Не... дефинтивно. Како еден од порадикалните и помладите активисти на здружението за заштита на животни АНИМА МУНДИ што освен онлине се к**чам и во живо,и каде стигнам кога и да знам дека некој не чини тогаш праам бунт,како што праевме во Август,со „чекори за живот“ во парк ..па „НЕ ЗА КРЗНО“на плоштад...како што праевме цело лето против полциската бруталност. ЈАС ЗА ВАС ДЕВОЈКИТЕ НЕЗНАМ !! јас се ежам кога ќе видам стара бабица во крзно повеќе од што има една мечка или пак со мртва лисица на врат.Тоа не е мода ... ....Да сум ги зачекал со барем уште еден што би бил до мене...би им се бунел вака и на жени на улица.Не се дала таква прилика,ептен немало смисла сам да почнам да се расправам. БИ ИМ ГИ УДРИЛ ОД ГЛАВА БУНДИТЕ !!!! И НА МАЈКА МИ И СЕ БУНАМ РАДИ ТОА ЧЕСТО !!! ДАЛИ ВИЕ ГО ОПРАВДУВАТЕ УБИВАЊЕТО НА МИЛИОНИ КУЧИЊА МИЛИОНИ ЖИВОТНИ ДНЕВНО НА РАЗНИ ГРОЗНИ НАЧИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНИ ПРАЧКИ ВО АНУСОТ УБИВАЊЕТО НА БРУТАЛЕН НАЧИН САМО ЗА ДА ЕДНА ФАЦКА ОД СКОПЈЕ НОСИ КРЗНО НА СЕБЕ ДА НЕ СЛУЧАЈНО ЗАМРЗНЕ ВО ЈАКНА ?!?!?!!?!?!?!?!??!?!?!?!?!?!??! За информација кога сме кај активизам барам девојки со кој би го окупирал „Вардариште“ за да можеме да ги ослободиме сите кучиња од таму сите невини душички кој сака нека повели
НЕ НЕ и НЕ! Дали вие (оние кои носат природно крзно) го оправдувате убивањето на толку многу животни дневно за само да носите крзно,демек у јакна ќе премрзнете Ама и вештачкото не ми се свиѓа.Како и да е,природното нема шанси!!! Спојлер П.С. ако некој навредив (некој кој носи природно крзно) се извинувам на навредата
Оние кои убиваат животни, дерат на живо и ги мачат немаат грам мозок а ни срце. За што?? - да изгледаат убаво???? Не благодарам! Тоа ти е носиш мртво животинче за да изгледаш убаво, море да видам некоја таква цела ќе ја искубам... Како на пример: Оваа Ким колку само ме нервира
Никогаш не сум носела, не носам , и нема да носам ! Освен она на јакните на капите, среќа што е вештачко.
Како може природно крзно да носам..Како? ..Тоа ти е исто како умртвена човечка кожа на себе да стаам ..Ми се гади од таквите дигнати глупачки шо се уфилмани кога на себе ќе стават кожа..Срамота..Невидена срамота ...А знаат ли дека за една еб*на јакна убиваат неколку животинчиња ..Уфф колку се изнервирав сега со темава
Јас сум против секој тип на злоставување на животни, а само помислата дека заради мода убиваат невини животинчиња ме гади! Кога бев на одмор годинава во Пефкохори секоја втора продавница беше за бунди и кожни јакни Неможев ни да поминам покрај некоја таква продавница, а не па да влезам! Убијци.... И да, јас не носам никакво крзно, ни природно ни вештачко.
I'd Rather Go Naked Than Wear Fur помислата дека настрадале невини животни за тоа да го носам јас би ме убила , тие што мислат дека се јаки со тоа што носат крзно згрешиле . Нека си ја одерат кожата самите себе си и нека си ја стават наместо јакна !!! Да убиваш невини животни е најгроморозното нешто , само изопачени умови го прават ова !!! НЕ ЗА УБИВАЊЕ НА ЖИВОТНИ , НЕ ЗА КРЗНО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaс искрено не сум љубител на нешто што е налик на бунда или воопшто што потсетува на крзно,има љубители на крзно,некои си носат и вештачко,но сепак ако некој ве види од институција како PETA верувам дека не би знаеле дали е вештачко.
Да се собереме сите заедно на Плоштадот Македонија и да покажеме дека модата треба да претставува забава, а не хорор!!! http://www.facebook.com/events/388470304566643/
Никогаш не сум носела, и` нема да носам. Језиво ми е дури и на самата помисла дека е уништен некој живот за една никаква бунда. И онака се ежам кога помислувам на смртт, чувствителна особа сум си. А веќе кога би бирала, би одбрала вештачко крзно. Барем поубаво ќе се осеќам.
Само едно големо браво за Анима Мунди.Иначе природно, милиони да ми ставаат не би допрела, а камоли да облечам
Крзно и не сум баш љубител, ама да е природно - ЈОК! Никогаш. Вештачко да. Значи толку сум против ваквите ловци да ги наречам, зарем не им жал за тие животинки? И општо ловци на срни, мечки, елени, па уште и кога ќе ги наредат низ дома да се гази по нив, глави препарирани на ѕид, ме лазат морници. Греота, навистина. Среќа има некакви си забрани сега, ама колку се почитуваат не знам.
Радо би носела вештачко ,но не би си дозволила некоја кутра мила животинка да страда поради мојот аздис за природно крзно. Ги мразам сите што носат природно крзно и засекогаш ќе ги мразам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Искрено десега не сум имала ни прилика да размислувам дали би носела крзно пошто е солено де. Ама во секој случај и кога би можела СИГУРНО не би носела во никој случај. Е сега сакам да потенцирам дека убивањето животни заради крзното не е некоја новост, тоа се случувало и во праисторија и може делумно да се согласм дека е некој природен процес. Ама ова сега што се случува е претеризам. Зошто да се убиваат животни за крзно, кога има многу квалитетни синтетски материјали??? Стварно ми е варварски убивањето животни исклучиво заради крзно,ама шта чеш. Големите госпожи не мислат така.
НИКОГАШ!!!!!!Никогаш нема да облечам вистинско крзно!ГИ МРАЗАМ ТИЕ ШТО НОСАТ ВИСТИНСКО КРЗНО! Е ај нивната кожа нека ја направи јакна некој,па да си ја облече,не за друго не може да се загрее во обична јакна.
Огромно браво за Анима Мунди ,животните треба да се сакаат ,а не да се убиваат заради една е**на мода! Како можат луѓево да немаат грижа на совеста бре? Или ако е животно треба максимално да се измалтретира и да умре со преболна и понижувачка смрт?!?