^Mислам околу 200,210 денари. Го имам со 15 ка фактор толку беше.Мислев дека ќе штити ама јок,само 30ка му е мајката за првите днови,евентуално 50 ка ако сте ептен бели. Инаку отсекогаш земаме Блек ап,а некогаш и Carroten,презадоволна сум била од нив,ама ептен се скапички Блек ап е со пристојна цена,убав мирис,и досега не ми се јавила алергиска реакција,што е најбитно. Ако одам во Грција ќе си купам од Кам маркетите,биле поевтини,а сите ги испофалија ептен.
Девојки, ќе одам на одмор во Грција оваа недела, па се мислам дали да си купам 30ка фактор, или 50ка ? Што мислите вие ??
Мој совет ти е 50ка. Сонцето е прејако и зрачењето се поголемо. Дури и да не гориш брзо плус заштита не ти е на одмет.
блак ап користам најчесто сега 5 дена во охрид користев 15 и афтер сан обавезно ептен го смирува изгореното и сега од 3 исто блек ап 15 и афтер сан. лани имавме од бекутан и мислам дек кожата си ја отанчив од мачкање... густо п.м. се думав меѓу блек ап и каротен ама сепак се одлучив за блек ап...
По природа имам многу бел тен, но се заштитувам само во летниот период со млеко со заштитен фактор. Ја користам колекцијата на Каротен и можам да кажам дека е ооооодлична До сега никогаш не фаќав боја ама почнав да си си применувам еден совет од мајка ми Првите 2 дена фактор 30, потоа еден ден фактор 15, потоа уште еден ден 30. После 4те дена почнувам со 15ка уште 3, и последните денови со масло, има масла и без и со спф, јас користам со фактор 6ка. Инаку да напоменам НИКОГАШ НЕ ГО НАНЕСУВАЈТЕ НА ПЛАЖА ! Млекото се нанесува најмалку 30 мин пред изложување на кожата на сонце. И ако сакате да фатите боја не се мумифицирајте со млекото на 10 минути, туку најмалку на 2 часа. Се надевам дека бев од помош, их.. па и оваа белка знаела нешто за сончањето :geek:
Јас имам долго и мачно искуство во одбирање/купување креми со заштитен фактор. Имам многу светол тен и кожа склона на алергии и изгореници од сонце. Затоа секогаш гледам да има многу висок фактор кремата. Освен тоа кога излегувам преку ден обавезно ставам крема со фактор на откриените делови инаку лом ќе бидам. Нивеа ми се незаменливи во креми со заштитен фактор , најдобри се. Поекономична ,а фина варијанта лани ми беше кремот на Докторс. Блек уп го користам веќе последните денови од одморот обично и тоа само заради убавиот мирис. Бекутан кремот со заштитен фактор ич ама ич не ми е по мерак. Многу тешко се размачува.
Јас баш денес си се смабдив со Блек ап 30 фактор. Си купив две туби да си имам таман за сите денови да не се штедам. И јас имам кожа склона кон алергии на сонце и прашував и во аптека помеѓу Каротен и Блек ап што да земам и таа ми рече дефинитивно Блек ап, наше си е наше А и искрено задоволна сум, факторот како и да е не штити од алергии, лани користев Бекутан 50 па пак фатив.. Сега постепено веќе месец наназад си се изложував на сонце, си одев и на базен така да Блек ап-от ми е супер
Јас обично употребувам креми од Каротен , исто и за ќерка ми. Од Блек Ап исто сум задоволна. Кога бевме на одмор свекрва ми ми позајми од кремата Сисејдо , и мислам дека подобра крема немам видено како што ја ставив на кожа се извади дури навечер кога се бањав , значи трија ја во вода не се вадеше лесно. Тоа е крема , ама скапа е
Кој има не толку осетлива кожа, му го препорачувам. Седам на сонце од 12 до 6 попладне без никаков проблем и никакви сенки и не изгорев неколку дена по ред, а за така краток период фатив боја како 10дена да сум се сончала :up:
Јас си земав Блек Ап од Тинекс, 30-ка фактор - 163 денари. Лани експериментирав со една нова крема, фактор имаше 27 и воопшто не бев задоволна. Годинава терам на веќе испробано .
многу сум осетлива на сонце,имам темноруса/светлокафена коса,немам многу блед,а ниту пак темен тен. често ми се случува кога одам на одмор да горам уште првиот ден користам блек ап,фактор 30,и помага несакам да бидам оф-топик ама ако изгорите,користете ја кремата за после сончање со кокос,од авон. многу е убава,освежува поздрави и бакнежи до сите вас
Мене и сестра ми како мали секогаш не мачкаа со домашно направено масло од кантарион. Поубаво од тоа нема! Природно е, делотворно, и делува не само како превентива од сонце, туку и ги лекува изгорениците. Единствена мана му е што е доста мрсно, па откако ќе се намачкам, со рацете не можам ништо да фаќам. Ама токму затоа што е мрсно, водата не му штети. Нема потреба да се мачкаш после секое излегување од вода. Чат-пат си купувам Блек ап, а летово користев и Докторс. Задоволна сум и од двете.
black up,carroten,eucerin,nivea.......купи си некој лосион за забрзување на потемнувањето http://www.alkaloid.com.mk/black-up-maslo-za-intenzivno-potemnuvanje-so-spf10-135-ml.nspx речиси од сите фирми имаш,само гледај со фактор да е да не изгориш -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Него јас сакав да прашам да не знае некој колку пари е еуцерин со фактор и како пудра боја што има?
И јас ги користам Блек ап, евтини се и заштитуваат, башка и прекрасно мерисаат најчесто користам 30-ка фактор и она за после сончање Туку да прашам, кремите за сончање на Авон ги имате пробано , сакам да си земам ама се мислам, ако има некоја користео нека пише