Крзно - природно vs вештачко

Discussion in 'Мода и стил' started by rossonerka, Oct 16, 2011.

1. Dinamickid

Dinamickid Истакнат член

:sweat: Не... дефинтивно. :!: Како еден од порадикалните и помладите активисти на здружението за заштита на животни АНИМА МУНДИ што освен онлине се к**чам и во живо,и каде стигнам кога и да знам дека некој не чини тогаш праам бунт,како што праевме во Август,со „чекори за живот“ во парк ..па „НЕ ЗА КРЗНО“на плоштад...како што праевме цело лето против полциската бруталност.
    ЈАС ЗА ВАС ДЕВОЈКИТЕ НЕЗНАМ !!
    :doh: :fubar: :swear: јас се ежам кога ќе видам стара бабица во крзно повеќе од што има една мечка или пак со мртва лисица на врат.Тоа не е мода ...
    8) ....Да сум ги зачекал со барем уште еден што би бил до мене...би им се бунел вака и на жени на улица.Не се дала таква прилика,ептен немало смисла сам да почнам да се расправам.
    БИ ИМ ГИ УДРИЛ ОД ГЛАВА БУНДИТЕ !!!! И НА МАЈКА МИ И СЕ БУНАМ РАДИ ТОА ЧЕСТО !!! :devil: :envy: ДАЛИ ВИЕ ГО ОПРАВДУВАТЕ УБИВАЊЕТО НА МИЛИОНИ КУЧИЊА МИЛИОНИ ЖИВОТНИ ДНЕВНО НА РАЗНИ ГРОЗНИ НАЧИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНИ ПРАЧКИ ВО АНУСОТ УБИВАЊЕТО НА БРУТАЛЕН НАЧИН САМО ЗА ДА ЕДНА ФАЦКА ОД СКОПЈЕ НОСИ КРЗНО НА СЕБЕ ДА НЕ СЛУЧАЈНО ЗАМРЗНЕ ВО ЈАКНА ?!?!?!!?!?!?!?!??!?!?!?!?!?!??! За информација кога сме кај активизам барам девојки со кој би го окупирал „Вардариште“ за да можеме да ги ослободиме сите кучиња од таму сите невини душички кој сака нека повели

LittleFairy likes this.
  2. ana.ubavkata

ana.ubavkata Истакнат член

НЕ НЕ и НЕ!
    Дали вие (оние кои носат природно крзно) го оправдувате убивањето на толку многу животни дневно за само да носите крзно,демек у јакна ќе премрзнете |( Ама и вештачкото не ми се свиѓа.Како и да е,природното нема шанси!!!
    П.С. ако некој навредив (некој кој носи природно крзно) се извинувам на навредата ;)

3. lusi17

lusi17 Истакнат член

НИКОГАШ :@ :@ :@ :@

4. lusi17

lusi17 Истакнат член

Само за една проклета јакна убиваат 10 невини шивотни :fubar: :fubar: :fubar: :fubar: .Никогаш нема да носам никогаш :@ :@ :@

5. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Вештачко , сакам крзнени елеци , и ташни :D

Attached Files:

6. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Оние кои убиваат животни, дерат на живо и ги мачат немаат грам мозок а ни срце. За што?? - да изгледаат убаво???? Не благодарам! Тоа ти е носиш мртво животинче за да изгледаш убаво, море да видам некоја таква цела ќе ја искубам...

Како на пример:
    Оваа Ким колку само ме нервира :@

CoverGirl10 likes this.
  7. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Никогаш не сум носела, не носам , и нема да носам ! :!: :x :shake:
    Освен она на јакните на капите, среќа што е вештачко.

8. Alesii

Alesii Популарен член

Како може природно крзно да носам..Како? |( ..Тоа ти е исто како умртвена човечка кожа на себе да стаам :!: ..Ми се гади од таквите дигнати глупачки шо се уфилмани кога на себе ќе стават кожа..Срамота..Невидена срамота :envy: ...А знаат ли дека за една еб*на јакна убиваат неколку животинчиња :@ ..Уфф колку се изнервирав сега со темава :envy: :@

9. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Јас сум против секој тип на злоставување на животни, а само помислата дека заради мода убиваат невини животинчиња ме гади! Кога бев на одмор годинава во Пефкохори секоја втора продавница беше за бунди и кожни јакни :puke: Неможев ни да поминам покрај некоја таква продавница, а не па да влезам! Убијци....

И да, јас не носам никакво крзно, ни природно ни вештачко.

10. owl-ribbon

owl-ribbon Истакнат член

I'd Rather Go Naked Than Wear Fur

помислата дека настрадале невини животни за тоа да го носам јас би ме убила , тие што мислат дека се јаки со тоа што носат крзно згрешиле . Нека си ја одерат кожата самите себе си и нека си ја стават наместо јакна !!! Да убиваш невини животни е најгроморозното нешто , само изопачени умови го прават ова !!! НЕ ЗА УБИВАЊЕ НА ЖИВОТНИ , НЕ ЗА КРЗНО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

11. Shortie

Shortie Истакнат член

Jaс искрено не сум љубител на нешто што е налик на бунда или воопшто што потсетува на крзно,има љубители на крзно,некои си носат и вештачко,но сепак ако некој ве види од институција како PETA верувам дека не би знаеле дали е вештачко. :worried:

12. Black.Beauty

Да се собереме сите заедно на Плоштадот Македонија и да покажеме дека модата треба да претставува забава, а не хорор!!!

http://www.facebook.com/events/388470304566643/

13. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Никогаш не сум носела, и` нема да носам. Језиво ми е дури и на самата помисла дека е уништен некој живот за една никаква бунда. И онака се ежам кога помислувам на смртт, чувствителна особа сум си. :D
    А веќе кога би бирала, би одбрала вештачко крзно. Барем поубаво ќе се осеќам. :)

14. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Само едно големо браво за Анима Мунди.Иначе природно, милиони да ми ставаат не би допрела, а камоли да облечам :| :fubar:

Black.Beauty likes this.
  15. Emma89

Emma89 Популарен член

Крзно и не сум баш љубител, ама да е природно - ЈОК! Никогаш. Вештачко да.

Значи толку сум против ваквите ловци да ги наречам, зарем не им жал за тие животинки? И општо ловци на срни, мечки, елени, па уште и кога ќе ги наредат низ дома да се гази по нив, глави препарирани на ѕид, ме лазат морници. Греота, навистина. Среќа има некакви си забрани сега, ама колку се почитуваат не знам.

MarchelineAmaru likes this.
  16. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Радо би носела вештачко ,но не би си дозволила некоја кутра мила животинка да страда поради мојот аздис за природно крзно.
    Ги мразам сите што носат природно крзно и засекогаш ќе ги мразам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :swear: :swear: :swear: :swear: :swear: :swear: :swear: :swear: :swear: :swear:

CoverGirl10 and Emma89 like this.
  17. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Искрено десега не сум имала ни прилика да размислувам дали би носела крзно пошто е солено де. Ама во секој случај и кога би можела СИГУРНО не би носела во никој случај. Е сега сакам да потенцирам дека убивањето животни заради крзното не е некоја новост, тоа се случувало и во праисторија и може делумно да се согласм дека е некој природен процес. Ама ова сега што се случува е претеризам. Зошто да се убиваат животни за крзно, кога има многу квалитетни синтетски материјали??? Стварно ми е варварски убивањето животни исклучиво заради крзно,ама шта чеш.
    Големите госпожи не мислат така.

MarchelineAmaru likes this.
  18. Black.Beauty

Јас ни вештачко не би носела, а камоли природно...! Дојдете на плоштад, подржете не!

19. Lahaliva

Lahaliva Нов член

НИКОГАШ!!!!!!Никогаш нема да облечам вистинско крзно!ГИ МРАЗАМ ТИЕ ШТО НОСАТ ВИСТИНСКО КРЗНО!
    Е ај нивната кожа нека ја направи јакна некој,па да си ја облече,не за друго не може да се загрее во обична јакна. :envy: :envy: |( |(

20. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Огромно браво за Анима Мунди ,животните треба да се сакаат ,а не да се убиваат заради една е**на мода!
    Како можат луѓево да немаат грижа на совеста бре?
    Или ако е животно треба максимално да се измалтретира и да умре со преболна и понижувачка смрт?!?