Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Креми со заштитен фактор (SPF)

Дискусија во 'Тело' започната од Scarlet88, 2 мај 2010.

1. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    ^Mислам околу 200,210 денари.
    Го имам со 15 ка фактор толку беше.Мислев дека ќе штити ама јок,само 30ка му е мајката за првите днови,евентуално 50 ка ако сте ептен бели.
    Инаку отсекогаш земаме Блек ап,а некогаш и Carroten,презадоволна сум била од нив,ама ептен се скапички :^) Блек ап е со пристојна цена,убав мирис,и досега не ми се јавила алергиска реакција,што е најбитно.
    Ако одам во Грција ќе си купам од Кам маркетите,биле поевтини,а сите ги испофалија ептен.

На Emma89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    Девојки, ќе одам на одмор во Грција оваа недела, па се мислам дали да си купам 30ка фактор, или 50ка ? Што мислите вие ??

3. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Мој совет ти е 50ка. Сонцето е прејако и зрачењето се поголемо. Дури и да не гориш брзо плус заштита не ти е на одмет.

4. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Користам 30ка, цел одмор :)

5. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    блак ап користам најчесто
    сега 5 дена во охрид користев 15 и афтер сан обавезно ептен го смирува изгореното :)
    и сега од 3 исто блек ап 15 и афтер сан.
    лани имавме од бекутан и мислам дек кожата си ја отанчив од мачкање... густо п.м. :D
    се думав меѓу блек ап и каротен ама сепак се одлучив за блек ап... :)

6. Leather

Leather Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    7
    По природа имам многу бел тен, но се заштитувам само во летниот период со млеко со заштитен фактор. Ја користам колекцијата на Каротен и можам да кажам дека е ооооодлична :call:
    До сега никогаш не фаќав боја ама почнав да си си применувам еден совет од мајка ми :D
    Првите 2 дена фактор 30, потоа еден ден фактор 15, потоа уште еден ден 30. После 4те дена почнувам со 15ка уште 3, и последните денови со масло, има масла и без и со спф, јас користам со фактор 6ка. Инаку да напоменам :fubar: НИКОГАШ НЕ ГО НАНЕСУВАЈТЕ НА ПЛАЖА ! :punch: Млекото се нанесува најмалку 30 мин пред изложување на кожата на сонце. И ако сакате да фатите боја не се мумифицирајте со млекото на 10 минути, туку најмалку на 2 часа. :lol:
    Се надевам дека бев од помош, их.. па и оваа белка знаела нешто за сончањето :geek: :D

7. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Користam Black Up и задоволна сум :)
    Обично користам од 30 фактор , а само првиот ден од 50 :)

На Leather му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SmilerGirl

SmilerGirl Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    262
    Јас користам докторс сo фактор 20 и 30 и многу сум задоволна. :)

9. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Јас имам долго и мачно искуство во одбирање/купување креми со заштитен фактор. Имам многу светол тен и кожа склона на алергии и изгореници од сонце. Затоа секогаш гледам да има многу висок фактор кремата. Освен тоа кога излегувам преку ден обавезно ставам крема со фактор на откриените делови инаку лом ќе бидам.

Нивеа ми се незаменливи во креми со заштитен фактор , најдобри се.
    Поекономична ,а фина варијанта лани ми беше кремот на Докторс. Блек уп го користам веќе последните денови од одморот обично и тоа само заради убавиот мирис. :$ Бекутан кремот со заштитен фактор ич ама ич не ми е по мерак. Многу тешко се размачува.

10. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Јас баш денес си се смабдив со Блек ап 30 фактор. Си купив две туби да си имам таман за сите денови да не се штедам. :D И јас имам кожа склона кон алергии на сонце и прашував и во аптека помеѓу Каротен и Блек ап што да земам и таа ми рече дефинитивно Блек ап, наше си е наше :D А и искрено задоволна сум, факторот како и да е не штити од алергии, лани користев Бекутан 50 па пак фатив.. Сега постепено веќе месец наназад си се изложував на сонце, си одев и на базен така да Блек ап-от ми е супер ;)

11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.534
    Допаѓања:
    106.116

Јас обично употребувам креми од Каротен , исто и за ќерка ми. Од Блек Ап исто сум задоволна. Кога бевме на одмор свекрва ми ми позајми од кремата Сисејдо , и мислам дека подобра крема немам видено како што ја ставив на кожа се извади дури навечер кога се бањав , значи трија ја во вода не се вадеше лесно. Тоа е крема , ама скапа е :|

12. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Кој има не толку осетлива кожа, му го препорачувам. Седам на сонце од 12 до 6 попладне без никаков проблем и никакви сенки и не изгорев неколку дена по ред, а за така краток период фатив боја како 10дена да сум се сончала :up:

13. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Јас си земав Блек Ап од Тинекс, 30-ка фактор - 163 денари.

Лани експериментирав со една нова крема, фактор имаше 27 и воопшто не бев задоволна.
    Годинава терам на веќе испробано :D.

14. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    И јас користам блек ап најевтини ми се и немам намера да го менам, задоволна. Бтв 30-ка ми е. :)

На PeaceLoveBasketball му/ѝ се допаѓа ова.
  15. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177
    многу сум осетлива на сонце,имам темноруса/светлокафена коса,немам многу блед,а ниту пак темен тен.
    често ми се случува кога одам на одмор да горам уште првиот ден :sweat:
    користам блек ап,фактор 30,и помага :D
    несакам да бидам оф-топик ама ако изгорите,користете ја кремата за после сончање со кокос,од авон.

многу е убава,освежува :D
    поздрави и бакнежи до сите вас :* :* :*

На SarahTayMomsen му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Мене и сестра ми како мали секогаш не мачкаа со домашно направено масло од кантарион.
    Поубаво од тоа нема! Природно е, делотворно, и делува не само како превентива од сонце, туку и ги лекува изгорениците. Единствена мана му е што е доста мрсно, па откако ќе се намачкам, со рацете не можам ништо да фаќам. Ама токму затоа што е мрсно, водата не му штети. Нема потреба да се мачкаш после секое излегување од вода.

Чат-пат си купувам Блек ап, а летово користев и Докторс. Задоволна сум и од двете.

17. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    Becutan на Алкалоид бебешкиот според мене најдобар е дека за бебиња е напраен и повеќе штити.. :?: :)

18. aniot

aniot Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    каков лосион да купам за сончање мн тешко добивам боја ?

19. Heidy

Heidy Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    68
    black up,carroten,eucerin,nivea.......купи си некој лосион за забрзување на потемнувањето

http://www.alkaloid.com.mk/black-up-maslo-za-intenzivno-potemnuvanje-so-spf10-135-ml.nspx

речиси од сите фирми имаш,само гледај со фактор да е да не изгориш

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Него јас сакав да прашам да не знае некој колку пари е еуцерин со фактор и како пудра боја што има?

20. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    И јас ги користам Блек ап, евтини се и заштитуваат, башка и прекрасно мерисаат
    најчесто користам 30-ка фактор и она за после сончање
    [​IMG] [​IMG]

Туку да прашам, кремите за сончање на Авон ги имате пробано :?:, сакам да си земам ама се мислам, ако има некоја користео нека пише :)