 достигнуваат овде, па да си прашам
Девојки а да ве прашам дали некоја од вас го има користено Carroten Intensive Tanning Gel неможев слика да најдам, а ме интересира баш дека прочитав брзо се поцрнувало ама па и без фактор е, па се мислам штетно да не е на кожата
Можеби точно е тоа дека се поцрнува брзо ама можеби ова се става во последните денови за да фатиш повеќе боја. Мој совет ти е дека го немам јас користено ама сепак мислам дека е вака зошто и една другарка имаше слично вакво од Нивеа мислам првин ставај крема со заштитен фактор па последените 3,4 дена ставај од ова
Ти благодарам за советот најверојатно така и ке направам Се мислам за оваа крема за сончање кажете ми дали некоја има искуство, дали вреди да ја купам дека и не е баш ефтина http://www.google.com/imgres?q=eucerin+ ... 6,s:0,i:94
Јас секогаш си земам со 40 или 50 SPF , бидејќи сум бела.Сега имам докторс 40 SPF и задоволлна сум не ме изгоре сонцето.
Јас си ги користам Black up Кремата со заштитен фактор 20-ка ја имам сега, секој ден си се мачкам за на плажа, ах им го обожавам мирисот бе. И цената им е нормална, инаку претеруваат другите со цени од по 600-700 денари.
За оние кои прашуваа колку пари е Блек ап со заштитен фактор 30ка. 155 денари во Тинекс макретите. Ми падна в раце едно каталогче од таму и ја видов информацијава, па да ве известам.
Секако дека користам. Првите денови користам 30 фактор, пошто сум прилично бела. А после вториот ден веќе се мачкам со 20 фактор. 50+ фактор може да предизвика рак на кожа.
И јас ги користам Блек ап, ама би сакала да прашам, гледав лани на плажа едно семејство буквално беа кој од кој поисончан. И баш приметив дека се мачкаа со некое масло во жолто пакување,значи не крема туку масло. Дали имате претстава со кое би можело да биде? Колку успеав да видам не ми изгледаше познато пакувањето со производите од нашиот пазар.
И како сте задоволни од Блек ап? Јас се мислам сега дали да си земам Блек ап 30 фактор или Каротен 30..
Јас сум презадоволна, со оглед на тоа што имам потемен тен со Блек ап не горам. http://www.alkaloid.com.mk/black-up-mas ... 35-ml.nspx а на ова масло дали знаете колку е цената?